Syksyn iloja / Autumn's good moments

 
 
Essi haastoi minut listaamaan syksyn ihanimpia asioita.

Heh, siinäpä haaste ihmiselle, joka ei ole oikein innoissaan syksyn viileydestä ja lyhenevistä päivistä... Kevät ja kesä ovat lähempänä sydäntäni.

Inhoan palelemista, joten hankin jo hyvissä ajoin elokuussa Cosin cashmerepipon. Pipokausi on jo avattu syksyn sieniretkellä. Päällä oli myös Balmuirin huivi ja aiemmin tänä vuonna nettialesta pilkkahinnalla hankkimani HM:n laadukas puuvillacashmereneule, jonka mustan kaksosen esittelin
tässä postauksessa. Kyllä, joskus sanat laadukas ja HM mahtuvat samaan lauseeseen!
 
Lämpöä antavat myös anopin neulomat sukat. Saamme Siipan kanssa yleensä jouluksi eriväriset, mutta kuosiltaan samanlaiset "parisuhdesukat".
 
♥ lämpimät syysvaatteet
 
 
 I received a blog challenge to list good moments of autumn from Essi.
 
It's a tough challenge for me, as I am not a huge fan of fall...
 
I hate to feel cold, so I bought early, already in August a Cos cashmere beanie. For a mushroom foraging trip I wore it with vashmere scarf from Finnish brand Balmuir and a cotton cashmere knit from HM.

I also love my warm woollen socks knit by my mother in law.
 
♥ warm autum outfit
 

 
Syksyinen luonto räväyttää vielä viimeisen väriloistonsa ennen lehtien varisemista ja viimeisten kukkien lakastumista.
 
♥ syksyn värit
 
 
Nature gives one last, colorful show before leaves fall off and last flowers die.
 
♥  fall colors
 

Syksyn toisella sieniretkellä (tattimetsässä kävimme syyskuussa) mukana oli Siipan siskon tytär, joka paljastuikin ensimmäisellä sieniretkellään varsinaiseksi suppismestariksi.  Reilun tunnin sienimetsäilyn löydöistä riitti isoon sienipiirakkaan ja pakkaseenkin useampi pussi.
 
♥ löytämisen ilo sienimetsässä
 
 
I have started to forage mushrooms only few years ago, but I already know where funnel chantarelles grow near Husband's parent's house. Husband's niece came for th efirst time wiht us to look fo rth emuchrooms and she turned out to be very good at finding them.

We stayed in the woods less than 1½ hours, but found enough to make a big mushroom pie and also had enough to freeze several bags for later use.
 
♥  joy of foraging 
Kesälampaat ovat nyt lähdössä anoppilan laitumelta talvilampolaan. Oma lammas ja pari sen kaveria jäävät "talvipalatsiin" anoppilaan.

Tarmo antaa lampaiden yleensä olla rauhassa, mutta kun ihmiset menevät lampaiden luo, täytyy Tarmonkin päästä niitä tervehtimään.
 
♥ viimeiset syystervehdykset
 
 
Summer guest sheeps are now leaving the summer fields for their winter barn in a nearby farm. My parents in law have one own sheep and they keep two more to keep company over winter in the small "winter palace".
 
Tarmo the dog usually doesn't much care abou the lambs, but when someone goes to the field, he also wants to come and greet them.
 
 ♥ the last greetings before winter


7 kommenttia :

 1. Kivoja syysjuttuja olet löytänyt :) Itsekin olen niin kevät ja kesä ihminen, että syysvärien lisäksi en kovin paljoa pidä syksystä. Sienet ja marjat toki kivoja juttuja mutta pimeyden lisääntyminen ei innosta. Toki nyt voi hyvällä omallatunnolla hetki töistä tultua laittaa paljon kynttilöitä palamaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika monessa blogissa ollaan oltu innoissaan syksyn saapumisesta, minä aina vähän ahdistun kun päivät lyhenevät... Kynttilöillä , lämpimillä filteillä ja mausteisilla juomilla voi kuitenkin tuoda pientä nautintoa ja lämpöä syksyyn.

   Poista
 2. Paljastatko sienipiirakka-reseptin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki, suppispiirakan ohje löytyy täältä http://lumolifestyle.blogspot.fi/2013/10/suppilovahveropiirakka-funnel.html

   Tällä kertaa kyllä vähän fuskasin ja ostin piirakkataikinan pakasteena. Lisäksi ripottelin vähän emmentalia pinnalle.

   Poista
  2. Kiitos reseptistä - ja blogista!

   Poista
 3. Kylläpä olet kaunis tuossa ylimmässä kuvassa!

  Kaunis niin kuin aikuinen nainen, joka on sinut itsensä kanssa, ei tarvetta poseerata huulet törössä tai jalat ristissä. Hyvä olo ja levollisuus näkyy!

  tuulia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Tuulia!

   Olen ottanut kuvan itse, peilin kautta. Olen tosi huono poseeraaja, parhaat kuvat tulevat itse otettuna peilin kautta, kun vain katselen itseäni peilistä sen kummemmin poseeraamatta ja räpsin kuvia samalla. Ainakin joku kuva yleensä onnistuu.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.