Travel blog night




I got some time ago an invitation from media agencies Carat and Vizeum to a travel blogger night.

Some of the media agencies
clients were also invited to the event s also invited; travel agency Finnmatkat, ship company Finnlines, airline Norwegian and Swedish government travel PR agency Visit Sweden.

During the evening, tour operators presented their companies, between presentations there were free discussions with other bloggers. I noted few familiar faces in the crowd and introduced my self to them. Was fun to meet them also face to face. All the invited bloggers write about their travels in their blogs, but nobody wrote only about traveling. It was interesting to talk about blogging with other "colleagues".

The “blogosphere” seemed to be quite unknown to some of the companies, but Visit Sweden had used bloggers contacts successfully already for a while.

The media agency representatives had some interesting comments and ideas, I also liked search engine optimization introduction.

Our upcoming summer travel plans have already been set and I have already made most of the  reservations for our July trip, but one can always plan also the next trips... We have considered taking Finnlines ship from Helsinki to Travemunde, Germany for the potential summer 2012 European food and wine tour. The Finnlines representative promised to introduce the redone ships later on, so I gave her my card.

Sain jokin aika sitten mediatoimistoilta Carat ja Vizeum  kutsun matkailublogi-iltaan.

Eilisiltaiseen tilaisuuteen oli kutsuttu myös joitain mediatoimistojen asiakkaina olevia matkanjärjestäjiä; Finnline, Finnmatkat, Norwegian ja Visit Sweden.

Illan aikana matkanjärjestäjät pitivät puheenvuoroja, välillä oli vapaata keskustelua muiden bloggaajien kanssa. Muutaman tutun kasvonkin bongasin joukosta ja kävin esittelemässä itseni. Oli hauska vaihtaa muutama sana ihan ”luonnossakin”.  Joukossa ei tainnut olla ketään, joka kirjoittaisi vain matkailusta, mutta kaikki taisivat käsitellä ainakin osittain matkustamista blogeissaan.

Osalle matkanjärjestäjiä blogimaailma ja bloggaajien mielipidevaikuttaminen tuntuivat olevan vielä hieman tuntemattomia, mutta viestintätoimiston edustajilla oli muutamia mielenkiintoisia kommentteja ja ideoita, hyvää antia oli myös hakukoneoptimoinnin käsittely.

Tulevan kesän matkasuunnitelmat ovat jo lukkoon lyödyt ja suureksi osaksi varauksetkin on tehtynä, mutta ainahan voi suunnitteilla jo seuraaviakin matkoja. Finnlinesia olemme harkinneet mahdollisen kesän 2012 Euroopan ruoka- ja viinimatkan laivamatkoihin. Helsingistä pääsisi kätevästi Travemundeen laivalla. Kävinkin antamassa korttini myös Finnlinesin edustajalle, hän kun lupasi järjestää uusittujen laivojen esittelyn myöhemmin.


7 kommenttia :

  1. Heippa!

    Koin aika yllätyksenä, että joillekin matkanjärjestäjien markkinoinnin asiatuntijoille oli blogimaailma niinkin vieras. Tai kumminkin blogit ovat aikamoisia mielipidevaikuttajua ja niiden kautta päästään lähemmäs kuluttajia.

    Oli tosi kiva tavata!

    VastaaPoista
  2. Mitä tarkoitat hakukoneoptimoinnin käsittelyllä, en ole niin asiantuntija että älyisin!? Oli varmasti mielenkiintoinen ilta.

    VastaaPoista
  3. Asiantuntija kertoi lyhyesti kuinka esim. tietyillä sanoilla otsikoissa ja leipätekstissä voi nostaa oman bloginsa näkyvyyttä googlessa yms. hakukoneissa.

    Hakukoneoptimointi tarkoittaa toimenpiteitä, joilla pyritään parantamaan yksittäisen verkkosivun tai kokonaisen verkkosivuston sijoituksia hakukoneiden hakutulosten luettelossa tiettyjä hakusanoja käytettäessä. Tavoitteena on yleensä saada haluttu verkkosivu hakutulosten kärkeen ja hakijat valitsemaan kyseinen sivu. Lisäksi pyritään parantamaan sivuston sijoituksia myös ennalta arvaamattomilla hakulauseilla.

    Lisää tietoa löytyy vaikka googlaamalla "hakukoneoptimointi".

    VastaaPoista
  4. Hello.

    How fun to get together with other bloggers and to be introduced to some exciting travel companies.
    I know what you say about 'SEO' - it's highly undervalued by a lot of online users.

    Have a beautiful end to the week.

    Hugs
    xx Charlotta

    VastaaPoista
  5. Your pictures are beautiful, especially that first one! Found your blog through another blogger. Feel free to check mine out at http://throughaphotographerseyes.blogspot.com/

    VastaaPoista
  6. Misty; The first one, taken in Naviglio, Milan, is one of my all time travel photo favorites, too.

    VastaaPoista
  7. Hei, oli hauska jutella hetkinen blogi-illassa.
    Itsekin yllätyin hieman muutamien osallistuneiden yhtiöiden markkinointitiimien suhtautumista blogimaailmaan, joskin Visit Swedenin verkkoa hyödyntävät kilpailut yms. olivat hyvä esimerkki varmasti muillekin yhtiöille, miten blogeja voi hyödyntää. Hakukoneoptimoinnista sain itsekin ehdottomasti eniten irti, en ollut ajatellut, että otsikoillakin on noinkin suuri vaikutus, vaikka muuten aiheeseen olen tutustunut jo aiemminkin.

    Eipä ole muuten vielä kuulunut sähköpostiin listaa iltaan osallistuneiden blogeista. Onko teille muille?

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.