December 17th; holiday fruits



Jouluna syödään perinteisesti hedelmiä, jotka ennen olivat ylellisiä jouluherkkuja talven keskellä. Nyt monista kaupoista saa muiden hedelmien seuraksi suosikkejani viikunoita ja granaattiomenia, jotka sopivat vaikka joulupöydän koristeeksi ennen kuin ne syödään. Joulutarjoiluunkiin on tulossa viikunoita pateen seuraksi ja granaattimenaakin luultavasti kuohuviinilasin pohjalle.
Decades ago fresh fruits used to be sort of luxury inte middle of the winter. Nowmy favorites fresh figs and pomegranates can be found among other "exotic" fruits in many grocey stores. They can be used as a center piece on Christmas table before they are eaten.

1 kommentti :

  1. Ostin juuri tänään Kumquat'eja....ensin koristeeksi ja sitten syödään.
    Syksyllä meillä on viikuna aikaa kaupoissa.
    Nyt Granatomenaa ja Litschi'jä.....
    Viikunoista tykkään niin paljon ja ne on kauniitakin.
    Mutta lanttujen kanssa onkin sitten vaikeuksia...olen kyllä joka jouluksi laatikkoa varten onnistunut saamaan kilon mutta nyt en ole vielä erikoiskaupasta kysynyt, tavallisissa niitä ei ole eikä tunneta..turha selitellä edes minkä näköisiä ja makuisia ovat, luulevat että tarkoitan nauriita! Ja niistä taas täällä tehdään syksyllä St. Martin kulkueeseen lyhtyjä....
    -Anne

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.