December 9th; Blossa mulled wine


Myönnän, olen täysin blogimainonnan uhri. Monissa blogeissa on arvioitu Blossan vuosikertaglögiä viime viikkoina, joten sitähän piti päästä maistamaan....
En ole aiemmin juonut Blossan glögejä, yleensä teen omani itse ja tänäkin vuonna glögiä on valmistumassa lahjaksi (resepti tulossa myöhemmin).

Olin ymmärtänyt, että Blossaa saadaan Alkoon vain hyvin rajoitettu määrä ja juoma loppuu nopeasti. Ostin pullon jo viikkoja sitten, mutta lähi-Alkossa Blossaa oli myynnissä vielä viime viikonloppunakin. Ehkäpä suomalaiset vuosikertaglögit ovat ottaneet osansa markkinasta.

Blossa11 on maustettu elsalvadorilaisista Arabica-pavuista paahdetulla kahvilla. Viinipohjana on ranskalaista valkoviiniä, espanjalaisia paxarett- ja muscatelviinejä sekä konjakkia. Blossan perusresepti on 1800-luvulta. 15-prosenttinen glögi on aika vahvaa ja makeaa. Juoman maku oli mieleemme, kahvin aromit maistuivat, mutta eivät olleet liian päällekäyviä.

Toista pulloa tätä vuosikertaa en ole kuitenkaan hankkimassa, ensi viikonlopuna juodaan omenapohjaista valkoista glögiä ja jouluna alla valmista jokavuotisen portiin ja mustaviinimarjamehuun pohjautuvan glögini. Tsaikat eivät useinkaan pääse käyttöön, mutta glögit juodaan perinteisesti niistä.

Hot mulled wines are very popular in Scandinavia on Christmas time. After reading reviews from other blogs of Swedish Blossa 2011 annual edition mulled wine, I decided I have to taste it. 2011 was the first edition I have tasted, usually I make my own mulled wine (recipe will follow closer to Christmas).

For the ninth year in a row, Blossa releases its vintage mulled wine, and this year it is flavoured with roasted Arabica-bean coffee.

Some testers haven't liked the coffee flavour in sweet and strong mulled wine, but we enjoyed it. I will probably buy another Blossa bottle next year, but before this Christmas I will make my own hot drinks.

2 kommenttia :

  1. Jo viime vuonna piti tuota Blossaa maistaa, mutta unohtui. Ostin siis pari viikkoa sitten elämäni ensimmäisen pullon ja ... en tykännyt. :-( Maku on aika erikoinen ja kuulemma aika poikkeava aikaisemmista vuosista. Ehkä siis vielä ensi vuonna uskaltaudun kokeilemaan, mutta pääsääntöisesti pysyttäydyn jatkossakin perinteisessä Marlin laimennettavassa.

    VastaaPoista
  2. Ei tämän vuoden Blossa varmaan kaikkien makuun olekaan, mutta minulle se maistui.

    Glögin juominen jää yleensä aika vähäiseksi, yleensä maistelen hieman omaa glogisekoitusta ja kyläillessä mitä on tarjolla, mutta hillitöntä glögihimoa minulla ei ole.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.