Figs served in three ways



 
Perjantai-illan illallisvieraille tarjottiin Hulluilta Päiviltä edullisesti löytyneitä viikunoita kolmella tapaa.
 
Tulin kotiin alle tuntia ennen vieraiden saapumista, mutta olin hieman valmistellut ruoka-aineita aamulla ja matkalta jo kauko-ohjailin Siippaa puhelimitse pilkkomaan ja kuorimaan. Pöydän olin kattanut edellisenä iltana, joten ehdimme saada ruoat hyvälle mallille ennenkuin ovikello soi
 
Alkuruoaksi kääräisin viikunalohkoja serranokinkkuun, viikunoiden seurana oli basilikaa, ankanmaksapateeta ja uunissa kuivattua serranokinkkua, jonka murustelin.
 
Pääruokana oli ankankoipea Confit de Canard, jota saa ostaa valmiina isossa säilyketölkissä. Koivet ovat kypsiä, ne vain ruskistetaan ja lämmitetään. Koipien kanssa oli uunissa haudutettuja pasternakka- ja omenalohkoja, yrttivoin kanssa haudutettua punasipulia sekä viikunaa ja pecanpähkinää, joita hauduttelin pannulla pienessä tilkassa vaahterasiirappia.

Jälkiruoaksi tarjosimme, mitäpä muutakaan kuin viikunoita... Siippa kokosi jälkiruoan vino santolla kostutetuista cantuccini-kekseistä, viikunoista, mascarpone-kermavaahdosta, paahdetuista mantelilastuista ja valkosuklaalastuista. Ei ihan joka päivän herkkua, mutta syntisen hyvää!
 
 
Our Friday night dinner guests were served figs in three ways.
 
I came home less than hour before our guests, but I had prepared some ingredinets in the morning and "remote controlled" Husband by phone; he had cubed and peeled fruits and vegetables by th etime I got home. I had set the table already th enight before, so we were in good shape when the doorbell rang and could concentrate in our guests.
 
For starter I wrapped figs in Serrano ham and served them with basil, duck liver pate and crumbled oven dried Serrano
 
For main course I opened a can of preserved duck legs=confit de canard, browned and heated them. Side dishes were red onionions braised with herb butter, braised parsnips and apples and figs, that I simmered with pecans and a splash of maple syrup.
 
Dessert was based on figs, what else... Husband made a dessert by layering vino santo moistened cantuccinis, figs, mascarpone and whipped cream, toasted almonds and white chocolate shavings.
 
 

6 kommenttia :

  1. Heh, pitää olla hyvät hermot ja taitava Siippa, jos saa tuollaiset tarjoilut aikaiseksi alle tunnissa!

    Varsinkin alkuruoka näyttää houkuttelevalta ja ylelliseltäkin sen helppouteen nähden. Pääruoka ei synny mitenkään kädenkäänteessä. Jälkiruoka taas näyttää mahdottoman houkuttelevalta!

    VastaaPoista
  2. Pääruoka valmistui kyllä aika vauhdilla. Omenat, palsternakat ja viikunat lohkoiksi; reilut viisi minuuttia. Uunissa puolisen tuntia. Sillä aikaa valmistui alku- ja jälkiruoka. Lopuksi ankka pannulle, noin kymmenen minuuttia. Sehän oli jo valmiiksi kypsää (ja olin ottanut sen purkista ja kaapinut rasvasta aamulla).Samalla aikaa viikunat ja pecanit hautuvat kattilassa. Valmista!

    VastaaPoista
  3. Oi vitsi, miten herkullisia kuvia (tarjoiluista puhumattakaan). Mä en ole koskaan tehnyt mitään viikunoista...taidan aloittaa tuosta jälkkäristä mun viikunakokeilut :)

    VastaaPoista
  4. Tosi kiva idea tuon jälkiruoan kulho!
    Ja muutenkin todella ylellinen illallinen kaikkinensa.

    VastaaPoista
  5. Viikunajälkkäri tuollaisessa lasimaljassa näyttää aika ylelliseltä ja jotenkin monimutkaisemmalta valmistaa kuin se onkaan. (Tosin kuvaa katsottuani huomasin, että lasimaljahan on vähän vino, eipä se tosin maksanutkaan kuin pari euroa)

    VastaaPoista
  6. NÄYTTÄÄ TAIVAALLISEN HYVÄLTÄ...ISTUN TÄÄLLÄ NÄLKÄISENÄ LUKEMASSA BLOGIASI...olisinpa ollut mukana.
    XX

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.