Vietnamese meatballs


 
Vietnamilainen ruoka on ihanaa, valitettavasti se ei ole rantautunut samalla lailla Suomeen kuin monet muut Aasian keittiöt.
 
Yleisimmin tekemäni vietnamilainen ruoka ovat "vietnamilaiset kääröt" kuten niitä kutsumme eli tuoreet vietnamilaiset kevätrullat. Tällä kertaa tein kuitenkin simppeleitä lihapullia.

Vietnamilaiset lihapullat
 
400g kanan (tai porsaan) jauhelihaa

3 rkl kalakastiketta

1/2 tl suolaa

1/2 tl rouhittua mustapippuria

2 tl sokeria

2 hienoksi viipaloitua vihersipulin vartta, vain valkoinen osa


Yhdistä jauheliha, kalakastike, suola, pippuri, sokeri ja vihersipuli kulhossa . Sekoita käsin. Jaa lihaseos 12 yhtä suureen osaan ja 
pyöritä palloiksi. Paista pannulla tai grillissä.

Tässä on lisukkeena yksinkertaisesti vermiselliä ja minttua, mutta googlaamalla löytää mm. vietnamilaisia salaattireseptejä.
 
I love Vietnamese food, unfortunately it hasn't landed in Finland as widely as many other Asian kitches. The Vietnamese food I make most often are fresh spring rolls. This time I made simple meatballs.
 
 
Vietnamese meatballs
 
400g ground chicken (or pork)
3 tablespoons fish sauce
1/2 teaspoon salt
1/2 teaspoon freshly ground pepper
2 teaspoon sugar
2 finely sliced scallion, white part only
 
Combine the meatball ingredients into a bowl: chicken (or pork), fish sauce, salt, pepper, sugar, and scallion. Use your hands to thoroughly combine the spices with the meat. Divide the meat into 12 equal parts and form each into a small ball. Heat your grill to medium-high to high heat or fry in pan.

I served the meatballs simply with vermicelli and fresh mint, but there are also many good Vienamese salad recipes on internet recipe sites.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.