Suklaa-suolakaramellipiirakka isänpäiväksi
Pohja
Pohja
1 x 260g paketti Bastogne-keksejä
100g voita, sulatettuna ja hieman jäähtyneenä
Täyte
2 dl kermaa
10 g voita
340 g hienoa sokeria
130 ml vettä
Kuorrute
100g maitosuklaata
50 g tummaa suklaata
merisuolahiutaleita
Riko keksit pariin osaan ja laita ne monitoimikoneessa. Aja monitoimikoneessa kunnes keksit ovat pientä murua. Lisää voisula; anna koneen käydä kunnes seos muistuttaa märkää hiekkaa.
Painele seos 22 cm irtopohjavuokaan. Jäähdytä jääkaapissa 30 min.
Tee täyte: Kiehauta kerma ja voi pienessä kattilassa keskilämmöllä. Ota pois levyltä. Laita sokeri ja vesi pieneen kattilaan keskilämmölle ja kiehauta. Keitä sekoittamatta, kunnes lämpötila saavuttaa 180C (mittaa lämpömittarilla). Tässä vaiheessa seos on muuttunut syvän kultainen väri. Poista levyltä ja kaada välittömästi voiseos ohuena tasaisena virtana sokeriliemeen. Laita kattila takaisin levylle ja 4-5 minuutiksi samalla sekoitellen kunnes seos alkaa paksuuntua hieman. Kaada kinuskiseos kulhoon ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Täytä tekemäsi pohja kinuskilla, nosta viileään 30 minuutiksi.
Tee kuorrute: Sulata maitosuklaaa mikrossa tai vesihauteessa. . Kuumenna, kunnes suklaa on sulanut. Levitä sulanut kinuskiseoksen päälle. Nosta 10 minuutiksi viileään.
Sulata tumma suklaa, valuta lusikalla tummaa suklaata kuvioiksi piirakan suklaakuorrutteen päälle. Ripottele merisuolahiutaleita piirakan päälle.
Mitä te aiotte tarjoilla isänpäivänä?
Seuraa Lumo lifestyleä facebookissa ja instagramissa
What to make for father's day? This sweet pie with a salty twist is perfect for father's day.
Salty cholate caramel pie
100g voita, sulatettuna ja hieman jäähtyneenä
Täyte
2 dl kermaa
10 g voita
340 g hienoa sokeria
130 ml vettä
Kuorrute
100g maitosuklaata
50 g tummaa suklaata
merisuolahiutaleita
Riko keksit pariin osaan ja laita ne monitoimikoneessa. Aja monitoimikoneessa kunnes keksit ovat pientä murua. Lisää voisula; anna koneen käydä kunnes seos muistuttaa märkää hiekkaa.
Painele seos 22 cm irtopohjavuokaan. Jäähdytä jääkaapissa 30 min.
Tee täyte: Kiehauta kerma ja voi pienessä kattilassa keskilämmöllä. Ota pois levyltä. Laita sokeri ja vesi pieneen kattilaan keskilämmölle ja kiehauta. Keitä sekoittamatta, kunnes lämpötila saavuttaa 180C (mittaa lämpömittarilla). Tässä vaiheessa seos on muuttunut syvän kultainen väri. Poista levyltä ja kaada välittömästi voiseos ohuena tasaisena virtana sokeriliemeen. Laita kattila takaisin levylle ja 4-5 minuutiksi samalla sekoitellen kunnes seos alkaa paksuuntua hieman. Kaada kinuskiseos kulhoon ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Täytä tekemäsi pohja kinuskilla, nosta viileään 30 minuutiksi.
Tee kuorrute: Sulata maitosuklaaa mikrossa tai vesihauteessa. . Kuumenna, kunnes suklaa on sulanut. Levitä sulanut kinuskiseoksen päälle. Nosta 10 minuutiksi viileään.
Sulata tumma suklaa, valuta lusikalla tummaa suklaata kuvioiksi piirakan suklaakuorrutteen päälle. Ripottele merisuolahiutaleita piirakan päälle.
Mitä te aiotte tarjoilla isänpäivänä?
Seuraa Lumo lifestyleä facebookissa ja instagramissa
What to make for father's day? This sweet pie with a salty twist is perfect for father's day.
Salty cholate caramel pie
Crust
1 x 260g packet of Bastogne biscuits
100g butter, melted and slightly cooled
Filling
2 dl cream
100 gunsalted butter
340g caster sugar
130 ml water
Topping
100g milk chocolate
50 g dark chocolate
50 g dark chocolate
Sea salt flakes for sprinkling
Make the Crust
Break the biscuits up a little and place them in a food processor. Blitz to a fine meal. Add the melted butter and pulse until it resembles wet sand.
Tip the mixture out into a 22cm shallow loose-bottomed tart pan and press firmly onto the base and sides. Chill in the refrigerator for about 30 minutes.
Make the Filling
Put the cream and butter into a small saucepan over medium heat and bring to the boil. Remove from the heat. Set aside.
Put the sugar and water into a small saucepan over high heat and bring to the boil. Boil without stirring until the temperature reaches 180C using a candy thermometer. The mixture will become a deep golden colour. Remove from the heat and immediately start add the butter mixture in a thin steady stream. Put the pan back on the heat and cook, stirring, for a further 4 - 5 minutes or until it starts to thicken slightly. Pour it into a bowl and let it cool to room temperature. Pour the cooled caramel into the crust and place it in the refrigerator for 30 min to set the caramel.
Make the Topping
Melt the milk chocolate in microwave or in a heathproof bowl over a pan of simmering water. Let cool. Spread the melted chocolate over caramel filling. Place it in the refrigerator for 10 min to set . Melt the dark chocolate. Make chocolate swirls on the milk chocolate crust. Sprinkle wiht sea salt flakes.
Kiitos vinkistä. Napoasin screen shotilla reseptin talteen.
VastaaPoistaMukavaa viikonloppua Lumo <3
Hyvä idea, toinen tapa on tallettaa Pinterestiin. Postauksen alalaidassa on painike sitä varten.
PoistaMums! Meidän isä ihan varmasti pitäisi tästä mutta lapsenlapsi haluaa tehdä sen perinteisen mansikkakakun....joten se me väsäillään yhdessä!
VastaaPoistaSiinähän onkin kiva isänpäiväohjelma
PoistaMeidän iskä tykkää kovasti suklaasta ja onneksi löysin tämän reseptin! Tuo suolaripaus on tosi mainio. Tällainen kakku nyt odottaa jääkaapissa, oli helppo tehdä ja huomenna päästään maistamaan ja saadaan kommentit :).
VastaaPoistaKiva, että saatoin olla avuksi. Piiras on melkoisen makeaa, pienikin pala riittää taltuttamaan makeannälän
PoistaHah, tää ei todellakaan ollut sokeria välttelevälle ;) .
VastaaPoistaMut upeeta silmänruokaa ja varmasti niin hyvän makuinen!
Omg maistuisi kyllä mullekin. En tiedä ei taida olla montaa juttua parempaa, kuin suolainen kinuski. <3
VastaaPoista