Raikas/Fresh Gazpacho



Gazpacho on ruoka, josta löytyy varmasti vähintään yhtä monta reseptiä kuin kokkiakin. Itse en koskaan tee sitä samanlaisena toistamiseen, vaan tämä kylmänä nautittava keitto surautetaan aina fiiliksen ja kotoa löytyvien ainesten mukaan.
 
Viimeksi resepti taisi mennä jotenkin näin, söimme keiton 5:2-paastopäivänä ruisleipäpalan kanssa.
 

Gazpacho
 
½ l kasvislientä
5 isoa tomaattia
1 punainen paprika
1 kurkku
1 nektariini
1/4 minivesimelonia
2 sellerinvartta
2 valkosipulinkynttä
1 chili
2 rl punaviinietikkaa
½ tl murskattuja korianterinsiemeniä
ripaus cayennepippruria
suolaa ja mustapippuria

Lohko vihannekset ja hedelmät, laita kakki ainekset blenderiin ja pyöräytä sileäksi. Nesteen määrää voi lisätä mikäli keitto jää liian paksuksi. Anna makujen sekoittua ja keiton jäähtyä jääkaapissa vähintään tunti.
 
Viime kesän resepti oli aika lailla sama, mutta ilman melonia.
 
There must be as many gazpacho recipies as thre are chefs making it.
 
 In fact, I never do it the way same again, but reccipe varies according to my mood and the ingredients found in the kitchen.



Last recipe did go somewhat as below, we ate soup 5: 2-fast day with a slice of rye bread.


Gazpacho
 
 
½ l vegetable stock

5 large tomatoes

1 red bell pepper

1 cucumber

1 nectarine

1/4 small water melon

2 celery stalks

2 cloves of garlic

1 chili
 
2 tbsp red vinegar

½ teaspoon of crushed coriander seeds

a touch of cayennepippruria

salt and freshly ground black pepper

Cube vegetables and fruits, put the ingredients into a blender and blend smooth. Add water/vegetable stock if needed. Let flavours to mix and the soup to cool in the refrigerator for at least an hour.

Last summer the recipe was quite similar, but without melon.
 
 

1 kommentti :

  1. Hei! Gazpacho on kyllä ihanaa! Sinulla on paljon inspiroivia reseptejä, kiitos niistä. Laitoinkin sinut suosikkiblogieni listalle uunituoreessa matkailublogissani.
    The Lucky Traveller blog . Bloggailen sekä suomeksi että englanniksi niin kuin sinäkin. Mukavaa viikonloppua! Merja

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.