Lamb chops


Saimme etukäteisjoululahjaksi jo marraskuussa appivanhemmiltani laatikollisen lammasta, jonka he olivat hankkineet paikallisesta pienteurastamosta, kun tuttu lampuri vei sinne lampaitaan. En tiedä voiko lampaanlihaa tehotuottaa samalla lailla kuin sian- tai naudanlihaa, mutta nämä lampaat ovat saaneet elää hyvin hoidettuina ja viettää kesänsä laitumella, joten käytössämme on eettisesti tuotettua lihaa.
 
Lampaankyljykset ruskistin nopeasti molemmin puolin rautapannussa ja laiton neljäksi minuutiksi pannussaan 200 C uuniin. Kyljysten kanssa tarjosin cous cousia pinjan- ja granaattiomenansiementen kera, limelohkon, tomaattia, öljyyn säilöttyä labneh-tuorejuustoa ja pestoa.
 
Peston pyöräytin tällä kertaa mintusta, kurpitsaöljystä ja 24 kk vanhasta goudasta.
 
1 ruukku tuoretta minttua
1 rkl pinjansiemeniä
2 rkl juustoraastetta (parmesan, pecorino, kova gouda tms.)
3 rkl kurpitsaöljyä
suolaa
pippuria
 
 
 We got back in November a pre Christmas present from my inlaws; a box of lamb meat, which they had got from a local butcher. We also know the lamb owner; we know these sheep were well cared for, so we have an ethically produced meat.

Brown quickly the lamb chops on both sides on iron frying pan, place the pan in 200 C oven for four minutes. Serve the lamb chops with pine nuts and pomegranate seeds, lime wedge, tomato, labneh cheese and pesto.


I made a mint pesto of fresh mint this time.


1 pot of fresh mint

1 tablespoon pine nuts

2 tablespoons grated cheese (parmesan, pecorino, a hard gouda, etc.)

3 tablespoons pumpkin oil

salt

pepper


4 kommenttia :

  1. Kuullostaa hyvältä! Mistäköhän se johtuu, että lammpaan liha saattaa olla joko todella hyvää tai sitten todella villan makuista. Ravintolassa harvoin "uskallan" tilata sitä, kun ei koskaan tiedä, mitä saa. Johtuuko se juuri näistä kasvuolosuhteista, ja ehkä myös valmistustavasta ja mausteista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syön jonkun verrankin lammasta, enkä muista saaneeni kuin kerran-pari huonoa lammasta. Vanhempana teurastettu lammas ei ehkä ole niin maukasta, mutta karitsan ja nuoren lampaan liha on mielestäni miltei poikkeuksetta erittäin maukasta. Lammasta on tänäänkin ruoaksi, tuo kuva on otettu jo ennen joulua, enkä ole lammasta sen jälkeen syönytkään.

      Poista
  2. Oi ei! Tuli yöllinen nälkäkohtaus!
    Rakastan lampaanlihaa ja olen siitä erikoinen tapaus, että en pane pahakseni edes sitä lievää villan makua. :-D

    Voi kun meilläkin olisi kunnon pakastin, voisi sitten hankkia isommissa erissä tuollaista laadukasta lihaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkään ei kaikki liha mahtunut kotipakastimeen, mutta onneksi minulla ja työnantajalla on yhteinen "lihajemma" eli pakastin työpaikan kellarissa.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.