Jäiset karpalot ja kinuskikastike ovat klassinen joulun ja talvikauden jälkiruoka. Helppotekoinen jälkkäri syntyy vaikka kahvia keitellessä; kinuskikastikkeen voi tehdä ja karpalot kieritellä tomusokerissa kahvin tippuessa.
Jääkarpalot ja kuuma kinuskikastike
2 dl kuohukermaa
2 dl fariini- tai kookossokeria
1 rkl voita
4 dl jäisiä karpaloita
Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kinuski on paksuuntunut ja väri muuttunut tummaksi. Vatkaa voi kinuskin sekaan.
Kierittele jäiset karpalot tomusokerissa ja nostele tarjoiluastioihin. Kaada kuuma kinuski marjojen päälle ja nauti heti.
Kierittele jäiset karpalot tomusokerissa ja nostele tarjoiluastioihin. Kaada kuuma kinuski marjojen päälle ja nauti heti.
Frozen cranberries with caramel sauce is a classic Christmas and winter dessert. Easy homemade dessert can be made while coffee is dripping.
Cranberries and hot caramel sauce
2 cups whipping cream
2 dl fbrown sugar or coconut sugar
1 tablespoon butter
4 dl frozen cranberries
Measure the cream and sugar in a saucepan. Cook over low heat until the caramel has thickened, and the color changed to dark. Beat the butter in caramel sauce.
Roll the frozen cranberries with powdered sugar and lift in the serving bowls. Pour the hot caramel over the berries and enjoy immediately.
Cranberries and hot caramel sauce
2 cups whipping cream
2 dl fbrown sugar or coconut sugar
1 tablespoon butter
4 dl frozen cranberries
Measure the cream and sugar in a saucepan. Cook over low heat until the caramel has thickened, and the color changed to dark. Beat the butter in caramel sauce.
Roll the frozen cranberries with powdered sugar and lift in the serving bowls. Pour the hot caramel over the berries and enjoy immediately.
Karamellikastike on aika monikäyttöistä. Herkulliselta kuulostaa tämäkin yhdistelmä ☆☆☆
VastaaPoistaKaramellikastike on herkullista, muutama suolahippunen joukossa nostaa vielä makua entisestään.
PoistaKarpalot ja kuuma kinuskikastike - mums!!!!
VastaaPoistaMmmm... juuri niin!
PoistaOooh, tätä täytyy kokeilla! Kiitos reseptistä :) Makean kirpeän yhdistelmä on oma suosikki ja tämä maistuisi varmasti taivaalliselta!
VastaaPoistaTintti
Taivaallista on -ja helppo tehdä!
PoistaTässä jälkiruoassa on kyllä täydelliset elementit, rakastan kirpeitä marjoja ja sitten tuo kinuski..Nam. Ihanaa viikonloppua!
VastaaPoistaHymyilytti, kun huomasin meidän tehneen samantapaisia jälkiruokia. Minä vain vähän yksinkertaisemmin. Kirpeä ja makea sopii kyllä ihanasti yhteen.
Poista