Ruokatrendit 2016 | Food trends 2016


Näin vuoden alussa on tapana ennustella kaikenlaista tulevalle vuodelle. Vuoden lopussa sitten katsotaan kuinka ennustukset oikein toteutuivatkaan. 
 

Minullahan ruoka on aina kiikarissa... Mitkä ruokatrendit ovat maailmalla nousussa alkaneena vuonna? Tätähän täytyi tutkia ja kävinkin erilaisten instanssien ennusteita. Kokkien, ravintoloitsijoiden, tutkijoiden ja ruokatuottajien haastatteluista nousi mm. tällaista esiin;

 


At the beginning of the year it 's common to forecast what will be trendy in the coming year. I have checked previews on line: Varius chefs, restauranteurs, trend scientist and food producers have indicated for example the below trends to raise this year.















-raaka-aineista  jyvät ja siemenet, avokado, merilevä


-avocado, grains, seeds and kelp










-kulhoruoat; ramenit, tuorepuurot, smoothie bowlit, mikä tahansa jonka voi tarjota kulhosta



-anything served in bowl; ramen, overnight oats, smoothie...





-mustat ruoat; hiillostelut, mustekalan musteella värjätyt, mustat siemenet, musta riisi... black is the new black!

 
-black food; charred, dyed in octopus ink, black seeds, black rice...





-sofistikoituneet alkoholittomat juomat. Alkoholin vaihtoehdoksi ja rinnalle tarjotaan vähintään yhtä mielenkiintoisia ilman alkoholia olevia vaihtoehtoja. Alkoholijuomissakin keveämmät maut ja vähäisemmät alkoholiprosentit ovat nousussa.

 

-sofisticated non alcoholic beverages. Interesting mocktails and non alcoholic mixes instead or as substitute for alcohol . Also in alcoholic beverages lighter flavors and low alcohol levels are in rise.






- yksipuolisimmat terveellisyyteen tähtäävät ruokavaliot ovat tainneet nähdä jo aallonharjansa, mutta terveysruokagurut ja heidän reseptinsä, esim. Deliciosly Ella ovat edelleen vahvassa nosteessa

 

-Limited healt concious diets have seen their hayday, but health food gurus and public figures, for example Deliciosly Ella and their delicious but healthy recipes are going strong






-terveystrendien vastapainoksi överitrendi; pirtelöt joiden kanssa tarjoillaan karamellikastiketta valuva donitsi tai ranskalaisannos, joka on lastattu majoneesilla, juustolla, pekonilla... tajusitte varmaan. Kuvitelkaa tuohon kuvaan vielä suklaakakun pala pystyyn.

 

--side by side of health trends there is also an overload trend; shakes with donut oozing Caramel sauce or fries topped with mayo, cheese and bacon... you rget th epicture. Imagine above dish topped with a good chunk of chocolate cake.








-havaijilainen ja filippiiniläinen keittiö kuten yllä oleva havaijilainen Poke-kulho



Ennusteita on tietysti niin monenlaisia kuin on ennustajiakin. Muutamista blogeista olen ennusteita lukenutkin jo tälle vuodelle. Minkä asian/ruoan/raaka-aineen uskotte nousevan tänä vuonna hyvän ruoan ystävien huulille ? Sorry - en voinut vastustaa kielikuvaa...


 

_Hawaiian and Filipino kitchen, like above poke bowl

 

As always, there are as many previews as there are people writing them. What do you think will be on lips of foodies - pun intended- during this year?



19 kommenttia :

  1. Arvaa mitä, kaamea nälkä tuli, nam! <3 Kirpsakkaa maanantaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kyllä kaipaa lämmintä lohturuokaa! Mielessä pyörii jo joku ihana lämmin keitto tälle illalle, oli sitten trendikästä tai ei.

