Ladies and gentlemen; it's time to start series of summer food. This Martha Stewart's pizza is made on barbeque; no oven needed. This fun fingerfood slices serve well also as appetizer while you are barbequing the main course.
Grilled Pizza with Fontina and Arugula
- 2 tablespoons extra-virgin olive oil, plus more for drizzling
- basic pizza dough
- 1 pound fontina, taleggio, raclette, morbier, mozzarella cheese, thinly sliced or grated
- freshly ground pepper
- 1/2 cup baby arugula
with 1 tablespoon oil. Using your hands, stretch dough into
a 10-by-12-inch rectangle on baking sheet. Lightly brush top
of dough with remaining tablespoon oil. Fold in half.
Gently transfer dough to grill, and unfold to lay flat. Cover,
and grill until underside is golden brown, 3 to 4 minutes. Using
a pizza peel or wide spatula, flip crust. Top with cheese. Cover,
and grill until bottom of pizza is golden brown and cheese
melts, 3 to 4 minutes more.
and grill until underside is golden brown, 3 to 4 minutes. Using
a pizza peel or wide spatula, flip crust. Top with cheese. Cover,
and grill until bottom of pizza is golden brown and cheese
melts, 3 to 4 minutes more.
Transfer to a cutting board. Season with salt and pepper.
Top with arugula, and drizzle with oil. Cut into squares
Top with arugula, and drizzle with oil. Cut into squares
Hyvät naiset ja herrat (ilokseni olen huomannut saaneeni myös muutaman mieslukijan, tervetuloa mukaan!); on aika siirtyä kesän mökkiruokien pariin. Grillissä syntyy myös pizzaa, uunia ei tarvita. Tämä Martha Stewartin ohje käy myös alkupaloiksi, pizzapaloja voi napostella muuta ruokaa grillaillessa.
Grillattu pizza fontinan ja rucolan kera
2 rkl extra-neitsytoliiviöljyä, plus lisää pirskotteluun
peruspizzataikinaa
500 g puolipehmeää juustoa (fontina, taleggio, raclette, morbier, mozzarella tms) ohuina viipaleina
vastajauhettua pippuria
1 ruukku rucolaa
peruspizzataikinaa
500 g puolipehmeää juustoa (fontina, taleggio, raclette, morbier, mozzarella tms) ohuina viipaleina
vastajauhettua pippuria
1 ruukku rucolaa
Kuumenna grilli keskilämmölle. Sivele leivinpellille tai paksulle foliolle
1 rkl öljyä. Kauli taikina pellille. Kevyesti sivele pohja ruokalusikallisella öljyä. Taita kahtia.
1 rkl öljyä. Kauli taikina pellille. Kevyesti sivele pohja ruokalusikallisella öljyä. Taita kahtia.
Varovasti siirrä taikina grilliin ja avaa se tasaiseksi. Sulje grillin kansi
ja grillaa kunnes alapuoli on kullanruskea, 3-4 minuuttia. Käännä pizzapohja lastalla. Paista pari minuuttia lisää. Lisää juusto pohjan päälle. Sulje grillin kansi kunnes juusto on sulanut ja grillaa kunnes pizzapohja on kullanruskea ja juusto sulaa, n. 3-4 minuuttia
ja grillaa kunnes alapuoli on kullanruskea, 3-4 minuuttia. Käännä pizzapohja lastalla. Paista pari minuuttia lisää. Lisää juusto pohjan päälle. Sulje grillin kansi kunnes juusto on sulanut ja grillaa kunnes pizzapohja on kullanruskea ja juusto sulaa, n. 3-4 minuuttia
Siirä leikkuulaudalle. Mausta pippurilla.
Ripottele rucola pizzan päälle ja pirskottele öljyllä. Leikkaa paloiksi.
Ripottele rucola pizzan päälle ja pirskottele öljyllä. Leikkaa paloiksi.
Aaahhh! Pitäisi kokeilla, niin näytti jami, jamille!
VastaaPoistaOOoooh ja nam!! Ehdottomasti tehdään tuota täällä. Osuu jo pelkkänä tekstinä makuhermooni täysin :) Kiitos muuten myös ao postauksistasi, niin kauniit kuvat. Tulin suorastaan hyvälle tuulelle niitä selaillessani!
VastaaPoistaKiitos, tuossapa oiva uusi kokeilunkohde juhannukselle. Takuulla herkullista!
VastaaPoista