Uunikuivatut tomaatit
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
2 viipaloitua valkosipulin kynttä
rosmariinia
Kuumenna uuni 100 asteeseen.
Viipaloi tomaatit senti viipaleiksi ja asettele uunipellille.
Pirskottele oliiviöljyllä, sirottele päälle suolaa ja mustapippuria.
Anna tomaattien kuivua uunissa 3-4 tuntia. Pidä uunin luukku raollaan työntämällä väliin esimerkiksi lusikan varsi.
Nosta tomaatit kulhoon ja sekoita joukkoon hunaja ja öljy sekä mausteita maun mukaan. Anna maustua seuraavaan päivään jääkaapissa. Tarjoa alkuruokanalisäkkeenä tai salaateissa.
Jos teet enemmän kerralla, lado tomaatit rosmariinin ja valkosipuliviipaleiden kanssa steriloituun lasipurkkiin ja kaada öljyä päälle niin, että tomaatit peittyvät. Tomaatit säilyvät suljetussa purkissa jääkaapissa pari kuukautta.
I use a lot of tomatoes in different foods. I
made these oven dried tomatoes when we went to our friends for weekend. I served them as an
appetizer with burrata, pesto and home baked bread.
Oven dried tomatoes
If you make more at once, stack the tomatoes
with rosemary and garlic slices with a sterilized glass jar and pour the oil on
top so that the tomatoes are covered. Tomatoes are maintained in a closed jar refrigerator
for a couple of months.
Tomatoes are at their best; ripe and red, much tastier
than the pale winter tomatoes from the greenhouse.
1 kg tomatoes
salt
freshly ground black pepper
olive oil
2 cloves of garlic, sliced
rosemary
Preheat the oven to 100 degrees.
Slice the tomatoes 1 cm slices and arrange on a
baking tray.
Sprinkle with olive oil, sprinkle with salt and
black pepper.
Allow
the tomatoes to dry in the oven for 3-4 hours. Keep the oven door ajar by
inserting a spoon handle.
Lift the tomatoes in a bowl and stir in the
honey and oil, and spices to taste. Let it stand until the next day the
refrigerator.
nää on kyllä niin loistavia. pitäisi tehdä uusi satsi tasaen ihan itse - etenkin allekirjoittaneen aurinkokuivattujen tomaattien kulutuksella. parasta on se, etteivät nämä miehelle kelpaa, joten saan aina vedellä koko annoksen ihan yksiksein :-)
VastaaPoistaMeillä Siippa ei ole kauhean ihastunut kaupan aurinkokuivattuihin tomaatteihin, mutta nämä uppoavat ihan täysillä. Maku itse tehdyissä onkin ihan eri kuin kaupan versiossa.
VastaaPoistaNää on varmasti törkeän hyviä! Nigellan kirjassa on vastaava resepti jota on pitänyt kokeilla kauan. Jotenkin homma on kuitenkin aina jäänyt, kun uunissa oleiluaika on niin tajuttoman pitkä. Vielä joskus maltan ryhtyä hommiin.
VastaaPoista