A fall outfit

 
 
 
 


 
 
5:2-dieetti on pienentänyt vaatekokoa yhdellä ja vaatekaappi on osittaisessa remontissa. Ympärysmitta tuntuu pienentyneen etenkin rintojen kohdalta ja osa vaatteista pussittaa hassusti. Osa vaatteista lähtee siis maata kiertävälle radalle (lähinnä UFFin tms. laatikkoon) ja jonkin verran uutta tulee sisään. Osa aiemmin turhan tiukoista vaatteista, joista en kuitenkaan ollut luopunut, on  päässyt taas käyttöön.

Käytän aika usein kotelomekkoja töissä, ne ovat käteviä käyttää neuletakin kanssa ja helppo asustaa. Nyt osa on vain liian väljiä. Hameiden ja kotelomekkojen hankkiminen on usein hieman hankalaa, koska monella valmistajalla helman pituus jää vähän polven yläpuolelle ja se ei ole pukeva pituus yli 20 v. sitten pahan liukastumisonnettomuuden jälkeen leikatun ja suorastaan epämuotoisen polveni kanssa, olen telonut polveni vielä uudestaankin leikkauksen jälkeen (itse asiassa päivää enen häitämme...), se näkyy polven ulkonäössä. E
nglantilaiselta Bodenilta löytyy mekoista, hameista ja housuista kahta pituutta, joista tilaan sitä pidempää ja etenkin mekkojen istuvuus on minulle sopiva. Osa väreistä ja kuoseista on kyllä aika outoja omaan makuuni, mutta tämän 3/4-hihallisen mustan villamekon grafiitinharmailla tehosteilla tilasin ennakkoalesta.

Sen seuraksi sopivat mm. Malene Brigerin alesta ostettu villahuivi, Wondersin avokkaat (nekin alesta), New Yorkista jo useampi vuosi sitten ostettu The Sakin nahkalaukku (yllätys yllätys, sekin alesta) ja Mariian punoma kristalliketju.

Niin kuin olen todennut aiemmin, kesää on vielä jäljellä muutama viikko,ja ihan vielä ei ole syysvaatteiden aika. Olen kuitenkin valmis, kuin viileämmät kelit alkavat.

5:2-dieetistä kirjoittelen lähiaikoina lisää, sain WSOY:lta Michal Mosleyn juuri suomennetun kirjan aiheesta.


5:2 fast has changed my clothes size and I am now wearing a size smaller than before.

Especially my top size has changed and some clothes are quite baggy. I still have some clothes that were too tight at some point, now they are getting some use again. Some too loose garments will go to goodwill.

I often wear dresses at work, they can be worn with several cardigans and be accessorized in numerous ways. Now just some of the dresses are too loose...

My problem is to find dresses andskirts long enough, many otherwise flattering skirts and dresses are often too short. My left knee had been operated and I have injured it also a second time (a day before our wedding) so it doesn't look very good. For this reason I prefer dresses just below knee.

As I have several times told, summer is not over, but I have prepared for fall and have some new fall garments hanging in my closet waiting for colder weather.

British Boden has regular and long lenghts and their dresses has otherwise  good fit as well. They often have strange colors and patterns, but this black wool dress with charcoal accents (from pre sale) was neutral enough. I can accesorize it with a Malene Birger scarf (from summer sale) , Wonders pums (from summer sale), a The Sac bag bought in New York some years ago (you guessed it, from a sale) and a crystal necklace by Mariia.

12 kommenttia :

 1. Tuo mekkojen pituus on kyllä ongelma - itse olen 172 cm pitkä ja mekot tuppaavat järjestään olemaan liian lyhyitä - eikä minun työssäni eikä iässäni enää minimekkoja käytellä;) Kiitos vinkistä - pitääpä käväistä tuon Bodenin sivuilla - aivan uusi tuttavuus minulle!
  Mukavaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itse 174 cm ja liian lyhyet helmat ovat usein ongelmana. Monta kivaa vaatetta on jäänyt ostamatta pituuden tai itseasiassa vaatteen lyhyyden takia.

   Poista
 2. Kiva, että sä sait sen kirjan :) jään odottelemaan kun bloggailet siitä.
  Itsellä myös sama ongelma eli 180cm naiselle normimekot ovat aina vähän liian minejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole helppoa meillä pitkillä naisilla... ja meitähän on entistä enemmän. Nykyteinille 170-180 cm pituus ei ole mitenkään epätavallista.

   Poista
 3. Mielenkiintoista kuulla lisää tästä dieetistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luen kirjan loppuun, kirjoitan sitten lisää. Ensimmäinen postaukseni aiheesta löytyy täältä http://lumolifestyle.blogspot.fi/2013/05/52-alternate-day-fast.html

   Poista
 4. Minäkin olen 5:2 systeemillä ja luulen, että voi olla ihan pitempi aikainen järjestely. Olo tuntuu energisemmältä, vointi reippaalta.

  Mulla on yksi Bodenin hame josta pidän valtavasti. Pitääpäs taas etsiä esille kun syksy tulee. Tuotteet ovat kyllä olleet hyvälaatuisia ja tykkään kun niissä on jokin jippo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme ajatelleet tätä elämäntapana eikä vain projektina. "Paastopäiviin" on jo tottunut ja kesästä lähtien tavaksi jäi syödä vain yksi ateria noina päivinä, kun aiemmin jaoin kalorimäärän kolmeen ateriaan. Hyvin on pystynyt olemaan 24 h syömättä, kunhan vaan muistaa juoda ahkerasti.

   Poista
 5. Olen itsekin 174 cm ja ongelmana on mekkojen helmojen lisäksi hihat ja lahkeet. Normihousujen lahkeet ovat yleensä auttamatta liian lyhyitä ja kyllä jakun ostaminenkin on joskus tuskan takana.

  Tykkään kovasti tuossa asukokonaisuudesta. Tyylikästä mustaa maustettuna kuviollisella huivilla. Ja sehän on pelkästään positiivista, että joutuu ostamaan uusia vaatteita hoikistumisen myötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Farkuissa lahkeet eivät ole olleet ongelma, niissä lahkeet tutntuvat olevan pidempiä. Monet perushousut ovat jääneet ostamatta, kun pituudesta on uupunut ne kriittiset pari senttiä.

   Poista
 6. Jos sinulla on laadukkaita kotelomekkoja joista pidät, niin ehdottomasti kannattaa korjata ne ompelijan tai vaatturin käsissä! Oman kokemukseen mukaan se ei edes kustanna maltaita :) Vähän vain sisään tuolta ja täältä... tervingrid

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen korjauttamista harkinutkin ainakin kolmen mekon osalta. Täytynee vaan odotella jonkin aikaa, jos vyötärö vielä kapenee. Kesällä tuli herkuteltua "normaalipäivinä" vielä tavallistakin enemmän, mutta hiljalleen paino silti tippuu.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.