Restaurant review; Juuri

 
Sain jokin aika sitten 200€ lahjakortin ravintola Juureen. Viime perjantaina illallistimme Juuressa.

Sivujensa mukaan Juuri Keittiö & Baari on tuoreella tapaa suomalainen ravintola, jonka juuret ovat ruokaperinteessä ja innovatiivisuudessa sekä ruoan valmistamisessa käsityönä
.

I received a 200€ gift voucher to Restaurant Juuri in Helsinki. Last Friday we dined there.

According to their web site Juuri's kitchen transforms Finnish gifts of nature in an innovative manner to suit modern tastes.
 
Pieni ravintola on moderni ja pelkistetty.
Alkuun nautimme seljankukka- ja mustaherukkacocktailit.

The small restaurant is contemporary.
First we had elderflower and black currant cocktails
Punaviinimme oli suomaisen viinintekijän Outi Jakovirran uusiseelantilainen Julicher Estate Pinot Noir. Tarjolla oli myös Juha Berglundin ja Jyrki Sukulan viinejä.

Our wine was by a Finnish winemaker Outi Jakovirta; a Julicher Estate Pinot Noir from New Zealand.
  
Alkuun jaoimme kuusi ”sapasta”, suomalaista tapasta; jallugraavattua kirjolohta, kalasäilykettä Juuren tapaan,  riistaworsmakkia, perunakropsua valkosipuli-lipstikkavoissa, ankanmaksaritaria vaniljasiirapin kera sekä tuoremakkaraa votkasinapilla.

 We shared first six "sapas", Finish Tapas;
Cured salmon, preserved vendace,  fresh sausage à la Juuri with vodka mustard, game vorschmack with creamed sour bread, duck liver terrine on a toast with vanilla syrup andFinnish potato bread with garlic and lovage butter.
Siippa söi ketunleivillä ja mustallatorvisienellä maustettua luomukaritsan ulkofileetä sekä savuselleripyreetä, jota hän kehui herkulliseksi
Oma pitkään haudutettua villisiankylkirulla ja kanelivoiomena mustaherukka-ryytisinappikastikeen kera oli loistava. Villisika oli meheväksi hautunut ja rapsakkakuorinen. 
Siipan jälkiruoka oli manteli-karpalosuklaakakku  maitosuklaakastikkeen ja karpalovaahdon kanssa, lisäksi hän otti espresson ja Ålvadosta, suomalaista calvadosta. Itse otin lajitelman suomalaisia juustoja luomujälkiruokaviini Loimer Steinmassl Beerenauslesen kera.
Illallinen maksoi 191€, ei siis mikään halpa ilta. Olin kuullut monin kehuvan ravintolaa, joten oli mukava saada tällainen mahdollisuus syödä siellä pitkän kaavan mukaan.

Husband ordered organic lambkin sirloin seasoned with craterellus and wood sorrel, smoked celery pure. I tasted it, it was delicious.

My poached wild boar with cinnamon butter apple and currant herb mustard sauce was perfect, crusty and tender at the same time.
In the end I had Finnish cheese assortment, wiht organic Loimer Steinmassl Beerenauslese
desser wine. Husband had almond cloudberry chocolate cake with chocolate sauce and currant mousse with his espresso and Ålvados, a Finnish calvados.

All in all dinner was delicious, familiar Finnish flavors with a modern twist. Our bill came to 191 €, so it was not a cheap night. I have heard many good things about Juuri and am glad we had a chance to eat there.
Jatkoimme vielä iltaa luomucava-lasillisilla samassa korttelissa samojen omistajien Latva-baarissa. 

We ended the night in Latva bar (by the same owners) in the same block and enjoyed a glass of organic Cava.

4 kommenttia :

  1. Ruokien nimet ovat jo sanallisestikin herkullista luettavaa. On ilahduttavaa, että suomalainen ruoka on päässyt lopultakin jalostettavaksi houkuttelevalle tasolle. Meillä on niin kauan jo tähyilty vaan mu ualle. Ravintoloitten nimetkin lupaavat hyvää.

    VastaaPoista
  2. Ihanan herkullinen postaus!
    Juuri on aivan loistava ravintola!

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa herkulliselta!
    Kiitos muuten ao. postauksesi vinkeistä... Nuo nyörikengät suorastaan huutavat päästä kaappiini :D

    VastaaPoista
  4. Herkku kuvat taas. Juuri on hyvä, mii laik!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.