Salad of Jerusalem artichokes and plums





Tämä resepti on kirjasta Kanelia ja kuusen tuoksua. Tein joululahjaksi muutaman purkillisen hillottuja luumuja, mutta tämä salaatti on maukas muulloinkin talvella kuin vain joulun aikaan. Yhden purkin säilytin itselläni testattavaksi.
 
Salaatti hillotuista luumuista ja paistetuista maa-artisokista
Pari kourallista muutamaa eri salaattia
 
Paistettuja maa-artisokkia
Hillottuja luumuja

Rouhittua saksanpähkinää
¼ dl balsamiviinietikkaa
½ dl oliivi- tai pähkinäöljyä
suolaa tai pippuria
Sekoita salaatinlehtien joukkoon paistetut maa-artisokat, luumut, saksanpähkinät ja silputut salottisipulit.
Valmista kastike balsamiviinietikasta ja mausta se suolalla ja pippurilla. Sekoita kastiketta salaatin joukkoon makusi mukaan.
 
Paistetut maa-artisokat
 
200 g maa-artisokkaa
1 rkl öljyä
2 timjaminoksaa tai kuivattua timjamia
suolaa ja pippuria
 
Kuori maa-artisokat ja pane ne uunivuokaan. Pirskottele öljyllä ja mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Paista uunissa 200 asteessa 20-30 min


This recipe I adapted from a Christmas book, but this salad is tasty during all winter. I made pickled lums for Christmas present, but saved one jar for us to test.


Salad of pickled plums and fried Jerusalem artichokes




  Few handfuls of mixed lettuces

Fried Jerusalem artichokes

Pickled prunes

Chopped walnuts

¼ dl Balsamic vinegar

½ dl olive or peanut oil

Salt and pepper



Mix the salad leaves with the fried artichokes, plums, and chopped walnuts.

Mix the dressing of balsamic vinegar and oil, season with salt and pepper. Mix with salad.


Fried artichokes



200 g of Jerusalem artichoke

1 tbsp oil

2 thyme or dried thyme

salt and pepper



Peel the Jerusalem artichokes and place them in a casserole dish. Drizzle with oil and season with salt, pepper and thyme. Bake in oven at 200 degrees for 20-30 min

1 kommentti :

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.