Funnel chantarelle pasta

 
 

Muistatteko vielä nämä? Kuukausi-pari sitten facebook ja ruokablogit olivat täynnä suppilovahveroita. Nyt niitä täytyy olla pakkaset pullollaan. Toisaalta, eikö tällaisina leutoina alkutalvina suppilovahveroita ole päässyt poimimaan vielä joulukuullakin Etelä-Suomessa? Onko joku teistä löytänyt vielä ennen lumen tuloa suppiksia? Nyt kun lumi on satanut, on liian myöhäistä.
 
Meillä on "Operaaatio pakastimen tyhjennys" meneillään, saimme pari viikkoa sitten laatikollisen lampaanlihaa ja olen lihaa roudannut jo työpaikan pakastimeenkin, kun kotiin ei kaikki mahtunut. Pakkasesta on nyt syöty mm. sieniä.
 
Helppo suppilovahverokastike pastalle syntyy kuullotetuista suppilovahveroista, tuorejuustosta (käytin kanttarellituorejuustoa), tilkasta vettä ja pippurista (sekä suolasta maun mukaan). Mukaan kinkkua ja parmesanraastetta (tai muuta raastettua kovaa/puolikovaa juustoa, tässä käytin goudaa).


A month or two ago all Finnish food blogs were full of funnel chantarelles: Most people have frozen their catch. Beginning of winter has been very warm in Southern Finland, so ther could still be funnel chantarelles to be found in the woods until today; it's snowing heavily now.
 
We are now emptying our freezer. We received a box of lamb meat few weeks ago and I had to place most part of it in our office basement freezer I share with my employer as our home freezer was full. Now we have eaten frozen mushrooms quite many times.
 
An easy funnel chantarelle sauce for pasta can be made in minutes. Saute funnel chantarelles, add few table spoonfulls of cream cheese (mine was chantarelle flavored), dash of water and pepper (you can add salt to taste). Add ham and parmiggiano reggiano or other hard cheese.

4 kommenttia :

  1. Oi miten hyvältä toi kuulostaa! Meillä on pakastin myös täynnä sieniä, niistä piti kokkailla vaikka mitä syksyllä, mutta jotenkin koko syksy meni ja tuli ihan liian nopeasti..

    Toi musta kartonki toimii tosi hyvin! Ensi kauppareissulla nappaan Tiimarista muutaman kartongin mukaani.

    VastaaPoista
  2. Ai että, tää ei voi olla kun ihan älyttömän hyvää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää se olikin. Onneksi pakkasessa on vielä paljon suppiksia!

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.