Döner Harju, Helsinki


 
Jenni Häyrisen katukeittiö-parempaa roskaruokaa-kirjan julkkarit olivat pari viikkoa sitten Döner Harjussa. Ei aivan sattumalta, tarjoaahan paikka peruskebbeä huomattavasti laadukkaampaa, hyvistä raaka-aineista valmistettua "roskaruokaa". Paikkaa onkin hehkutettu monissa blogeissa ja se on ollut listallani.

Lista vaihtelee päivittäin. Yksityistilaisuudessa tarjolla oli kasvis- ja possuversiota. Reima Mäenpää, toinen omistajista, totesi, että kaikki puristit eivät kebabissa possua sulata. Toisaalta possu on esim. Kreikassa ja Kyproksella yleistä sikäläisissä gyros-annoksissa.

Ruoka oli erittäin maukasta ja tiskillä vieressäni ruokaillut Lähi-Idän makujen expertti hehkutti autenttisia makuja.

A-oikeudetkin paikasta löytyvät. Vaihtoehdot olivat kuitenkin ytimekkään yksinkertaiset; Jallua, viskiä ja giniä. Olisikohan siellä joku vodkakin ollut? Joka tapauksessa pullorivistö oli lyhyt. Viinilista oli hieman pidempi, mutta siinäkin oli lähdetty listaa rakentamaan hinta/laatusuhteesta määrän sijaan.


Näitä katuruoasta ideansa ammentavia kunnianhimoisesti toteutettuja konsepteja on viime aikoina tullut Helsinkiin enemmänkin; Kaartin hodari ja hummeri, Fafa's, Street Gastro... Ja eilen oli huikean suosion saanut Streats Helsinki-katuruokatapahtuma.

 
Jenni Häyrinen's street food book's releasing party was at Döner Harju in Helsinki.

This newish "better fast food joint" been featured in many food blogs and it has been also in my "must try" list.

The menu changes on a daily basis. At the private event, there was a vegetable and pork dishes. Reima Mäenpää, one of the owners, said that all the kebab purists don't accept pork in kebab. On the other hand pork is a popular option for kebab/gyros dishes in Greece and Cyprus.

The food was very tasty. I dined at the counter next to ta Middle Eastern food specialist, who paaised the authentic flavors.
The wine list was short, but sounded good. Also a limited number of spirits area available.

Street food is now hot in Helsinki; several newish restaurants have taken their ideas directly from street kitchens; Kaartin hodari ja hummeri, Fafa's, Street Gastro... And yesterday there was Streats Helsinki street food event.


4 kommenttia :

  1. Pitäisikö mennä testaamaan. Näistä "paremmista katukeittiö" paikoista kuhistaan ja puhistaan nyt, trendikästä siispä. Kiitos kivasta postauksesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! Aivan lähituntumassa Vaasankadulla on myös leivistään tunnettu Street Gastro.

      Poista
  2. Olin jo matkalla tänne Döner Kebabiin mutta pizzan himo valtasi pari viikkoa sitten ja päädyimme Putte's Pizzaan....

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.