Uunimunat makkaran kera kahdelle
15 g voita uunivuokien voiteluun
4 isoa munaa
4 isoa munaa
4 rkl kermaa
(20 g pecorinoa, hienoksi raastettua)
vastajauhettua mustapippuria
kaksi kuutioitua tomaattia
Kuumenna uuni 180 ° C asteeseen. Voitele kaksi syvää pikkuvuokaa. Riko muna vuokaan muna ja mausta suolalla, lisää sitten ruokalusikallinen kermaa jokaiseen vuokaan (ja ripottele päälle pecorinoa). Mausta pippurilla. Pecorino ja kylmäsavulohi ovat suolaisia, joten munat eivät kaipaa suolaa.
Asettele vuoat uunipellille ja kaada uunivuoalle kiehuvaa vettä niin että vesi tulee noin puoliväliin vuokia. Laita uuniin ja paista 15 minuuttia, kunnes valkuaiset ovat juuri hyytyneet, mutta keltuaiset ovat vielä juoksevia. Nostele tomaattikuutiot munien päälle. Aseta vuoat lämmitetyille lautasille.
Munien lisäksi voi tarjota paahdettua leipää, jolla on ihana kaapia viimeisetkin munan rippeen kulhon pohjalta sekä makkaraa.
I posted about eggs baked in oven a while ago. Eggs are so versatile, but this is one my favorites, so I had to make them again, this time without salmon as we had sausages with eggs.
Baked eggs with cold smoked salmon
Serves 2
20 g butter for greasing
4 large eggs
4 tablespoons cream
4 large eggs
4 tablespoons cream
(20g Pecorino, finely grated)
freshly ground black pepper
two cubed tomatoes
two cubed tomatoes
Preheat the oven to 180°C
Butter two deep ramekins. Crack in an egg and season with salt, then add a tablespoon cream to each ramekin and (sprinkle over the Pecorino).
Arrange the ramekins in a roasting tin and pour in enough boiling water to come about halfway up each ramekin. Place in the oven and bake for 15 minutes, until the eggs are just set but the yolks are still runny. Lift tomato cubes on top of eggs. Set a ramekin on a warmed plate.
Tässäpä on kiva ohje. Uskoisin, että maistuisi meidänkin isännälle, vaikkapa juuri iltapalana. Minulta löytyy tuo uusi muna-kirja, mutta en ole itsekään vielä ehtinyt siihen tutustua. Mukavaa viikonloppua Sinulle ♥ Ps. Nämä sinun kuvasi ovat niin ihania ja kauniita.
VastaaPoistaMuna-kirjan arvostelukappaleen unohdin tilata, mutta onneksi netti on munareseptejä pullollaan, jos ei omasta päästä keksi jotain uutta
PoistaOnpa kiva ja helppo idea. Munakasrullia olen tehnyt uunissa, mutta enpä ole hoksannut tehdä uunimunia. Kiitos vinkistä ja aurinkoa viikonloppuun <3
VastaaPoistaMunista saa niin helposti erilaisia ruokia, että niitä tulee usein tehtyä
PoistaNam. Keltuainen on nuin majoneesia. Usein paistetaan leipätikkujen dipiksi kananmunia.
VastaaPoistaIhanaa perjantaita ja tulevaa viikonloppua sinulle Lumo ❤️
Ennen en pitänyt keltuaisesta, nyt juokseva keltuainen on mielestäni herkullista
PoistaOikea gourmetsnack, sopisi vaikka mökkisaunan iltapalaksi. Kaunista viikonvaihdetta & aurinkoa!
VastaaPoistaTämä on tosiaan helppo tehdä vaikka mökillä. Ei tarvita monimutkaisia työvaiheita tai kotikeittiöön jääneitä keittiövälineita.
PoistaYksinkertaisen herkullinen. Jostain luin, että nyt pitäisi olla pilvimunia :)
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua!
Pilvimunia en ole tehnytkään, ne ovat kyllä to do-listalla
PoistaTämä on ruoka josta meidän perheen miehet tai ainankin se isoin tykkää :)
VastaaPoistaMakkaraa ja munia, varmasti monen miehen herkkuruokaa
PoistaKiitos reseptistä ja vinkistä - näyttää kyllä herkulliselta ja tarpeeksi helpolta jopa minulle;)
VastaaPoistaHyvää viikonloppua, Lumo <3
Hyvää viikonloppua Arja💛
PoistaNämä ovat niitä sarjassamme ihanan helppoja, mutta kuitenkin maistuvia ruokia joko luonaalle tai iltapalalle. Muistan kun oma äitini teki usein maito-munakasta uunissa kun oltiin lapsia. Ihana tuo sinun punainen pieni vuoka <3, niin herkulliselta näyttää siitä tarjottava ateria. Toiveikasta torstaita sinulle Tuuli :)
VastaaPoista