Pääsiäisen paras lammasmarinadi Josen tapaan | A great marinade for lamb meat



Perjantain pääsiäisillallisen keskiössä oli kaikkien muiden ruokien keskellä tietysti lampaanpaisti. Kun pääsiäispöydässä Lähi-Idän makuja, oli lammaskin maustettu libanonilaisittain.

Käydessämme kesällä syömässä Krog Madamessa, ihastuin herkullisesti maustettuun lammasvartaaseen. Resepti löytyy nyt Krog Madamen keittiömestarin upouudesta Josen mezet-kirjasta. Marinadi toimi loistavasti myös paistissa, jonka paistoin 100 asteessa kunnes mittari näytti n. 70 astetta.
 
 
Kirjassa on paljon muitakin kiinnostavia reseptejä tarinoiden, Libanonin matkavinkkien ja keittiövierailujen lomassa. Seuraavaksi voisi kokeilla vaikka libanonilaista kotijuustoa.
 
Lammasmarinadi
 
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 sitruunan mehu
0,5 dl oliiviöljyä
1,5 tl juustokuminaa
0,5 tl kanelia
4 tl jauhettua korianteria
0,5 tl maustepippuria
0,5 nippua korianteria
1,5 tl suolaa
 
Sekoita kaikki ainekset, aja sauvasekoittimella soseeksi ja kaada lihan päälle. Marinoi vähintään kolme tuntia tai yön yli.


I prepared a Far East inspired Easter dinner on Thursday. Lamb I marinated wiht a great recipe from a a new cookbook Josen mezet


Marinade for lamb

1 small onion
2 garlic cloves
juice of one lemon
0,5 dl olive oil
1,5 tsp cinnamon
4 tsp gropunded coriander seeds
0,5 tl allspice
0,5 bunch fresh cilantro
1,5 tsp salt

Mix all ingredients, puree them and spread the paste over the meat. Marinade for three hours or overnight.

10 kommenttia :

  1. Minäkin tuota kirjaa juuri lueskelen ja kas kummaa, perjantain pöytään päätyi lähi-idän makumaailmasta inspiraationsa hakenut salaatti :-) Enkä vielä edes päässyt varsinaisiin resepteihin sakka. Inspiroiva kirja siis...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parhaat keittokirjat toimivatkin inspiraationa, vaikkei niiden reseptejä sellaisenaan toteuttaisikaan.

      Poista
  2. Täältä Lähi-Idästä tulee kyllä niin hyviä makuja:) Hyvää pääsiäisen aikaa sinulle:)

    VastaaPoista
  3. Kirja on mahtava, vaikka lammasta en ole ikinä rohjennut kokata. Pelkään epäonnistumisen vaaraa. Mukavaa pääsiäistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile paistia, käytä paistimittaria ja paista matalassa lämmössä. Onnistuu varmasti.

      Poista
  4. Harmi, etten vielä ehtinyt tarkemmin kirjaa selailla. Lammasta syödään tänään, mutta pitää kokeilla tuota joskus myöhemmin. Ihan takuuvarmasti hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Resepti on vartaille, mutta marinadi toimii loistavasti paistiinkin.

      Poista
  5. Tuo kirja näyttää jo eksoottisen ihanalta. Minähän en lammmasta juuri syö mutta näyttää herkulliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lammas on ihanaa. Hyvin tehtynä sitä pahamaineista "villan makua" ei todellakaan ole.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.