Ystävä Oulusta tuli käymään Helsingissä; mikä loistava tekosyy testata Fredrikinkadun ravintola Muru, jossa olen halunnut käydä jo pitkään.
A friend form Oulu, Northern Finland, visited Helsinki - what a great excuse to test restaurant Muru, where I have wanted to dine already for months.
Söimme päivän menun; lohimoussea muikkujen ja tryffelin kera briossin päältä tarjoiltuna...
We ate four course menu of the day; salmon mousse with European Cisco and truffle on a brioche...
...pääruokana oli vasikan fileetä, härän rintaa, papuja ja mustia torvisieniä. Tässä annoksessa edullinen häränrinta löi laudalta kalliin fileen, vaikka kumpikin olikin maittava. Väliin nautittiin juustoja ja illallinen kruunautui herukkajäädykkeellä.
Hintaa neljän ruokalajin illallisella oli 48€. Kaikki oli laadukasta ja maukasta, tänne tulisin uudestaankin. Miinuspuolena mainittakoon, että päivän menua ei ollut kirjoitetetussa muodossa, muut ruoatkin oli kirjoitettu vain liitutaululle, joka oli selkäni takana hankalasti luettavissa. Viinilistaa ei tuotu nähtäväksi, vaikkakin tarjoilijan suosittelemat viinit olivat erinomaisia eikä hintoja kerrottu pyytämättä.
..main course was pressed brisket with fillet (cheaper brisket was even more delicious than the fillet), long beans and black chantarelle. After main course we tasted few cheeses and ended the dinner with fabulous black currant parfait.
Four courses cost 48 € pp. Everything was very tasty and made carefully, I would like to dine here again. On the down side; menu of the day was only explainded by waiter, not written down anywhere, otherwise menu was written in the black board behind my back. Wine list wasn't offered (even though the wines we were recommended were excellent) and prices were told only when asked.
Hintaa neljän ruokalajin illallisella oli 48€. Kaikki oli laadukasta ja maukasta, tänne tulisin uudestaankin. Miinuspuolena mainittakoon, että päivän menua ei ollut kirjoitetetussa muodossa, muut ruoatkin oli kirjoitettu vain liitutaululle, joka oli selkäni takana hankalasti luettavissa. Viinilistaa ei tuotu nähtäväksi, vaikkakin tarjoilijan suosittelemat viinit olivat erinomaisia eikä hintoja kerrottu pyytämättä.
..main course was pressed brisket with fillet (cheaper brisket was even more delicious than the fillet), long beans and black chantarelle. After main course we tasted few cheeses and ended the dinner with fabulous black currant parfait.
Four courses cost 48 € pp. Everything was very tasty and made carefully, I would like to dine here again. On the down side; menu of the day was only explainded by waiter, not written down anywhere, otherwise menu was written in the black board behind my back. Wine list wasn't offered (even though the wines we were recommended were excellent) and prices were told only when asked.
Kiitos tästä ravintolatestauksesta! Olen jo pitkään yrittänyt saada aikaiseksi Murussa käymistä, mutta vielä en ole sitä tehnyt. Tämä "arvostelusi" lisäsi mielenkiintoa.
VastaaPoistaJoskus on vaan ihana nauttia "ruhtinaallisesta" ateriasta - aivan kuten sinäkin :)
VastaaPoistaMuru on ollut meilläkin yksi ravintola, jota pitää päästä testaamaan, ja vaikuttaa hyvältä arvostelusi perusteella. Onkohan pöytävarausjonot vielä pitkät?
VastaaPoistaOlen kuullut Murusta pelkkää hyvää jo aiemminkin ja nyt entistä vakuuttuneempi, että sinne pitää päästä. Ruoan lisäksi kivan näköistäkin - ihanat lamput! Minuakin kiinnostaisi, kuinka pitkälle paikka on varattu täyteen - milloin itse teit varauksen?
VastaaPoistaPiti vielä kiittää noista aiemmista Pariisin kuvistasi. Niin houkuttelevia! Sinnekin pitäisi päästä - edellisestä matkasta jo liikaa aikaa.
VastaaPoistaTein torstai-illaksi kolmisen viikoa aiemmin varauksen, klo 17 oli ainoa vapaa aika, eli täyttä tuntuu olevan.
VastaaPoistaNiin mahtavia postauksia taas kertynyt sitten viime visiitin! (Tulin vielä ennen Pariisiin lähtöä tunnelmoimaan ja huokailemaan mitä kaikkea jää taas näkemättä..)
VastaaPoistaKiitos näistä tunnelmapaloista!