Olin kiinnittänyt huomioita pariinkin härkäpapusalaattiohjeeseen ja etsinyt toreilta ja hallista härkäpapuja, tuloksetta. Olinkin tullut samaan tulokseen kuin Hesarin toimittaja; toreilla valikoima supistuu kun myyjiä on vähemmän. (Kojuja voi siis olla sama määrä kuin ennen, mutta yhdellä myyjällä voikin olla useampi koju, joissa kaikissa myydään samoja tuotteita).
Lopulta löysin härkäpapuja Stockalta. Hinta oli aika suolainen, lähemmäs 12 €/kg, etenkin kun ottaa huomioon, että painosta suurin osa on kuorta. Ehkä tässäkin on syy, miksei härkäpapuja ole laajalti myynnissä. Ensi kesänä voisin kokeilla kasvattaa näitä parvekkeella... Salaattia voisi kokeilla härkäpapujen sijaan sekoittamalla tuoreita herneitä ja valkopapuja purkista. Vähän erilainen salaatti, mutta ei sekään varmaan hullumpi.
Jamien resepti sai veden herahtamaan kielelle, tosin mustan possun kinkku vaihtui kylmäsavukalkkunaksi (myös Stockalta, en ole muualla nähnyt myynnissä).
Härkäpapusalaatti
I have seen lately few delicious sounding broad bean recipes and looked for the beans in markets and food halls. Finally I found them at a department store food dept. Price was quite expensive, but I thought I could next time replace broad beans with fresh peas and canned white beans.
Broad bean salad
Lopulta löysin härkäpapuja Stockalta. Hinta oli aika suolainen, lähemmäs 12 €/kg, etenkin kun ottaa huomioon, että painosta suurin osa on kuorta. Ehkä tässäkin on syy, miksei härkäpapuja ole laajalti myynnissä. Ensi kesänä voisin kokeilla kasvattaa näitä parvekkeella... Salaattia voisi kokeilla härkäpapujen sijaan sekoittamalla tuoreita herneitä ja valkopapuja purkista. Vähän erilainen salaatti, mutta ei sekään varmaan hullumpi.
Jamien resepti sai veden herahtamaan kielelle, tosin mustan possun kinkku vaihtui kylmäsavukalkkunaksi (myös Stockalta, en ole muualla nähnyt myynnissä).
Härkäpapusalaatti
2-3 suurta kourallista
kuorittuja härkäpapuja
1 pieni kourallinen
pecorinoa, hienonnetuna tai karkeasti raastettuna
1 sitruunan hienoksi
raastettu kuori ja mehu
1 tilkka
kylmäpuristettua oliiviöljyä
1 kourallinen tuoretta
minttua
merisuolaa
75 g laadukasta
espanjalaista kinkkua, kuten pata negraa, revittynä
Jaa härkäpavut kahdeksi
kasaksi, isoihin ja pieniin. Laita isot kiehuvaan, reilusti suolattuun veteen minuutiksi,
kiehautuksen jälkeen kaada vesi pois ja anna jäähtyä. Laita ne syrjään jäähtymään Kun pavut ovat jäähtyneet, voit
pullauttaa pavut ulos kuoristaan.
Murskaa kuoritut
härkäpavut karkeasti - voit tehdä tämän monitoimikoneessa, hienontaa ne
veitsellä tai murskata morttelissa. (Kiehautin
itse kaikki pavut ja murskasin niistä osan).
Sekoita kiehautetut pavut
raakojen papujen, pecorinon, sitruunamehun, öljyn ja hienonnetun mintun kanssa.
Tarkista maku, revi kinkku
salaatin päälle, ripottele sitruunan kuori ja minttua salaattiin.
2-3 large
handfuls shelled broad beans
1 small
handful pecorino, roughly chopped or roughly grated
finely grated
zest and juice of 1 lemon
1 splash
extra virgin olive oil
1 handful
fresh mint
sea salt
75 g quality
Spanish ham, such as pata negra, roughly torn (I replaced pata negra with Spanish cold smoked turkey.
Separate the
broad beans into 2 piles – big and small. Drop the big ones into boiling, salted water
for 1 minute and then put them aside to cool down. Pop them out of their shells
when they're cool enough to handle. (I did boil all for 1 min).
Roughly mash
the blanched broad beans – you can do this with a food processor, chop them up
with a knife or crush them in a pestle and mortar. Mix together with the small
raw beans, the pecorino, lemon juice, oil and some of the mint, finely chopped.
Season to taste, then serve with the torn ham,
a final zesting of lemon and the rest of the mint ripped up and scattered over
the top.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti
Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.