Viikon vinkit | Tips of the week










Viikon ykkösvinkki on kukkien ostaminen, minua ainakin kimppu ilahduttaa kovasti. Tämä kimppu ehkä tavallistakin enemmän; meillä on ollut ikkunaremontti kotona, tavaraa ja huonekaluja ikkunoiden läheltä kasattuna keskelle olohuonetta, enkä ole siihen kaaokseen ostanut kukkia sitten joulun. Nyt keväisen värikäs hyasintti/tulppaani/neilikkakimppu juhlistaa remontin loppumista. Ostan usein mielelläni valkoisia kukkia, mutta tällä kertaa kaipasin väriä. Vaikka meillä hyasintit taidetaan edelleen mieltää enemmän joulukukiksi, ne ovat Keski-Euroopassa suosittuja kevään leikkokukkia.

Nämä kevätkukat kestävät hyvin viileää ja olenkin pitänyt niitä öisin jääkaapissa pidentääkseni niiden kukkimisaikaa.


Buy flowers, a small investment can bring lots of joy!





Ulkonakin kevät etenee . Kannattaa pitää silmät auki; ensimmäiset lumikellot kukkivat jo eteläisessä Suomessa, eihän tässä ole kuin pari viikkoa pääsiäiseen.

The first flowers are blooming outdoors.








Teille käsimatkatavaran kanssa matkustaville suosittelen kiinteää parfyymia. Posti toi viime viikolla ihastuttavasti pakatun pariisilaisen Sabé Massonin Georges et Moi-tuoksun*. Olen aina ihastunut kauniisti pakattuihin tuotteisiin ja tutkailinkin jonkin aikaa kaunista rasiaa ja sen sisällä ollutta sievää pahvihylsyä ennen kuin edes kokeilin tuoksustickiä. Jotkut tuoksut muuttuvat oudon tunkkaisiksi ihollani niiden sisältämän alkoholin haihduttua, mutta tämä alkoholiton ja parabeeniton tuoksu säilyi muuttumattomana. Tuoksupuikko on kosteuttavaa ja rauhoittavaa Tiara-öljyä, metsäisen kukkaisesssa tuoksussa on vetiveriä, seetriä, ruusua, ylanga ylangia, inkivääriä, magnoliaa, bergamottia ja sitruunan lehteä. Tuoksu on mieto, mutta se pysyy hyvin iholla. Puikko on helppo ottaa käsilaukkuun ja kiinteänä sen voi pakata käsimatkatavaraan lennolle nesterajoituksista välittämättä.

I receivedfor test a French Sabé Masson Georges et Moi stick perfume. Lovely packed fresh Woody floral scent includes Vetiver and Cedar, Rose, Ylang-Ylang, Ginger and Magnolia & Bergamot and Citron Leaf and Tiara oil.


Täydellisen meikkivoiteen etsiminen tuntuu olevan loputon suo. Lisäksi eri aikoina tarpeeni ovat erilaisia. Kehumillani CC-voiteilla on paikkansa etenkin viikonloppuisin kun en paljoa muuta meikkiä käytä ja haluan vain hieman tasoitusta ihon sävyyn. Ne sopivat myös kuumemmille kesäkeleille (sellaisia toivon tulevalle kesälle), kun iho on jo vähän päivettynyt eikä meikiltä halua kuin kevyen sävyn tasoituksen.

Kun meikkaan enemmän ja etenkin jos teen tummemman silmämeikin, tulee meikkipohjankin olla mielestäni peittävämpi. Peittävä ei kuitenkaan saa tarkoittaa paksua kerrosta vaan ohuesti levittyvä, joka ei pakkaudu juonteisiin tai ihohuokosiin. Monia olen kokeillut ja harvaan ollut tyytyväinen. Nyt kuitenkin olin jonkun lehden välissä tulleeseen Diorin Forever-näytteen laatuun ja sävyynkin kahden testipäivän jälkeen niin tyytyväinen, että päätin satsata selektiiviseen kosmetiikkaan. Harvoin olen ostanut selektiivisien sarjojen meikkivoiteita, sillä olen pettynyt niihin liian usein ja 40-50 € vähälle käytölle jäävä ostos harmittaa, jollei se lunastakaan kaikkia lupauksia. Nyt olen kuitenkin ollut ostamani meikkivoiteen kestävyyteen ja sen antamaan ihon tasaisuuteen sekä peittävyyteen tyytyväinen. Pidempi käyttö kertoo jääkö tämä vakituiseksi suosikiksi.

My new makeup favorite is Diorskin Forever, it covers well and minimizes pores & fine ines without being too heavy. I still love my CC creams for those #nomakeup days, but when I want to have a flawless make up for nights out, this is my choice.
















Joko olette päättäneet mitä syötte tänään?

Quesadillat ovat helppoa perjantairuokaa. Tortillalättyjen väliin ripotellaan mozzarellaraastetta. Tortillat paahdetaan kuivalla pannulla molemmin puolin kunnes juusto on sulanut. päälle paistettua sipulia, avokadoa,  tomaattia, paahtopaistia, hapankermaa, srirachaa ja korianterista, lehtipersiljasta, valkosipulista ja oliiviöljystä sekoitettua kastiketta. Aterian seuraksi sopii mainiosti keskitäyteläinen, mausteisen vaniljainen Hardys Stamp Shiraz Cabernet*.

Qesadillas are easy Friday food. Sprinkle grated mozzarealla between two tortillas and toast  on dtr pan on both sides. Serve mwith fried onion, avocado, tomato, roast beef, sour cream, sriracha and dressing mixed of cilantro, flat leaf parsley, garlic and olive oil. Hardys Stamp Shiraz Cabernet goes well with this dish.


Mikä tällä viikolla on ollut parasta? Valon lisääntyminen, kevätkukat, hyvä ruoka, joku muu?


*tuotteet saatu testiin maahantuojilta - viiniä koskevat kommentit joudun poistamaan alkoholilain takia
*products received for test from importers - due to Finnish alchol laws I have to removeall comments on wine










10 kommenttia :

  1. Neilikat ovat ihanan kestäviä kukkia ♡
    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulppaanit heitin eilen pois viikon jälkeen, neilikat ja hyasintit ovat edelleen ihan terässä. Mukavaa viikonloppua Outi!

      Poista
  2. Kyllä perjantain kukkakimppu kruunaa ja aloittaa viikonlopun. Nuo Sabe Massonit on kyllä oikea pariisittaren ilmentymä, upeita. <3

    Kivaa viikonloppua Lumo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt aion ostaa kukkia kotiin siihen saakka kun alan poimia luonnosta kesäkukkia kodinkin kaunistukseksi.

      Poista
  3. Kukat tuovat kyllä ihanan tunnelman kotiin! En ole koskaan tuoksutellut noita Sabe Massonin tuoksuja...kuulostavat aika ihanilta! Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoksu on hyvä, raikas ja rauhoittava. Pakkauskin on kaunis, se on aina plussaa.

      Poista
  4. Ymmärrän tuska - ikkunaremonttinne kesti luvattoman kauan. Ihana kimppu!
    Itselläni toisella pöydälle ruusuja toisella tulppaaneja...
    Aurinkoista ja mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan aikataulussaan remontti meni, mutta tietysti on tylsää, kun tavarat ovat olohuoneessa kasassa. Nyt on kuitenkin ihanaa kun kaikki on taas järjestyksessä.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.