Wake up for coffee


Emme ole kovinkaan innokkaita kahvin juojia Siipan kanssa, normaalisti emme juo aiemmin emme ole juoneet kahvia juuri lainkaan kotona, töissä juon kupillisen aamupäivällä. Maisteltuani erilaisia kapselikahveja ystävien luona, hotelleissa, messuilla ja pirteän Nespresson myyjän tarjoamaa kahvia Stockan kahvinkeitinosastolla, innostuin kapselikoneista.

Minun suosikkejani ovat maitokahvit, kellonajasta huolimatta. Ensimmäisellä messumatkallani Firenzessä monta vuotta sitten nyt jo eläkkeellä oleva ikityylikäs kilpaileva kollegani tarjosi kahvit . Tuo elegantti herra valisti, että Italiassa on soveliasta tilata maitokahvia vain ennen puolta päivää, puolen päivän jälkeen kahvi nautitaan ilman maitoa. Onneksi kello oli vasta varttia vaille kaksitoista...
 
Kun kahvikone alkoi häämöttää mielessäni, sen oli myös tehtävä maitokahvia. Kapselikoneita on nykyisin saatavina moneltakin valmistajalta, mutta hauskojen mainoksien houkuttelemana ja George Clooneyn elokuvien ystävänä päädyin Nespressoon, hän kun mainostaa merkkiä... Näin järkiperäinen oli tämä valintani... Ajattelin kyllä Siipan olevan mielissään, kun hän voi kahvia nauttiessaan  samaistua tyylikkääseen Georgeen, vaikkeivat he ihan saman näköisiä olekaan... Googlasin tietysti parhaan tarjouksen ja kuinka ollakaan, päädyin kalliimpaan malliin kuin olin alunperin ajatellut, kun Nespressolla oli cashback-kampanja, jolla sai 80€ palautuksen valitsemani Lattissima-koneen hinnasta.
 
Tilasin koneen netin kautta töihin ja olin hieman hämmentynyt, kun paketti oli niin iso, olinhan tarkastanut koneen mitat ennen tilausta. Isosta pahvilaatikosta paljastui pienempi laatikko, joka sisään ihan oikean mittainen kone oli aika lailla väljästi pakattu. Käärin paketin kultapaperiin ja vein paketin kuusen alle pari päivää ennen joulua Siipan hämmästeltäväksi. Mehän emme koskaan anna lahjoja toisillemme, vaan yleensä "eläimet hankkivat" lahjamme (esim. Mäyrä, Kettu, Tarmo-koira jne., Siipan perheen tradition mukaisesti). Tämän paketin antoi poikkeuksellisesti ihminen, mutta en minä vaan maukasta joulua toivotti "George".
 
Heti aattona maistelimme sukulaisten kanssa eri kahveja, koneen mukana kun tuli testipaketti kaikista Nespresson kahveista, maalta palattuamme viikonloppuna surauttelin ihania maitokahveja aamuisin. Nyt pitäisikin tilata lisää kahvikapseleita, tummat paahdot olivat omia suosikkejani.

Ai niin, tämä EI ole blogiyhteistyökirjoitus, olen vain innoissani uudesta koneestamme... Myöhemmin tulee postaus toisestakin joululahjakodinkoneesta tai lähinnä sen lisäosista, kunhan kerkeämme testaamaan.
 
 We haven't been coffee enthusiastics earlier, but now we have a Nespresso Latissima, which Husband received as a Christmas gift. I have drank speciality coffees made in capsule machines at friends, hotels, fair stands... and started to dream of an easy to use machine of our own. As usual, I googled for the best deal and convinced myself to order a machine and more advanced model than I first had thought of.

I prefer my coffee with milk, no matter what time it is. Years ago, during the first trip to Florence fairs, a colleague and competitor offered me a coffee. This elegant gentleman did teach me tht it was appropriate to order coffee with milk only before noon in Italy. Fortunately it was quarter to twelve...

