Vappu Pimiältä ilmestyi vastikään Vapun reseptikirja 2*. Kun ensimmäinen ilmestyi, ajattelin Vapun olevan niitä julkkiksia, joiden nimissä julkaistaan vähän väkipakolla keittokirja, enkä tainnut olla ainoa.
Vappu on kuitenkin oikeastikin innokas ruokaharrastaja ja hänen ensimmäinen keittokirjansa nousi myyntilistoilla ja monissa kotikeittiöissä suosikiksi.
Parin viikon takaisissa julkkareissa maisteltiin herkullisia avokadoleipiä ja metvursti/salamitahnaa ja vielä kakkuakin. Aamu oli todella kiva, paikalla paljon tuttuja ja lähdin hyvillä mielin suu makeana töihin.
Parin viikon takaisissa julkkareissa maisteltiin herkullisia avokadoleipiä ja metvursti/salamitahnaa ja vielä kakkuakin. Aamu oli todella kiva, paikalla paljon tuttuja ja lähdin hyvillä mielin suu makeana töihin.
Mustikka-kardemummakakussa oli viehättävällä tavalla menneen maailman maku. Sitä syödessä tuli vähän samanlainen fiilis vanhan ajan kahvikesteistä kuin loppukesästä tekemässäni vadelmakakussa, vaikka kakut ovatkin erilaisia. Kakku meneekin ehdottomasti kokeiluun.
Got a new cookbook* by Finnish TV and radio personality Vappu Pimiä. Her first cookbook was a succes story and in her new book she continues with simple but delicious recipes
Ihan ensimmäisenä testiin pääsi kuitenkin perunaohukaisten resepti. Vappu tarjoilisi mätimoussea ohukaisten kanssa, minä tein poromoussea kun toisen ruoan valmistuksesta oli jäljellä avattu pussi kylmäsavupororouhetta. Jauhoina käytin spelttijauhoa, toimi hyvin tässä. Helppo ja herkullinen resepti, jota voi varioida lisäkkeillä erilaiseksi.
Got a new cookbook* by Finnish TV and radio personality Vappu Pimiä. Her first cookbook was a succes story and in her new book she continues with simple but delicious recipes
Ihan ensimmäisenä testiin pääsi kuitenkin perunaohukaisten resepti. Vappu tarjoilisi mätimoussea ohukaisten kanssa, minä tein poromoussea kun toisen ruoan valmistuksesta oli jäljellä avattu pussi kylmäsavupororouhetta. Jauhoina käytin spelttijauhoa, toimi hyvin tässä. Helppo ja herkullinen resepti, jota voi varioida lisäkkeillä erilaiseksi.
Perunaohukaiset
500 g perunoita
4 kananmunaa
1 dl kermaa
1 rkl voita
1 tl suolaa
4 rkl vehnä- tai spelttijauhoja
Voita paistamiseen
1 dl kermaa
1 rkl voita
1 tl suolaa
4 rkl vehnä- tai spelttijauhoja
Voita paistamiseen
Mousse
1prk creme fraichea
50 g mätiä tai kylmäsavupororouhetta
punaspuli silputtuna
mustapippuria
(suolaa)
Keitä (kuoritut) perunat suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Survo perunansurvimella (tai kuorineen haarukalla kuten minä tein ohutkuoristen perunoideni kanssa). Lisää joukkoon kananmunat, kerma, voi ja suola.
Sekoita joukkoon vielä vehnäjauhot, mutta älä vatkaa taikinaa.
Paista taikunasta pieniä lettusia, älä kuitenkaan liian kovalla lämmöllä, etteivät letut pala.
Sekoita moussen ainekset ja tarjoa perunaohukaisten kanssa.
*kirja saatu arvosteluun/testiin kustantajalta
FirstI tested the potato pancakes recipe. Vappu serves hers with roe mousse, I made reindeer mousse using crumbled, cold smoked reindeer meat.
Easy and delicious recipe, which can be varied in many ways depending on the sidec dishes.
Potato pancakes
500 g potatoes
4 eggs
1 dl cream
1 tablespoon butter
1 teaspoon salt
4 tablespoons of wheat or spelt flour
For mousse
2 dl creme fraiche
50 g roe orcold smoked reindeer meat minced
1 red onion minced
black pepper
(salt)
Cook (peeled) potatoes in salted water until done. Mash potatoes. Add eggs, cream, butter and salt.
Stir in remaining flour, but do not beat the dough. Fry small pancakes,on medium heat.
Mix the mousse ingredients and serve with potato pancakes.
*cookbook received for review from the publisher
*cookbook received for review from the publisher
Tuo mustikka-kardemummakakku kuulostaa kyllä aika vastustamattomalta - ja siltä myös näyttääkin! :)
VastaaPoistaSe oli todella hyvää ja varmasti kokeilen sitä jo pian. En ole mikään kakkutaikuri, mutta resepti vaikutti niin helpolta, että onnistun.
PoistaAion testata, tiedän että mieskin rakastaisi näitä. Olen välillä tehnyt Latvian pannarireseptillä skagen meiningillä. Mutta tämä olisi jotain uutta ja peruna tuo pannukakkuihin ruokaisuutta.
VastaaPoistaKivaa päivää <3
Perunaohukaiset olivat todella hyviä. Millaisia ne Latvian pannarit ovat, blini-tyyppisiä?
PoistaNäyttääpä hyviltä. Varmaan lapsetkin tykkäisivät näistä.
VastaaPoistaVarmasti maistuu lapsillekin.. Ja täytettähän voi muutella samaan tapaan kuin vaikka uuniperunan täytettä; mitä sattuu olemaan käsillä
PoistaTosi herkullisilta kuulostavat nuo perunaohukaiset:) Ja kakku näyttää niin hyvältä!
VastaaPoistaKakku oli todella hyvää, sitä täytyy leipoa itsekin.
PoistaSun kuvat on aina niin upean näköisiä.
VastaaPoistaKiitos Maiju!
PoistaIhana Vappu ja uusin keittokirja! Paljon menee testiin reseptejä, pian blogissa. Ihanaa päivää!
VastaaPoistaMustikkakakku taitaa meillä mennä testiin jo viikonloppuna.
Poista