Perjantai-iltana illastimme heti laivan lähtiessä Oscar a la cartessa. Oscarin keittiössä suositaan mahdollisimman lähellä tuotettuja, sesongin parhaita raaka-aineita. Viking Line on jo kolme kertaa järjestänyt laivastonsa kokeille kilpailun, jossa ammennettiin inspiraatiota pohjoisen luonnon omaleimaisuudesta. Kilpailun tuloksena syntyi Luonto lautasella -teemamenu. Tarjolla olleista menukokonaisuuksista minä valitsin Tastes of nature-menukokonaisuuden ja Mariia otti kasvismenun. Ravintolassa taustalla soi hillitysti elävä musiikki.
In my earlier post I told about a 23 h pampering cruise I took on Viking Grace* with my sister in law Mariia. We ate well, had spa treatments, shopped, enjoyed premium cabin, stylish interiors and beautiful views.
On the night of departure we dined at Oscar a la carte. Restaurant uses local ingredients. In winter menu chefs had captured the experiences and flavours of Nordic flora and fauna.
Alkuun söin raikasta kevyesti savustettua nieriää, katkaraputartaria, hiillostettua kurkkua, pikkelöityä keltajuurta sekä äyriäiskastiketta,. Juomasuositus Belleruche Blanc 2014, Chapoutier
I started with lightly smoked arctic char with shrimp tartar, grilled cucumber, pickled yellow beets and seafood reduction Belleruche Blanc 2014, Chapoutier
Mariaa otti pehmeän makuista maa-artisokkakeittoa, pikkelöityjä suppilovahveroita ja maa-artisokkalastuja.
Mariia's first dish was Jerusalem artichoke soup and -chips, served with pickled chanterelle
Pääruokani oli mehevä pippuripaistettua häränfileetä, tiristettyjä ja uunissa kypsennettyjä juureksia sekä timjamiemulsiota Colomé Authentico 2013In my earlier post I told about a 23 h pampering cruise I took on Viking Grace* with my sister in law Mariia. We ate well, had spa treatments, shopped, enjoyed premium cabin, stylish interiors and beautiful views.
Ruokailu alkoi keittiön tervehdyksellä. Joimme alkuun myös lasilliset Charles Heidsieck-samppanjaa.
We started the dinner with kitchen's greeting and glass of Champagne.
I started with lightly smoked arctic char with shrimp tartar, grilled cucumber, pickled yellow beets and seafood reduction Belleruche Blanc 2014, Chapoutier
Mariia's first dish was Jerusalem artichoke soup and -chips, served with pickled chanterelle
My main course was pepper grilled beef fillet served with fried root vegetables, baked beets and thyme emulsion Colomé Authentico 2013
Mariia söi upena annoksen hernekrokettia, kantarellipikkelssiä ja tyrnillä maustettua juuriselleripyreetä
Mariia's main course was pea croquette with pickled chanterelles and sea buckthorn flavored celery puree
Ateriani päätti herkullinen rapeaa suklaa ja mustikkaa kolmella tavalla; sorbettia, salaattia ja anglaise, mustapippurimarenkia sekä crumblea, juomasuositus Maury Expression 2011/2012, Mas da Lavail
Crispy chocolate with blueberries in three ways; sorbet, salad and anglaise, served with black pepper meringue and crumble was my dessert with Maury Expression 2011/2012, Mas da Lavail
Mariian jälkiruoka oli mallasjäätelö sekä -kakku ja karpalokeittoa, sokeroitua sitruunankuorta ja maitovanukasta
Mariia's dessert was malt ice cream and cake served with cranberry syrup, candied lemon and milk pudding
Breakfast we started already before 8 am as we had booked spa treatments at 9 am. Suprisingly many people were at restaurant Oscar's special breakfast early in the morning. There are numberous options for people with restrictd diets. Special coffees and sparkling wine were served to the tables.
Iltapäivällä kävimme ennen illallista nauttimassa samppanjalasilliset tyylikkäässä Seamore samppanja- ja viinibaarissa, taustalla soi dj:n soittama retrojazz ja auringonlasku oli upea. Mikä täydellinen hetki.
In the afternoon before dinner we enjoyed glasses of Champagne at the stylish Seamore Champagne & wine bar.
