Joulukuun alkua / Beginning of December


 
 
 TGIF! Tämä viikko on ollut aika raskas töissä, aika on lähinnä kulunut erilaisten ongelmien selvittelyssä.
 
Mukavia hetkiäkin on silti ollut.
 
Keskiviikkona menimme Gaijiniin syömään työpaikan jouluillalliselle. Päällä (jälleen kerran) musta luottomekko ja pitkä lasihelmistä koottu kaulakoru, jossa on Mariian antama kristalliriipus
 
Olin saanut Lumenelta syksyllä testiin peitepuikon, jonka toin töihin varalle. Nämä perinteisessä puikkomuodossa olevat peite/korjausvärit ovat tuoneet muistoja jostain ammoiselta 80-luvulta, jolloin peitepuikot olivat melkoista tököttiä. Kohensin ennen illallista meikkiä ja havaitsinkin tämän niin hyväksi; helposti levitettäväksi, ohueksi mutta peittäväksi. Se pääsikin päivittäin käytettävien meikkien joukkoon.
 
Ruoka oli todella hyvää ja ilta sujui mukavasti. Siippa pääsi taas mukaan, mikä oli kiva juttu. Gaijinista voisin kirjoittaa lisää myöhemmin, vaikka se onkin kaikille itseään kunnioittaville bloggaajille ja lukijoille varmaan "sooo few years ago"...
 
 
On Wednesday we had office pre Christmas party at Gaijin restaurant in Helsinki. Food was really good, I'll post abt it later on.

I wore my trusted black dress and glass necklace with crystal pendant.
 
I fixed my make up a bit before going out. I had Lumene beauty base cover stick at work as back up make up. I was quite delighted when I used it, it was covering, but thin and easy to blend.
 
 


 

 Samana päivänä kävin myös Kauppatorilla Tuomaan kalassa ja Kauppahallissa ostamassa saaristolaislimppua ja kastiketta ranskalaisen bisneskumppanin "lohijuhliin". Kuvasta puuttuu vielä viisi kiloa graavia lohta, jonka pakkasin pakastepussissa kylmäkallejen kanssa laatikkoon, kun UPSin kuski oli jo alaovella. Ranskalaisella on tarkat kriteerit; kalan ja muiden tuotteiden pitää olla samoilta myyjiltä joka kerta. Tänään Elsassissa herkutellaan.

Aamu valkeni kauniina ja kerrankin valoisana, merikin oli tyyni. Kauppahallissa Storyn kyltti houkutteli jo viinille, mutta yhdeksältä ennen työpäivää oli vähän liian aikaista...
 
 
Tänään ajattelin käydä kotimatkalla Ornamon joulumyyjäisissä Kaapelilla, muutama lahja puuttuu vielä. Katsotaan haksahdanko ostamaan jotain myös itselleni... 
 
The same morning I drove to Helsinki market place to buy salmon, Finnish dark bread and sauce for the fish for a French business associate. He used to visit Finland and always bought salmon from the same fish monger. Now he hasn't visited Finland for several years, but he asks me to send him five kg salmon every winter for a "salmon party" they have.

8 kommenttia :

  1. Kyllähän jotain pientä itsellekin löytyy aina. :) Ihana tuo kaulakoru ja peitepuikon sain testiin myös ja on mukavan kevyt, mutta silti peittävä.

    Tunnelmallista itsenäisyyspäivää. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahaa pelkään, että jotain jää markkinoilta ihan omaankin käyttöön. Toisaalta on hyvä etenkin näinä aikoina tukea suomalaisia pienyrittäjiä, joita nämä ornamolaisetkin ovat.

      Ihana itsenäisyyspäivää sinullekin.

