Ravintola Pastis / Restaurant review; Pastis, Helsinki

  


 

 Siippa sai minulta joululahjaksi lupauksen illallisesta ravintola Pastiksessa. Viime perjantaina viimein lunastin lupaukseni.

Siemailimme pastiksia tutkiessamme ruokalistaa. Päädyin tilaamaan Parasta purkista-ankkapateeta ja pääruoaksi t-luupihvin. Siippa otti ostereita sekä bouillabaissea.

Tarjoilijamme suositteli ostereiden ja pateen kanssa shampanjaa, joka sopikin hyvin molempiin annoksiin. Pateepurkillinen oli sen verran reilun kokoinen, että söimme siitä molemmat paperipussissa tuodun herkullisen leivän kanssa. Pateeta jäi silti purkkiin, tarjoilijamme sujautti sen paperipussiin kotiin viemisiksi.


Mehevän pihvini kanssa join lasillisen Bad Boy Bordeauxia, siippa nautti aromikkaan bouillabaissen kaverina jotain Rhonen alueen valkoviiniä. Bearnaise-kastike oli niin herkullista, että kaavin minikattilan, jossa se oli tarjottu huolellisesti leipäpalasella.

Arvoimme hetken jälkiruokien kanssa, Siippa tilasi suolakaramelli cremé bruléta, minä suklaafondantin ja tähtianiksella maustettua mustaherukkasorbettia. Vaikka olen vankkumaton sulaan ystävä ja jälkkärini oli herkullinen, oli suolaisen makea brulé silti voittaja näistä kahdesta. Se todella vei kielen mennessään. Pakko kokeilla kotona!


Kun laskun aika tuli, nielaisin kaksi kertaa, lasku oli aika lailla suurempi kuin olin ajatellut. Viinit otimme suosituksina, eikä lasillisten hinta tullut tilatessa ilmi. Hetken ajattelin, että meille oli myyty juomia listan kalliimmasta päästä. Laskussa oli kuitenkin virhe, jälkiruoan kanssa nauttimani Grand Marnieroli kirjautunut 88 eurona, kun oikea hinta oli 8€.

Tätä pienoista ylimääräistä sydämentykytystä lukuun ottamatta loistava ilta, ravintolassa oli kiva tunnelma, hyvä palvelu ja loistava ruoka.

 
 
 For Christmas present I gave Husband a dinner at restaurant Pastis. Last Friday we finally went out for that dinner.
 
I had duck paté and juicy t-bone steak with bearnaise sauce, Husband chose oysters and aromatic bouillabaisse. We both drank glasses of Champagne with our starters. I had a glass of Bordeaux and Husband drank a glass of white wine from Rhone area.
 
I loved my chocolate fondant and black currant sorbet, but Husband's salty creme brule was divine! I have to find a similar recipe and try it at home.
 
I was quite surprised when I saw the bill, it was more than I expecter even though wines were recommended to us and we didin't know the prices. Fortunately there was an 80 € mistake which was of course corrected promptly.
 
Husband was happy with his present, great food and service, nice atmosphere and of course excellent company!
 


6 kommenttia :

 1. Vesi kielellä jälleen kerran. Pitää mennä googlaamaan ruokalista :)

  VastaaPoista
 2. Ruoka oli todella hyvää. Harmi, että kuvista tuli kellervissä valoisa oudon värisiä.

  VastaaPoista
 3. Pastis edelleen testaamatta. Pitää kyllä pian mennä, vaikuttaa hyvälle. Houkutteleva tuo suolakaramelli creme brulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suolakaramelli creme brulee oli ihanaa ja muutenkin ruoka erinomaista. Seuraavaksi pitääkin testata naapurihuoneiston uusi hodaripaikka.

   Poista
  2. Eilen oltiin Pastiksessa. Ihan huippu oli suolakaramelli creme brulee!

   Poista
  3. No niin oli! Todella herkullista!

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.