Restaurant review; Grotesk in Helsinki


Viime aikoina olen syönyt ravintoloissa tavanomaista useammin. Perjantaina oli vuorossa Grotesk, vietimme työtoverini äitiyslomalle läksiäisiä.

Ruoka oli maittavaa, mutta tarjoilu oli hapuilevaa. Saapuessamme meidät otettiin vastaan, mutta jostain syystä tarjoilijat vain seisoskelivat, eivätkä olleet ohjata meitä pöytään, ennen kuin havaitsin kahdeksan hengen pöydän ja ryhdyin ohjaamaan itse seuruettamme sen suuntaan. Alkujuomat saimme itse miettiä, tarjoilijalla ei ollut mitään ehdotuksia, samoin (sinänsä ruokaan hyvin osuvien) ruokajuomien esittely oli ainoastaan "meillä on viinipaketti ruoille".

Ruoaksi nautimme kolmen ruokalajin yllätysmenu; kauniin väristä punajuurikeittoa pekonimurusten kera. Maistui minullekin, vaikken yleensä pidä punajuuresta. Pääruokana oli lampaan paahtopaistia ja mureaa lampaan lapaa, jäkiruoaksi omenapaistosta maukkaan inkiväärijäätelön kera.

Pähkinäallergikonkin (allergiasta oli kerrottu varattaessa ja ruokailun aluksi) ruoan päällä oli pinjansiemeniä.Tarjoilija jäi inttämään, että pinjansiemenet eivät ole pähkinöitä, joita ne tarkalleen ottaen eivät männyn siemeninä olekaan, mutta aiheuttavat silti monille pähkinäallergikoille vakavia oireita. Annos vaihdettiin. Kasvisyöjä ja gluteiiniton ruokailija oli huomioitu hyvin.

Ruoasta jäi hyvä mieli, tarjoilusta tuli hieman miinusta.

Halusimme vielä istua hetken ja jutella, suuntasimme ensin Klaus K:n Ahjoon, jossa portsari kiirehti kaksi kertaa hieman ärhäkkäästi sanomaan, että takit pitää jättää naulakkoon, mutta ei maininnut että kaikki pöydät olivat varattuja kun takkeja riisuessamme katselimme, mihin voisimme istua; seurueessamme oli yksi näkyvästi odottava ja toinen kainalosauvoilla. Emme siis jääneet Ahjoon, vaan istuimme Teatterin Kellobaarissa iltaa vielä jonkin aikaa.


Lately I've been eating out much often than normally. On Friday we celebrated my colleague's maternity leave in restaurant Grotesk in Helsinki.

I liked the suprise menu; beetroot soup, lamb shoulder with lamb roast and apple cake with ginger ice cream, but service was not totally up to the food; we had to wait too long in several occasions, wine package was not described at all (even though it matched the food well) and nut allergic had hazardous pine nuts in her food despite we had informed twice about her allergies.

Anyhow, it was a very nice night and the mother to be joined us also when we continued for night caps.

5 kommenttia :

  1. Hyvä kirjoitus ja ravintola-arvostelu.

    Aikaisemmassa elämässäni jouduin aika usein järjestämään kaikenlaisia järjestelyjä ravintoloiden, hotellien ja tapahtumien muodossa ulkomaisille asiakkaille tai yhteistyökumppaneille ja myös minulle on jäänyt valitettavan monesta, olevinaan paremman luokan paikasta juuri tämä sama maku suuhun.

    Kyllä ulkomaillakin osataan yhtälailla olla huonotapaisia, mutta toivoisin silti Suomessa jonkinlaista heräämistä palvelukulttuurin nousun muodossa. Samoin kyllä yleisten käytöstapojen. "Kiitos, anteeksi, ole hyvä", tuntuvat olevan jotenkin kadonneita sanoja tuntemattomien ihmisten keskinäisessä kanssakäymisessä. Ainakin täällä pääkaupunkiseudulla sen huomaa selkeästi.

    Pitää vaan yrittää itse viljellä niitä eteenpäin, jospa muutkin innostuisivat:)

    VastaaPoista
  2. Aijai, tästä tulee kyllä niin koto-Suomi mieleen. Aina hämmästyn, kun työtä vuosikaudet tehneet ihmiset eivät saa asioita sujumaan paremmin.

    Minua edelleen hymyilyttää, kun pyysin pari kesää sitten lisää jäitä jääveteeni. Tarjoilija kävi laittamassa jäitä lisää: kaksi palaahan siellä lasissa sitten uiskenteli :)

    Ravintola Ainoon yritimme muutama kesä lasten kanssa iltapäivällä vähän ennen klo 3 nauttimaan lämmikettä ja pientä purtavaa. Tarjoilija sanoi, että terassilla olisi tilaa. Katsoimme toisiimme hölmistyneinä, sillä ravintolasali oli lähes tyhjä. Tarjoilija totesi vain, että ei voi meitä sinne päästää, kun vielä on lounasaika ja jos vaikka tulisi ruokailijoita. Mahtaa olla ruuhkaa klo 15 lounastajista.

    Jatkoimme sitten ravintolaan, joka halusi päästää meidät sisätiloihin lämmittelemään ja nauttimaan virvokkeita :)

    VastaaPoista
  3. Kyllä Helsingistä löytyy hyvänkin palvelun ravintoloita, mutta valitettavasti myös paikkoja, joissa asiakas on vain välttämätön paha.

    Kaipailen mutkattomia, hyvän palvelun pikku kortteliravintoloita, joihin voisi poiketa lasilliselle ja yksinkertaiselle purtavalle. Niitäkin on alkanut tulla, mutta lisää saisi tulla. Kulmakuppilalempparini on Coma, mutta sinnekin täytyy tehdä varaus, kun ravintola on niin pieni.

    VastaaPoista
  4. Juu, ihan on tuttuakin tutumpaa suomalaista "palvelua". Ihmeellistä, että palveluhenkilökunta katsoo voivansa käyttäytyä liki agressiivisesti.

    VastaaPoista
  5. Meidänkin 4hengen seurue sai kesällä vähänlaisesti palvelua Groteskissa. Oltiin menossa sisäpihan terassille, ovi sinne oli kiinni, mutta muutamia ihmisiä oli terassilla, ja ovessa lappu; Ole hyvä ja odota pöytiin ohjausta. Aikamme siinä kummasteltiin ja sitten huidottiin sisällä oleville tarjoilijoille, jotka vaan pällistelivät meitä kuin ilmaa,oltiin jo lähdössä pois kun lopulta terassin baarimikko tuli sisälle muuten vaan, ja otti samalla sitten lapun irti ovesta ja sanoi, että tää on vanha lappu tms...ettänäin.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.