Fashion in Berlin

 
 
 


  


 
 
 
 
  
 
 
 
 
Pikainen katsaus Berliinin näyteikkunoihin; muotia löytyy halvoista ketjuliikkeistä ylellisiin luksustuotteisiin ja kaikkea siltä väliltä. Silti täytyy myöntää, että saksalainen keskihintainen hieman "aikuisempi" muoti on aika tylsää ja/tai tätimäistä. Muutaman vaateostoksen toki tein; pellava-teepparin ja silkkitopin Massimo Duttilta ja beigen neuletakin Kaufhausista. Aika turvalliset (ja tylsätkin...) ostokset. Vaatekaapin uudelleenarviointi on menossa ja halusin ostaa varmoja perustuotteita, joille tulee paljon käyttöä.

Berliinissä on paljon paikallista suunnittelua ja pieniä liikkeitä, joissa myydään pikkumerkkien lyhyitä sarjoja, löytyy ympäri kaupunkia. Etenkin jos shoppailubudjetti on reilumpi, kannattaa kerrankin jättää ketjuliikkeet väliin ja satsata yksilöllisiin, laadukkaisiin ja hieman leikkisiinkin tuotteisiin.

Etron liike (4. & 5. kuva) löytyy kaupungin kauneimmasta ostoskeskuksesta, ylellisestä Quartier 206:sta. Etron tyylisiä  paisley-panelikuoseja tuli vastaan huomattavan monella berliinittärellä. Mustavalkoiset eläinkuosit herättivät myös huomioni.

Kamera kädessä sattui myös pikku haaveri. Olimme tulossa syömästä ja kuvailin muutamia näyteikkunoita, joten kuljin kamera kädessä. Siippa oli aiemmin ilalla huomauttanut kuinka hämärästi valaistuja monet kadut olivat ja tämäkin katu oli aika pimeä. Ylitimme kadun ja katseeni oli kiinnittynyt näyteikkunaan, kun kompastuin jalkakäytävän reunaan ja kaaduin suorin vartaloin. Siippa totesi möhemmin, että olin kuin komedioiden juoppo, joka kaatuu täysi lasi kädessä tipankaan läikkymättä. Olin vain valokuvaaja , joka varjeli kameraansa kaatuessaankin. Kuljen onneksi yleensä remmi kerran kietaistuna ranteen ympäri ja objektiivista kiinni pitäen, joten kamera pysyi tukevasti kädessä.

Vasta kun Siippa tuli auttamaan minua pystyyn, kamera kopsahti objektiivi edellä katuun. Kun olin pystyssä, tarkastin ensin lasini, jotka olivat vinksallaan. Ihme ja kumma, hennot hengettömät olivat vahingoittumat, eikä lempimekkoonikaan tullut likaa kummempaa. Kamerankin ainoa vaurio oli UV-suodattimen metallireunassa oleva pieni lommo, mutta runko ja objektiivi säilyivät onneksi vahingoittumattomana. Vasta lasien na kameran tarkastelun jälkeen rupesin tutkimaan mitä minulle oli tapahtunut. Omat vammanikin olivat pienet; asfaltti-ihottumaa kyynärpäässä ja polvessa sekä muutamia mustelmia. Olin pari päivää vähän arka oikealta puolelta, mutta onneksi ei esinm. kyynärpää murtunut. Olen kerran liukastunut ja viettänyt leikkauksen jälkeen 2 kk nilkasta nivuseen ulottuvassa kipsissä, joten tiedän, kuinka äkkiä vahinko voi sattua.

Belin has everything from cheap chain stores to exclusive fashion. There is lots of local design in Berlin, so especially with extended budget there are lots of good, idividual options instead of widely known brands.

Etro's store was in beautiful Quartier 206 shopping center, their signature paisley panel style (but not necessary from Etro) was worn by many local women.

4 kommenttia :

 1. IIK....tästä postauksesta ottaisin ehdottomasti tuon niittilaukun sydämellä varustettuna ja laukun vieressä olevat kengät myös kiinnostaisivat kun näkisi minkälainen korko niissä on :) Nallukka pussi on myös hellyyttävä.

  Onneksi ei mitään pahempaa sattunut tässä sun kelladuksessa.... Itseltäni meni 2000-luvun alussa nilkka ja peräti murtui Barcelonan Ramblaksella kauppahallin makkaroita ihaillessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alen aikaan kaupoissa oli vielä vähän syksyä ja kesän viimeiset menossa, joten valikoima ei ollut ihan parhaimmillaan., mutta muutamia aika mielenkiinoitsia (mutta turhan kalliita) juttuja kyllä näin.

   Poista
 2. Voi apua! Kauheaa tuo kompastumisesi (vaikkakin kieltämättä kuvaus siitä komedioiden juoposta sai minut naurahtamaan), onneksi ei mennyt mitään poikki!

  Itse kompuroin viime viikonloppuna Tallinnan laivalla, takaisin tullessa JA täysin selvin päin (arvaa uskooko kukaan). Löin sääreni portaan reunaan pahasti ja mustelmat valuivat nilkkaan ja jalkapöydälle. Sain sellaisen puujalan iskun seurauksena, ettei jalka kantanut kunnolla koko päivänä, tuntui kuin se olisi ollut halvaantunut.

  Matkailu voi siis todellakin olla vaarallista. :D

  Ihania vaatteita ja nuo nahkanilkkurit! Tahtoisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkailu voi todella olla vaarallaista. Onneksi kuitenkin selvittiin melko vähin vaurioin.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.