Tacoja, mezcalia ja matoja | tacos, mezcal and dried worms







Vuorimiehenkadun pienessä meksikolaisessa El Reyssä käytiin jo tammikuussa, mutta nyt tuntuvat postaukset laahavan perässä.

Olemme koettaneet päästä ravintolaan syömään jo muutaman kerran aiemminkin jo viime kesänä, mutta vasta kipakkana tammikuisena pakkasiltana saimme pöydän. Viime viikon NYT-liitteessä kehuttiin El Reyn tacoja kovin , pöydän saaminen voi olla vielä vaikeampaa.


We visited small Mexican restauran El Rey already in January, but I don't seem to have time to pubish all the blog posts I have in mind.






Jaoimme ceviche-annoksen ja pehmeitä pikku tacoja herkullisten kastikkeiden kera sekä enchilada-annoksen.


We shared ceviche, soft little tacos and enchilada.





Jälkkäriksi valikoitui flan ja churrosit, joit kastettiin paksuun sulaan suklaaseen.

Espanjalainen tarjoilijamme suositteli loppuun mezcalin ja tequilan kanssa appelsiinia, jonka päälle oli ripoteltu suolasta, chilistä ja -IIK!- kuivatuista madoista tehtyä mausteseosta. Rohkeasti kuitenkin söin oman appelsiininviipaleeni. Suolaisen, makean ja tulisen liitto pehmensi juomien makua uskomattoman hienosti.

Ystävällinen palvelu, hyvä ruoka ja kohtuulliset hinnat takaavat tämän k
iva pienen paikan suosion syrjäkadun sijainnistaan huolimatta (jos Etelä-Helsingissä voi niin sanoa).



For dessert we had flan and churros dipped in thick chocolate. Our Spanish waiter served us orange slices seasoned with salt, chili and dried worms! Despite my dislike of eating worms, I bravely ate the orange slice and it was delicious. Mix of spices and salt - and the worm- made tequla and mezcal taste really smooth.


El Ray is a cozy little restaurant, even though it's located on a quiet street, friendly service, reasonable prices and good food seem to make it popular.






8 kommenttia :

  1. El Rey on ihana! Pitäisi käydä useammin, kun aivan vieressä asustelen :)
    Aurinkoista sunnuntaita!

    VastaaPoista
  2. Mä niin tykkään Meksikolaisesta ruoasta. Rakastan mausteista ruokaa, jossa on jotain joka tasapainottaa maisteisuutta. Nam!

    VastaaPoista
  3. Jukra, tuota paikkaa pitää kokeilla! Meksikolainen ruoka on niin hyvää ja kuvasi tuovat veden kielelle - olenkin etsinyt pitkään jotain uutta kivaa ja symppistä paikkaa. Mukavaa viikon alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä symppis paikka. Punavuoreen on tullut monta muutakin kivaa pikku paikkaa, joista moni on vielä kokeilemattakin.

      Poista
  4. Juu iski nälkä vaikka söin juuri tortilloja. Ihanan näköisiä juttuja, kiinnostaa!

    <3

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.