      Poista
  2. Annokset näyttivät tosi herkullisilta ja raikkailta. Uudet keveämmät drinksut kuullostivat hyvältä, niitä onkin kaivattu ja vähemmän sokeria myös niihin mausta tinkimättä:-) Överimakeat herkut taas huh, ehkä jos aivan valtava makeanhimo yllättää. Mukavaa päivää toivotellen. -Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Trendeistähän voi valita aina itselleen sopivimmat. Kaikkiin hullutuksiinhan ei ole pakko lähteä mukaan kasailemalla herkkua herkun päälle.

      Poista
  3. Näitä ennusteita on niin mukava lukea. Jotenkin tuo ranskalaismättö kuulostaa kummalta. Toisaalta mitä katsoo omankin blogin suosikkeja, niin mättö ja makeat vetää, sitten haetaan nesteenpoisto smoothieta :) Tervetuloa havaji- ja filippiinikeittiö <3 Kiitos kivasta postauksesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän mättö taitaa ainakin osalle kansaa aina tehdä kauppansa, oli trendikästä tai ei... Tuleeko siitä valtavirtaa ja "julkisesti hyväksyttyä", se nähdään sitten vuoden lopussa kun katsotaan taaksepäin.

      Poista
  4. Tämän ruuanystävän huulille nousi juuri ihan hirveä nälkä kuten Tiiallakin kun katsoin näitä kuvia läpi. Ihanan herkullisia kuvia! Varmaan nuo kulhosta tarjottavat ruuat nousevat todella suosituiksi kun kulhosta voi tarjota niin monenlaisia juttuja. Makeamättökin voi pieninä annoksina toimia joskus - ai, miten niin joulusta jäänyt makean puputtaminen päälle...ai minulle vai :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osan kuvista löysin helposti. Överikuvaa sain etsiä kauemmin arkistoistani, kuvia herkuista tietysti löytyy mutta ihan mättökuvaa ei meinannut ensin löytyä

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Niistä voi valita mieleisensä tai olla välittämättä trendeistä lainkaan!

      Poista
  6. Upeita kuvia, ja kiinnosta postaus muutenkin.

    VastaaPoista
  7. Vastaukset
    1. En yleensä ole ruokineni trendien aallonharjalla, mutta hauska om tutkailla mitä mahtaa olla tulossa.

      Poista
  8. Upeita kuvia ja todella mielenkiitoinen postaus :)

    VastaaPoista
  9. Oi kun tykkään näistä trendikatsauksista, samansuuntaisia ruokamaailmaan uutisia ja 'kuumia perunoita' olen itsekin pongaillut... mielenkiintoinen vuosi siis tulossa ja paljon näitä juttuja varmasti näkyy blogeissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Trendit näkyvät varmasti blogeissa ja uusia myös luodaan blogeissa.

      Poista
  10. Hyvä ennuste!
    Minkä erl instanssien ennusteita ja kokkien, ravintoloitsijoiden, tutkijoiden ja ruokatuottajien haastatteluita kävit läpi? Olisko sulla lähdelistaa tms linkkikokoelmaa, et mistä nää on peräisin? Ois kiva tietää tietolähteet ja jatkaa sitä kautta itsekin penkomista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Postaus on täysin epätieteellinen yhteenveto lukemastani. Googlailin mm. haulla food trends 2016, luin erilaisia yhteenvertoja, jotka oli tehty erilaisten tutkimusten ja ruoka-asiantuntijoiden haastattelujen perusteella. Lukemani perusteella kirjasin ylös muutamia, jotka mielestäni nousivat useammalla sivustolla. Erilaisia ennusteita on tietysti vaikka kuinka paljon erilaisilla painotuksilla.

      Läpikäymiäni sivustoja olivat mm. http://thefoodpeople.co.uk/infographics, http://ausfoodnews.com.au/2015/10/21/top-global-food-and-drink-trends-for-2016.html, https://www.yahoo.com/food/16-food-trends-that-will-take-2016-by-storm-132003882.html, https://www.technomic.com/Pressroom/Releases/dynRelease_Detail.php?rUID=402, http://www.statista.com/statistics/293983/leading-trends-in-non-alcoholic-beverages-on-restaurant-menus-us/

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.