Paluumatkan illallisella olimme Buffet Aurorassa maistelemassa Ahvenanmaan ylpeyden, keittiömestari Michael Björklundin suunnittelemaa joulupöytää. Viking Gracen buffetissa oli siirrytty edellisenä iltana joulupöydän tarjoilun, joten osuimme risteilylle sopivasti ensimmäisten joukossa herkuttelemaan. Jos ihmettelette miksen kerro tarkemmin mitä kaikkea pöydässä oli tarjolla, katsokaa tuosta linkistä; valinnanvaraa oli niin paljon, ettei yksi blogipostaus siihen riitä! Siian- ja muikunmädit ja graavikalat ovat aina joulupöydän suosikkejani. Niitä nostin lautaselleni nytkin ensimmäisenä. Buffassa jätän yleensä lämpimät ruoat väliin ja keskityn vain alkuruokiin, mutta nyt maistelin myös kanelimaustettua possunkylkeä sekä glögimaustettua porsaankylkipaistia.
Juustopöydän kauttakin oli kurvattava ennen jälkiruokaa ja vielä pois lähtiessä napattava muutama makeinen karkkibuffasta. Ruotsalaista Julmust-juomaa oli pakko myös maistaa, kun sellaistakin oli tarjolla. Onpa outo juoma; kuin Ville Vallaton-limun ja Cokiksen sekoitus... Mutta ilmeisesti siis hyvin suosittua Ruotsissa.
Juustopöydän kauttakin oli kurvattava ennen jälkiruokaa ja vielä pois lähtiessä napattava muutama makeinen karkkibuffasta. Ruotsalaista Julmust-juomaa oli pakko myös maistaa, kun sellaistakin oli tarjolla. Onpa outo juoma; kuin Ville Vallaton-limun ja Cokiksen sekoitus... Mutta ilmeisesti siis hyvin suosittua Ruotsissa.
Vuorokauden risteilyllä ehti todella päästä mukavasti irti arjesta herkutellen, shoppaillen, rentoutuen ja hoidoista nauttien.
On Saturday night we ate at Buffet Aurora. They had just started to serve Christmas menu (in English on the third page) the night before. Variety of foods was very wide. In buffwets I normaly skip warm food, but now I felt I had to taste some warm dishes as well. Couldn't skip cheeses or dessert either...
23 hour Cruise took us nicely away from everyday life with good food, pampering and relaxation.
*Hemmotteluristeilyn tarjosi Viking Line / *Pampering cruise complimentary of Viking line
Upeita annoksia olette syöneet. Artisokkakeitto ja pihvi kuulostavat niin hyviltä <3
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua sinulle Lumo <3
Oscarin ruoat olivst ihan fine dinig-tasoa ja ne tarjoiltiin mielenkiintoisusta astioistakin,
PoistaVoi mitä herkkuja! Ja Viking Grace vaan on tällä hetkellä se kuningatarlaiva Ruotsiin päin seilattaessa - ihan omassa kastissaan.
VastaaPoistaOli kyllä ihania ruokia!
PoistaTäytyy sanoa, että sait tällaisen risteilyskeptikonkin nyt kyllä retkahtamaan. Tässähän pitää lähteä risteilylle, jos siellä kerran tuollaista on tarjolla! Todella upeat kuvat!
VastaaPoistaEtenkin Oscarissa oli erinomaiset ruoat. Vähän oli hämärässä haasteita kuvaamisessa, olisin taas tarvinnut kännykällä valaisijaa!
PoistaOlet saanut valtavan hyvät kuvat ja mitä ruokia! Kylä merellä taitaa saada parempaa fine diningia kuin maissa : )
VastaaPoistaKiitos Heli. Buffassa oli aika haastavaa kuvata; ihmispaljous ja punertava valo eivät olleet paras yhdistelmä. Olisi pitänyt olla Kimmo pitelemässä valoa ja hätistelemässä ihmisiä 😋.
PoistaAivan mahtavia kuvia ja mitä ruokia. Grace on kyllä laivoista upein, hytitkin niin raikkaita ja moderneja. <3 Ihanaa viikonloppua Lumo <3
VastaaPoistaTykkäsin hyteistä paljon, raikkaat ja tilavat, ikkunatkin olivat kunnon kokoiset.
Poista