Sambaa ja muita viikonloppujuttuja / Samba parade and other weekend moments

 

 
 
 


 
 
  
   Lauantaina olimme kaupungilla asioilla: Sambakarnevaali oli juuri tulossa Espaa pitkin, kun astuimme Stockmannilta ulos. Kulkue ei ollut vain kauniiden nuorten aikuisten, vaan hyväntuulisissa esiintyjissä oli niin leikkikouluikäisiä kuin yhdeksänkymppisiäkin. Taivaskin kirkastui juuri kulkueen aloitellessa.

On Saturday we just got out of  department store when the yearly samba samba parade came down the street.
 
 
 
 


  

 
 
 
Kävimme myös torilla hakemassa lisää yrttejä ja kukkia parvekkeelle. En voinut myöskään vastustaa mansikoita ja aprikooseja.

We also stopped by at the market square and purchased herbs and flowers for our balcony and fruits for dinner. 

Kävin läheisellä joutomaalla poimimassa orvokkeja ja hakemassa kurtturuusun terälehtiä illallisen koristeeksi. Vielä raakoja metsämansikoita kasvoi jo suojaisissa kallion koloissa.
 
I went to pick wild violets and forage rose petals to decorate dinner plates. The first, still raw, wild strawberries are already growing.
 
 
Grillikausikin potkaistiin lauantaina käyntiin; grillasimme lampaan kyljyksiä, melonia, halloumia ja leipää. Lisäksi söimme ruusunlehdin ja orvokein (molemmat ovat siis syötäviä) koristeltuja nektariineja.

Juomana oli mukava löytö Alkosta; erittäin täyteläinen tanniininen, kirsikkahilloinen, luumuinen, kevyen paprikainen, mausteinen, vaniljainen ja lämmin chileläinen Mayu carmenere.


Helposti kaatuvien viinilasien sijaan otimme ulos Sagaformin hauska keikkuva lasit. Niiden kaatumista ei tarvinnut pelätä.


We also starte bbq season with lamb chops, melon, halloumi, grilled bread and nectarines with rose petals and wild lilacs (both are edible).

Instead of normal wine glasses that easily fall down, we drank the wine from our fun, rocking Sagaform glasses for al fresco dinner.


 


 Sunnuntaina Siippa käväisi töissä, minä menin fillarilenkille. Ajelin läheisen kesämökkiyhdyskunnan läpi. Pikkuruiset mökit ovat metsässä rannan ja kerrostalojen välissä. Nämä mökit ovat hyvin haluttuja ja hinta voi nousta jopa sataan tuhanteen euroon!

Monien mökkien pihassa istutetut ja luonnon kukat kukoistivat sulassa sovussa.

Illalla katsottiin Netflixistä vielä pari jaksoa Orange is the new Blackin uusia toisen kauden jaksoja. Seuraan televisiosta nykyisin harvaa sarjaa, näin kesällä vielä harvempaa, mutta tähän nettisarjaan olen vähän koukuttunut.

 
On Sunday Husband had a work gig, I took a spin on my bike. There are tiny summer cottages nearby, in the forest between town houses and sea. These little huts near city center are very popular, prices can rise up to 100.000€!
 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.