Sunnuntaitunnelmia / Sunday moments

 


Sunnuntai aloitettiin Hulin blogista voittamallani aamiaisella Kampin  kauppakeskuksen Beaniessa. Tai olihan kello jo kaksitoista, mutta aamiaista tarjoiltiin silti. Aamiainen oli maittava, se sisälsi lasin kuohuvaakin. Mehuksi otimme tuorepuristettua vesimelonimehua, joka oli mukavaa vaihtelua normaalille appelsiinimehulle.
 
Luontaiset reittini kulkevat vain harvoin Kampin kautta, vaikka olenkin alle kilometrin päässä töissä eikä kotoakaan ole kuin joitain kilometrejä. Ostoksetkin teen mieluummin muualla kuin ostoskeskuksissa, joten ilman lahjakorttia olisin tänne tuskin eksynyt. Bussin odottajille kahvila trendikkäine kuparisine valasimineen voisi kuitenkin olla hyvä paikka kupilliselle kahvia.

Kahvilla istuessamme muistelimme Kööpenhaminassa syömäämme aamiaista ja siinä samassa päätimme suunnata joulun alla Köpikseen viikonlopuksi.

We started Sunday by having a breakfast in a mall café. I won a breakfast voucher a while ago in Huli's blog.

My natural routes hardly ever go near or trough this mall, even though it's right in the city center and I am not a very big fan of mega malls, so I believe I would have never found this place without the voucher.

Anyhow, breakfast was nice. I especially enjoyed the freshly squeezed water melon juice. If I ever took a bus leaving from the travel center under the mall, I could stop here to have coffee.

 
 
 
 

 
"Aamiaisen" jälkeen suunnattiin katsomaan Woody Allenin Blue Jasmine. Muutamien sadunomaisten tarinoiden jälkeen ohjaaja on jälleen ohjannut itselleen tyypillisen neuroottisen tarinan.

Kahviloiden terassit olivat tyhjillään, vaikka iltapäivästä aurinko paistoi Espalla ihan mukavasti.

After "breakfast" we headed to movies to see Woody Allen´s Blue Jasmin. His few latest movies have been fairy tales for adults, this one was more of his typical neurotic ones.

Café terasses were empty even though afternoon sun did shine nicely.


 
 
 
 
 Muutaman kesäkukan olen heittänyt parvekkeelta pois, mutta yllättävän hyvin suuri osa kukista ja yrteistä voi edelleenkin.
 
Kotipihassa syksyn tulo alkaa hiljalleen näkyä. Nyyh, pakko se kai on uskoa, syyskuu on saapunut... Lehdet kellastuvat ja villiviini alkaa saada syvänpunaista sävyä. Pihlajanmarjoja on todella vähän tänä vuonna, vain muutamia terttuja siellä täällä. Edellisinä vuosina marjoja on taas ollut runsaasti. Ei taida pitää paikkaansa vanha sananlasku siitä etteivät oksat kestä kahta taakkaa peräkkäin; marjoja ja lunta peräkkäin. Sen verran paljon lunta on viime talvina satanut. Ehkäpä vähät marjat ennustaisivatkin vähätalvista lunta...

Töissä on tulossa uusia kuvioita nyt syksyn aikana ja ensimmäiset muutokset tulevat jo tänään!

Hyvää viikkoa kaikille. Sääennuste lupaa korkeapainetta ja parinkympin lämpötiloja tuleviksi päiviksi, vaikka täksi päiväksi povatut sateet pyyhkivätkin nyt Helsinkiä. Lämmin syyskuun alku sopii minulle.

Fall seems to creep to our yard; yellow and red leaves... Fortunately there are sunny and quite warm days in forecast fro this week. Have a happy Monday!

4 kommenttia :

  1. Ihania kukkakuvia Espalta :)

    Huomasin viikonloppuna, että villiviini punertaa mutta omat parvekekukkani vielä rehottavat ja haluan vielä uskoa aurinkoisiin päiviin ja jatkaa sukattomuutta ja kesääni :)

    VastaaPoista
  2. Ihana kuulla, että lahjakortin avulla saitte idean Köpiksen reissulle. :) Ja kiva oli myös kuulla, että aamiaslautanen oli mielestänne hyvä. Mäkin tykkäsin siitä vaikka rucolat olivatkin vähän nuhjuiset.

    VastaaPoista
  3. Kivoja ja tunnelmallisia kuvia. Mukava, että on reissu mitä odottaa :)

    VastaaPoista
  4. Hei, olipa kiva yllätys tuo aamiasvoitto!! Aivan ihania kuvia, tuntuu kyllä vähän haikealta tuo syksyn tulo kun kukatkin vielä hehkuvat noin. :-((
    Xx

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.