I ordererd the machine to my office and was quite astonished to see how big the box was. When I opened it, there was a smalled box inside and inside the box there was much smaller macnine than the box indicated, just the right size. I wrapped the box in golden paper and carried under Christmas three for Husband to wonder what it was.

Now we have made speciality coffees on weekend mornings and already have almost ran out oft he test set of capsules.

I received another house hold appliace from Husband, or actually extra parts for another machine we already have, but more about that later on.

7 kommenttia :

  1. Meidän äiti sai ihan saman koneen isältäni joululahjaksi (olin kyllä antanut isälleni vähän vinkkiä). :) Itse en ole vielä päässyt kahveja maistelemaan, mutta äitini lupasi tarjota kahvit ensi vierailulla. Mähän toki hoidin kaikki rekisteröinnit sekä tuon cashback-jutun, joten enköhän ole pari kupillista ansainnut. ;)

    Ja aivan ihana tuo teidän lahjojen jako perinne! Mäkin tahtoisin saada Tarmolta paketin. :)

    Nautinnollisia kahvihetkiä! Voisin itsekin tehdä jonkinsortin postauksen äitini koneesta (kunhan vaan pääsen ensin kahveja maistelemaan).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siippa oli aika mielissään, vaikka hän on juonut kahvia vielä vähemmän kuin minä. Espresso kuitenkin näyttää maistuvan...

      Mietimme hartaasti vitsikkäitä "lahjan antajia", kirjan reunaan kiinnitettävän lukuvalon apelle antoi Tulikärpänen, Istanbulista tuotuja pyyhkeitä lahjoittivat Bosporin kissat, suihkugeelin lahjoitti Vesirotta jne. Ja totta kai Tarmo antaa aina paljon paketteja!

      Poista
  2. Kiva kone! Maitokahvi olisi minunkin valintani aamuisin, mutta hankin kesällä Pixie-mallin, kun en tiennyt vielä, tykkänkö edes kapselikahvista. Mutta tykkään, ja juon monta kertaa päivässä. On ihanan helppoa turauttaa yksi kuppi hyvää kahvia. Illalla voi vielä juoda kofeiinitonta, jos haluaa. Tummista laaduista minäkin pidän, Roman jälkeen uusin suosikkini on Indrya. Ainoa hankaluus kahvien hankinnassa on postissa jonottaminen;)

    VastaaPoista
  3. Kuullostaa hyvältä, jos George Clooney tätä mainostaa, se saattaa olla meilläkin ostoperuste:-) Itse olen todellakin kahvin ystävä, ja tämmöinen kone on ollut harkinnassa. Pidän mielessä tämän merkin.

    Olen törmännyt tähän samaan italialainen sääntöön käydessäni aikoinaan siskoni luona Italiassa. Kaikanelaista ne keksivät, minä haluan juoda maitokahvia myös illalla :-)

    VastaaPoista
  4. Ajattelin ensin ostaa Pixien, mutta sitetn maitovaahdon helppous känsi pääni kalliimpaan malliin.

    Postissa jonottaminen onkin se huono puoli, täytynee tialta sen verran kerralla, ettei ihan heti tarvitse uudestaan mennä jonottelemaan.

    VastaaPoista
  5. Tuo on kyllä tyylikäs! Meillekin kotiutui jouluna kapselikone. Se on ollutkin jo kovassa käytössä!

    (Jos sinua kiinnostaa, niin sinulle on haaste blogissani:http://omastapajasta.blogspot.fi/2013/01/1-1-f-c-t-a.html)

    VastaaPoista
  6. Meillä on mies (minä olen teen ystävä) jo pidempään pöräytellyt sumpit Dolce Gustolla ja hyvää on kuulemma silläkin tullut. Yleensä käyttö on ollut vähäistä, lähinnä viikonloppuisin on käyttöä, arkena ei oikeastaan koskaan keitetä kahvia.

    Tuo oli varmasti fiksu hankinta!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.