Hongkongissa söimme kaksi kertaa Michelin-tähtiä saavuttaneissa ravintoloissa. Ensin menimme maailman halvimpaan Michelin-tähditettyyn, ulkoasultaan varsin vaatimattomaan Tim Ho Wan-ravintolaan.
Loppuviikosta lounastimme Bo Innovation-ravintolassa, joka edustaa Michelin-tähditettyjen ravintoloiden toista ääripäätä. Tämä oli pihistä ja panosta-lomamme panostus-osaston kärki. Kävimme tässä ravintolassa lounaalla myös viisi vuotta sitten ensimmäisellä Hongkongin-matkallamme, silloin ravintolalla oli yksi tähti. Ruokailu oli jäänyt mieleeni yhtenä upeimmista ravintolakokemuksista ja halusin ruokailemaan ravintolaan tälläkin matkalla. Sittemmin lounaan hinta on kaksinkertaistunut, mutta uskoin sen tarjoavan edelleen vastinetta rahalle, onhan ravintolalla tänä vuonna peräti korkeimmat kolme tähteä. Illallisen hintaa olisi mennyt reippaasti yli budjetin, mutta hyvien ravintoloiden tunnelmasta ja tarjonnasta pääseekin nauttimaan lounasaikaan huomattavasti huokeammin, joskaan ei ihan lounaskuponkihinnoin.
Lontoossa syntynyt Alvin Leung on koulutukseltaan insinööri, mutta itseoppineen visionäärin perinteisestä kiinalaisesta ruoasta innoituksensa saaneet fuusio- ja molekyylikeittiön luomukset ovat saaneet siis Michelin-kriitikotkin polvilleen. Demon Chefiksikin kutsuttu tatuoitu, rock-staran näköinen Leung kutsuu itse tyyliään nimellä X-treme Chinese.
Tein varauksen jo miltei kuusi viikkoa aiemmin varmistaakseni meille pöydän. Varatessa piti täyttää pdf-lomake ja no showsta tai lähempänä kuin 24 h ennen varattua aikaa tehdystä peruutuksesta olisi kortilta veloitettu 250 HKD eli vajaa 30€.
Ravintolaan vievä huomaamaton hissi sijaitsee rauhallisella kujalla. Viime kerralla kävelimme ensin hissin ohi, tällä kertaa se löytyi helposti. Toisessa kerroksessa sijaitsee terassi ja pieni ravintola. Saapuessamme klo 13.30 muita ruokailijoita oli sali puolillaan, lähinnä bisneslounastajia sekä muutamia tyylikkäästi pukeutuneita, varakkaan näköisiä "ladies who lunch"-seurueita. Muita länsimaisia turisteja lisäksemme ei ollut.
Muissa pöydissä näytettiin syötävän chef’s menua, me tyydyimme kuitenkin kolmen ruokalajin set-lounaaseen. Juomana oli vettä ja lasilliset valkoviiniä. Kolmen ruokalajin menun lisäksi tilasimme lisäksi molekyylikeittiön "Cha siu bao"-taidonnäytteen. Cha siu bao on perinteinen kantonilainen bbq-possupulla, mutta Bo Innovationissa se tuodaan kananmunan keltuaiselta näyttävänä annoksena ja hulautetaan lusikasta kerralla suuhun jossa annos "räjähtää".
Ruoka oli tälläkin kerralla taidokkaasti valmistettua, ainoastaan possunkylkiannokseni tuotti pienen pettymyksen. Nyt se oli yksinkertaisuudessaan liian lähellä katukeittiöissä tarjottavia esikuviaan. Tähän annokseen olisin kaivannut jotain ekstraa vaikka paperinohut nahka olikin superrapeaa ja liha suussa sulavaa. Edellisellä kerralla annoksissa ylipäätään oli enemmän yllättäviä, jännittäviä makuyhdistelmiä kuin nyt. Alkuun tarjoiltu yrttiöljyllä sisäpuolelta sivelty kuplavohveli oli Bo Innovationin versio suositusta hongkongilaisesta katuruoasta. Varsinainen alkuruokani foie gras karamellijäätelön, vihreän omenan ja inkiväärinäkkärin kanssa nousi ateriani parhaaksi niin maun kuin ulkonäön puolesta, mutta täyteläinen kaakao-hunaja-vadelmajälkiruoka päätti lounaan oivallisesti.
Tarjoilu oli moitteetonta ja huomaavaista. Annokset selitettiin huolella, mutta joistain paikallisista raaka-aineista oli vaikea saada selvää tarjoilijan melko paksun aksentin takia.
Odotukset olivat kovat, mutta nyt on pakko myöntää, että kuuden vuoden takainen lounaamme oli elämyksellisempi. Herkullinen oli tämäkin, mutta jos matkustamme Hong Kongiin kolmannen kerran, taidamme kokeilla jotain uutta paikkaa.
Odotukset olivat kovat, mutta nyt on pakko myöntää, että kuuden vuoden takainen lounaamme oli elämyksellisempi. Herkullinen oli tämäkin, mutta jos matkustamme Hong Kongiin kolmannen kerran, taidamme kokeilla jotain uutta paikkaa.
We visited Bo Innovation also six years ago. Then prices were about he half compared today, but stars have also tripled.
Six years ago I was over the moon, it was one of the best meals I've ever had. Now, even though the lunch was impeccable, I was a bitslightly years to taste dishes of several Finnish top chefs in many events, but mainly because my main course was lacking that special element or flavour combination. Last time the unexpected flavours lifted the experince above others.
That said, lunch was delicious and service thoughtful also this time.
We chose their three course lunch and added one dish to it; Molecular “cha siu bao”, a traditional Chinese pork bun in a totally new form.
Husband took for first course callop ceviche with shanghainese “jolo”, woba, sugar snap peas, avocado and lemon, I chose foie gras “mui choy” caramel ice-cream, green apple and ginger bread, which was the highlight of my lunch.
Husband's main course was shiitake mushroom cake, black carrot and sour plum pigeon jus, mine suckling pig with roasted sichuan pineapple and pork jus. I felt my main course was lackig the extra something, although the paper thin skin was super crispy and the meat was tender. His main course looked and also tasted more exciting.
For dessert we both had honey, cocoa, dried raspberries which was delicious.
Tämän huippukokin muistankin Master Chef Canada ohjelman tuomarina.
VastaaPoistaEn koskaan katsonut Master Chef Kanadaa, mutta muistelen lukeneeni, että Alvin Leung tuomaroi siinä.
PoistaHerkullisen näköisiä annoksia....tulikin tässä nälkä lounasta odotellessa.
VastaaPoistaHyvä kuva tyytyväisestä ruokailijasta :)
Kiitos Marjo!
Poista