Lomaviikolla kävimme arkena päivänäytöksessä katsomassa The Great Gatsbyn (ehkä vähän överiksi digitalisoitu 3D-versio, mutta pukuloisto oli upea.)
Leffan jälkeen menimme Annakadulle meksikolaiseen Patronaan syömään. Arkena tulee harvoin käytyä ravintolassa, vaikka olenkin ihan kaupungin ytimessä töissä. Lomapäivänä olikin erikoisen kiva istahtaa sellaisen ravintolan pöytään, johon olen jo kauan halunnut mennä syömään.
Olimme ravintolan edessä seitsemää vaille viisi, ovella oli odottelemassa jo pari muutakin seuruetta. Meillä ei ollut pöytävarausta, mutta saimme pöydän. Tuntia myöhemmin ei olisi enää onnistanut, kaikki pöydät olivat jo täynnä.
Siippa oli vesilinjalla, minä otin Tamarindan, tamarindi-margaritan, lasissa oli chilireunus.
Leffan jälkeen menimme Annakadulle meksikolaiseen Patronaan syömään. Arkena tulee harvoin käytyä ravintolassa, vaikka olenkin ihan kaupungin ytimessä töissä. Lomapäivänä olikin erikoisen kiva istahtaa sellaisen ravintolan pöytään, johon olen jo kauan halunnut mennä syömään.
Olimme ravintolan edessä seitsemää vaille viisi, ovella oli odottelemassa jo pari muutakin seuruetta. Meillä ei ollut pöytävarausta, mutta saimme pöydän. Tuntia myöhemmin ei olisi enää onnistanut, kaikki pöydät olivat jo täynnä.
Siippa oli vesilinjalla, minä otin Tamarindan, tamarindi-margaritan, lasissa oli chilireunus.
Jaoimme ensin siika-katkarapucevichen, joka kilpaili raikkaudellaan Ravintolapäivänä nauttimamme cevichen kanssa.
Minä otin Birria-lammastacot, pehmeiden tacojen lisänä tuli lapmaan haudutusnesteestä tehtyä keittöa, jossa oli liemen lisäksi retiisia, limeä ja korianteria. Maku oli pehmeä ja raikas yhtä aikaa. Tacojen lisänä tarjottiin avocado-clilitahnaa, salsaa ja chilitahnaa. Huippuhyvää!
Siippa söi enchiladat mustine papujen kera ja kehui makua.
Lopuksi joimme kirjavista kupeista tarjoillut kaneliset meksikolaiset kahvit ja jaoimme palan herkullista jäädytettyä limekakkua. Lasku kahdelta teki tasan 70 €.
Maukkaaan ruoan lisäksi huomiomme kiinnittyi muutamaan asiaan, jossa ravintola ja henkilökunta erottui edukseen. Henkilökuntaan sai katsekontaktin helposti, vaikka he olisivat olleet viemässä ruokia toisiin pöytiin. Arvostan aina ravintolassa kun tarjoilijan katse kertoo "Olen huomannut sinut, hoidan ensin tekemäni asian loppuun ja tulen sitten luoksesi", silloin odottelee mielellään vähän kauemminkin. Pöydät myös siivottiin heti, kun asiakkaat lähtivät, lattiakin lakaistiin pöydän alta ja ympäriltä. Liian monissa ravintoloissa on unohdettu vanha kunnon "tuo tullessasi, vie mennessäsi"-ohje ja "toisten pöydät" saavat olla koskematta, vaikka niillä olisi vuori likaisia lautasia. Annokset myös esiteltiin lyhyesti, mutta kattavasti.
Tänne tullaan uudestaankin!
On one of my last week's vacation days we went to see The Great Gatsby, loved the dresses, but movie was a bit overdone with 3D effects.
After the movie we went to Mexican restaurant Patrona for dinner. We didn't have reservation, but got a table at 5 pm, when the restaurant opened. An hour later it was already full with diners.
Husband drank water, I tooka a tamarind margarita with chili rim.
We shared a whitefish-shrimp ceviche, which was as fresh as the one we shared on Restaurant day.
For main course I had soft Birria lamb tacos with delicious lamb broth. The dish tasted smooth and fresh at the same time. Husband had enchiladas with black beand and liked his dish.
In the end we shared a frozen lime cake and drank Mexican cinnamon coffees. Our check came total of 70 € for two. Not dirt cheap, but reasonable price for a dinner in Helsinki.
Besides the good food, we liked the service and how the staff kept the restaurant constantly presentable. Too often there are piles of used dishes on tables in Finnish restaurants, staff can pass the table several times with empty hands before they start to clean the table. Here also floor was swiped under and around table.
Patrona on ihan paras! Mieletön tunnelma, palvelu ja ruoka. Mutta ruokaa jouduimme viimeksi odottamaan lähes tunnin, mikä ei ollut kiva juttu.
VastaaPoistaMeillä tarjoilu oli ihan nopeaa, tosin ravintola ei ollut täynnä heti alusta asti.
PoistaIhanaa saada sinulta näitä kivoja ravintolavinkkejä kera kuvien...ruoka kuulostaa suorastaan taivaalliselta...mukavaa viikonloppua!!
VastaaPoistaXX
Blogeista olen itsekin poiminut ravintolavinkkejä.
PoistaPatronaa on moni suositellut mutta nyt kun sinäkin niin pakkohan se on uskoa, että hyvää on :) Kivoja kuvia taas.
VastaaPoistaOli kyllä hyvä, ei ole turhaan kehuttu.
PoistaPatrona on hyvä!
VastaaPoistaNiin on! Olen jo kauan haikaillut Patronaan, mutta vasta nyt tuli käytyä.
PoistaOnpa mielenkiintoinen paikka. Täällä voisi joskus piipahtaa.
VastaaPoista