Orange curd
2 oranges, rind and juice
2 eggs
three tsb butter
2 dl sugar
2 eggs
three tsb butter
2 dl sugar
Grate rind of oranges and squeeze out juice. Put sugar, rind and juice, butter and beaten eggs into a large basin on top of a pan of simmering water. Stir with a wooden spoon until thick and curd coats the back of the spoon. Pour into warm sterile jars, cover, seal and label. Refrigerate.
Orange curd is good on toast and it acn be used for macaroon filling.
Appelsiinitahna
2 appelsiinia
2 kananmunaa
2 dl sokeria
50 g voita
1 tl vanilliinisokeria
2 kananmunaa
2 dl sokeria
50 g voita
1 tl vanilliinisokeria
Raasta huolellisesti pestyjen appelsiinien kuoreet ja purista mehu talteen. Vatkaa vesihauteessa keltuaisia ja sokeria kunnes vaahto muuttuu vaaleaksi ja kuohkeaksi.
Lisää joukkoon sitruunankuoriraaste ja mehu vähitellen, koko ajan vatkaten. Nosta kulho vesihauteesta ja vatkaa vähän jäähtyneen seoksen joukkoon voi. Mausta vanilliinisokerilla. Maista pikkuleipien tai paahtoleipien kanssa (sopii esim. macaroonien täytteeksi). Sekoita kermavaahtoon ja käytä seosta tuulihattujen tai täytekakkujen täytteenä.
Appelsiinitahna säilyy tiiviissä rasiassa jääkaapissa pari viikkoa.
Lisää joukkoon sitruunankuoriraaste ja mehu vähitellen, koko ajan vatkaten. Nosta kulho vesihauteesta ja vatkaa vähän jäähtyneen seoksen joukkoon voi. Mausta vanilliinisokerilla. Maista pikkuleipien tai paahtoleipien kanssa (sopii esim. macaroonien täytteeksi). Sekoita kermavaahtoon ja käytä seosta tuulihattujen tai täytekakkujen täytteenä.
Appelsiinitahna säilyy tiiviissä rasiassa jääkaapissa pari viikkoa.
Oh, how cute is the little lace trim on the lid! Did you paint it on the lid?
VastaaPoistaHave to try the recipe!