      Poista
    2. Näin on kyllä hyvä tukea suomalaista yrittäjyyttä.Niin surullista kun pieniä yrityksiä niin paljon kadonnut jos juuri vertaa omaan lapsuuteen, jolloin mitään jättijakoja ei ollut. :)

      Hihii olit jättänyt mainion kommentin tänään blogiini. En varmaan ole tuonut ilmi stadilaisuutta. :) Vaan jauhan aina Porvoosta, jos siitäkään. Tosiaan ihan olen niinkin paljasjalkainen stadilainen eli ihan kuudennen polven töölöläinen. :) Asia josta olen ylpeä ja harmissani, koska omien lasten suhteen ketju katkennut. Isä asuu niin että keskustan Stockka suurinpiirtein näkyy, että ihan umpimielisiä helsinkiläisiä. Tapasin vaan tuon ukkoni 33-vuotiaana ja tuli lähtö useammaksi vuoden ulkomaille ja neljän lapsen kanssa saikin sitten huomattavasti laajemmat omakotitilat täältä Porvoosta. :) Meillä pitää olla isot huoneet, jotta on tilaa hengittää. :) Viiskulmassa asuin monen monta vuotta. Helsinki on koti, mutta Porvoo on koti ja Latvian Jurmalan rannalla on koti, siis kuvainnollisesti sydän on kaikkialla. Haaveena on eläkepäivinä tai kun lapset muuttaa pesästä muuttaa keskustaan takaisin Mutta voihan se olla ettei muuteta vaan meistä tule "maalaisia". Meidän tytöille metroajelu on Linnanmäkeä vastaava kokemus, joten onhan heillä aivan erilainen lapsuus kuin minulla. Toisaalta minut pakotettiin joka kesä Sipoon mökille mikä oli varsinaista maalaismaisemaa ja lapsena meinasin tukehtua tylsyyteen, kun kaikki kaverit jäivät kaupunkiin. :)

      Hihii eli tälläinen tarina. Kävi ihan luonnolle, ukko aina veistelee, et ole enää helsinkiläinen, voi mahoton, en kai sitten olekaan, kohta kai minäkin villiinnyn metron kyydissä. ;)

      Ihanaa iltaa Lumo ja terkkuja sinne missä sydämeni vahvasti on. <3

      Poista
    3. Kävi vähän kuten pelkäsinkin, Balmuirilta ostin parin lahjan lisäksi pari juttua itselleni/kotiin. Ihania astioita olisi ollut monellakin myyjällä, mutta kaapit jo pursuilevat ja Japanista tulee varmaan hankittua joitain "matkamuistoastioita".

      Terkkuja Porvooseen!

      Poista
    4. Oi Balmuirilta, siihen liikkeeseen ei saakaan minua päästää tai tulisin ontolla lompakolla takaisin. <3

      Odotan kovasti Japanin matkan kuvia, sinne olis kyllä unelmantäyteistä päästä. :)

      Kiitos terkuista. <3

      Poista
    5. Balmuirilla ja muillakin oli kivoja tarjouksia markkinoilla; mallikappaleita, poistuvia tuotteita, toimittajan väärin pakkaamia murto-osalla alkuperäisestä hinnasta jne. eli ihan vararikkoon en mennyt!

      Poista
  2. Olet kyllä aivan mahtavan luova ideoidessasi mainosten sijittamista tekstin lomaan. HIH.
    - Mari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo peitepuikko on mielestäni oikeasti hyvä. Olin saanut sen jo aikaa sitten, enkä ollut edes kokeillut sitä ennen tätä viikkoa kun olin aika skeptinen peitepuikkoja kohtaan, yleensä käytän nestemäisempiä peitevärejä. Jos tuote olisi ollut huono tai vain "ihan ok", en olisi kirjoittanut mitään.

      Blogi kertoo omasta elämästäni, joten usein tuotejutut ovat muiden asioiden lomassa postauksen yhtenä aiheena. Minulle myös silloin tällöin tarjotaan blogiin arvioitavaksi tuotteita, jotka eivät mielestäni sovi aihepiiriin tai kiinnosta minua lainkaan, niistä olen kieltäytynyt. Samoin olen kieltäytynyt, jos joutuisin lupautumaan (ennen tuotteen testaamista jopa) että kirjoitan siitä positiivisen postauksen. Näitäkin ehdotuksia tulee silloin tällöin.

      Kirjoittelen usein myös paikoista/palveluista/tuotteista, jotka olen itse maksanut ja joista olen pitänyt eikä tuotteen/palvelu tarjoajalla ole edes tietoa, että kirjoittelen pikku blogissani mitään asiasta. Tässäkin tekstissä mainitaan nimeltä ravintola ja näytetään kuvissa kahvila, ravintolan kyltti sekä leipomotuotteita. Yrityksillä ei ole kaupallista yhteyttä minuun tai blogiini .

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.