Helppo suppilovahverokeitto | Easy funnel chantarelle soup


Ensi alkuun tunnustus, keiton tein viimevuotisista suppilovahveroista. Viime syksyn saalista kun on edelleen pari pussia pakkasessa. Hyvä niin , sillä kun kävin suppismetsässä viikkoja sitten, saalis oli aika kehno viimevuotiseen verrattuna.

Nyt, marraskuun kallistuessa puolivälistä jo kohden loppuaan, on Facebookin alkanut ilmaantua suppilovahverosaaliiden kuvia! Ehkä tänä vuonna saadaan tuoreita suppilovahveroita vielä joulupöytään, niin kuin joinain takavuosina.

Pakastetut suppilovahverot saivat keittoon seurakseen kuullotetun sipulin, kasvislientä, ripauksen suolaa ja pippuria ja koristeeksi ruokalusikallisen kermaa, kuivattua persiljaa sekä hampun siemeniä.

Joskus muuten vähemmän on enemmän kuvauksessakin; virittelin "studion" taustat, heijastimen ja lampun, katoin keiton kuvaa varten. Ehdin ottaa yhden kuvan kun kuvauslamppu sammui, akku loppui eikä lampun vara-akkua ole.
Onneksi tästä yhdestäkin kuvasta tuli käyttökelpoinen. Vara-akku pitäisi muistaa hankkia, näin pimeään aikaan ei kuvauksesta iltaisin tule muuten mitään ja viikonloppuisinkin riittävää luonnonvaloa on lähinnä klo 11-13, jos silloinkaan.


 I foraged funnel chantarelles few weeks ago, but found only very little. Now I have heard that they are growing at this late stage of autumn.

Forr this soup I used frozen funner chantarelles, vegetable stock, salt & pepper and garnished soup with spoonful of cream, dried parsley and hemp seeds.

Sometimes less is more in food photograply. I did set my "studio"; backgrounds, reflector, lamp and assembled the soup and props After taking one photo, lamp went off, battery had died. I don't have a spare battery for the lamp. But fortunately the only photo was usable.

 

8 kommenttia :

 1. Oi, tätä täytyy testata, vaikka muutamia soppia olenkin vuosien aikana jo vääntänyt. Hamppua! Valoa viikkoon Lumo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin pussillisien hampun siemeniä Herkkujen Suomi-tapatumasta, kun niitä kehutiin terveelliseksi, suomalaiseksi proteiinin lähteeksi. Ne ovat myös mukavan rapsakoita ja antoivat hieman purutuntumaa 5:2-paastopäivänä ainoaan ateriaan.

   Poista
 2. Ha ha, hymyilyttää tuo valmistelu ja sitten tekniikan pettäminen, näin voi käydä, ainakin minulle. Keitto vaikuttaa superihanalta talviruualta, mikä parempaa kuin lämmin, maistuva keitto.
  XX

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole edes ensimmäinen kerta, tosin koskaan ei ole jäänyt vain yhteen kuvaan.

   Poista
 3. Rakastan suppilovahverokeittoa ja piirakkaa eli suuri nam. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suppikset ovat hyviä, täytyy käydä maalla katsastamassa vielä salaiset sienipaikat, jos sieltä löytyisi lisää sieniä.

   Poista
 4. Vedin itse viimeiset myös vuoden takaiset suppiset kastikkeeseen jo pari viikkoa sitten :D Suppiset on NIIN hyviä.... mums mums....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkasessa on vielä pari pussia ja kuivattujakin iso purkki. Niistä riittää koko talveksi.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.