Parveke kesäkunnossa & arvontatulokset | Urban balcony

Parveke kesäkunnossa -ehkä runsaslumisen kevään jälkeen aika rohkea ilmaisu? No minä olen ainakin ihan valmis kesään -parveke ei vielä ihan ole kesäisimmässä kukoistuksessaan. Menee joitain -toivottavasti lämpimiä- viikkoja, ennen kuin kasvit ovat kunnolla kasvaneet. Viime päivien lämpimät ilmat ovat kuitenkin kiihdyttäneet kukkien kasvua.


hyasintti, narsissi, tulppaani
Näillä kuitenkin aloitetaan. Parvekkeelle ilmestyy perinteisesti aina ensimmäisenä äidin puutarhaansa talveksi hautaama "yllätysruukku". Sipulikasviruukussa kasvaa milloin mitäkin. Tällä kertaa ainakin tulppaaneja ja hyasintti. Kuvat on otettu 48 h välein, kasvuvauhti on aika huima.


Meillä on aina minttua laatikollinen. Rakastan mintun makua, sen tuoksustakin tulee jo kesäinen fiilis. Nyt laatikossa on vain kaksi ruokakaupasta ostettua mintturuukkua istutettuna, mutta jo parissa viikossa minttu leviää ja röyhähtää reippaaseen kasvuun.

Toiseen yrttilaatikkoon olen istuttanut vasta rosmariinin, timjamin sekä vesikrassia. Basilika on varmaan liian herkkä vielä kestämään kylmiä öitä.


parvekekasvi, kesäkukka
Kukkia olen ajatel
lut lisätä hiljalleen, laatikoissa on vielä tilaa ja erilaiset ruukutkin odottavat kasveja. Joitain siemenistä kasvatettuja taimia odottelee vielä sisällä, lisäksi taidan napata yrttejä ja kukkia ihan ruokakauppareissulta mukaan. Loppukesästä meillä on yleensä ollutkin koko taloyhtiön rehevin parvekepuutarha.


parveke, teekuppi
Lintujen uima-altaatkin on asennettu parvekkeen kulmiin. Talitintit ja varpuset käyvät kylpemässä niissä. Kevään ensi kylvyt onkin jo otettu.


kesäkukka, parvekekukka
Joo - ja on meillä tuollaiset komeat puuvartiset tähtisilmätkin. Kehotin miestä hankkimaan läheisestä rautakaupasta soraa ja ison multasäkin. Hän soitti kuitenkin Plantagenista ja kyseli mitä oikein piti ostaakaan. Muistelin nähneeni Platagenin mainoksen samana aamuna tarjoustähtisilmistä. "Jos kerran olet siellä, ostatko samalla pari neljän euron tähtisilmää, ne ovat nyt tarjouksessa siellä". Hän etsiskeli niitä puhelumme aikana, kuvailin kukkien muistuttavan vähän päivänkakkaraa, valkoiset terälehdet ja tummansininen keskusta. Niin kukat löytyivätkin. "Ota samantien neljä". Häneltä jäi ilmeisesti kuulematta "neljä euroa", koska parvekkeen pöydällä pönötti neljä isoa puuvartista tähtisilmää normaalikokoisten taimien sijaan. Eihän neljä sen kokoista kasvia edes mahdu pikkuruiselle parvekkeellemme. Yksi menikin sitten anopille ja toinen äidilleni äitienpäivänä. Hintakin taisi olla jotain ihan muuta kuin 4€/kpl. Sopivan kokoisia ruukkujakaan ei meiltä löytynyt, joten nekin piti hankkia... Sellaiset tarjouskukat tällä kertaa. Mutta kauniithan ne ovat!

Joko teillä on puutarhahommat tai parvekkeen varustelu hyvässä vauhdissa?


Ja sitten siihen arvontavoittoon. Kiitos kaikille osallistujille. Soda Stream Spirit-laitteen voittajaksi arvottiin Teija Hämäläinen, onneksi olkoon. Voittajalle on ilmoitettu.


Flowers on our tiny urban balcony.

10 kommenttia :

 1. Voi kuinka mahtavan näköistä jo nyt. Minäkin haluan tuollaisen tähtisilmän tai pari :D
  Pikkuhiljaa lisääntyy orvokkien ja muutaman pelargonian kavereiksi muitakin kesäkukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähtisilmä on helppohoitoinen ja se kukkii läpi kesän kun muistaa nyppiä lakastuneet kukat pois.

   Poista
 2. Kaunis on parvekkeenne jo nyt - ja kesäinen. Tuo lintujen kylpyallas on suloinen ja tähtisilmä upea;)
  Aurinkoisia ja lämpöisiä kesäpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lintujen kylpykupit löytyivät eurolla kappale, ne ovat tuoneet iloa jo monena kesänä


   Poista
 3. Voi miten paljon kaikkea kaunista teillä on parvekkeella. Ihailen edelleen noita lintujen pesupaikkoja. Täällä on nyt kesäkukkia istuteltu takapihalle, etupihalla on vielä syntymäpäiväksi saadut narsissit.
  Ihanaa tiistaita Lumo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tintit ovatkin taas löytäneet kuppeihin kylpemään ja juomaan

   Poista
 4. Olen jo kurkkinut teidän parveketta siitä ohi ajaessa ja hyvältä näyttää :) Ihanaa kun linnut pääsevät taas kylpemään. Komea on puuvartinen tähtisilmä :D ehkä kuitenkin parempi, että niitä on vain yksi siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksi tähtisilmää mahtui, mutta aika täynnä parveke on nyt

   Poista
 5. Viihtyisän näköinen parvekkeenne on jo nyt. Kesäkukat on meillä vielä laittamatta, yrttejä on sen sijaan ollut yhdessä isossa ruukussa jo pidemmän aikaa. Minttua pitää vielä hankkia, samoin vahvaa minttua, jos pidän paljon. Tänäiltana sain aikaiseksi istuttaa muutamia ruusu- ja härkäpavun taimia, jotka kasvaessaan toimivat kivasti "verhona" parvekkeen nurkassa, jossa on kirkas lasi. Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Härkäpavut ovat herkullisia, ne unohdin kokonaan. Ehtisiköhän vielä kasvattaa?

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.