Viisi vinkkiä Tampereelle

Viime viikonloppuna vietin päivän Tampereella. Bloggaajien Tampere-päivän ideoinut blogikollega Dioriina-blogin Marina oli järjestänyt meille kivaa ohjelmaa kotikaupungissaan. Tässä viiden kohdan tiivistelmä Tampere-vinkeistä.

Five tips to Tampere, Finland

Vapriikki, Kielletty kaupunki, museo

Vapriikki, Kielletty kaupunki, museo

Vapriikki, Kielletty kaupunki, museo

Vapriikki, Kielletty kaupunki, museo

Vapriikki, Kielletty kaupunki, museo


Museokeskus Vapriikissa*, Tammerkosken rannalla on nähtävissä Kielletty kaupunki-näyttely 1.10.2017 asti. Suosittelen mielenkiintoisesti opastettua kierrosta, joka avaa esillä olevien esineiden historiaa ja jännittäviä tarinoita elämästä muurien takana.

Vapriikin näyttelyssä pääsee tutustumaan Qing-keisareiden (1644–1911) ja heidän hovinsa yltäkylläiseen elämään. Näyttelyyn rakentuu keisarillinen valtaistuinsali ja huvimaja. Siellä voi ihastella upeita silkkimaalauksia, kalligrafiaa, kulta- ja jade-esineitä, vaatteita ja asusteita, koriste-esineitä ja posliinia

Kielletty kaupunki oli satoja vuosia Kiinan salattu vallan keskus, jota hallitsi keisari, Taivaan poika. Sitä ympäröivät korkeat muurit ja leveä vallihauta, joten tavallisella kuolevaisella ei sinne ollut mitään asiaa. Keisari vietti palatsissaan tarkoin säädeltyä ja seremonioiden rytmittämää elämää monituhatpäisen hoviväkensä (ja jalkavaimojensa) ympäröimänä.


At museum centre Vapriikki  there is interesting Forbidden City exhibition until 1st October. We took a highly recommeded guided tour (although I don't know if guided tours are available in English).

The exhibition at Vapriikki showcases the lavish lifestyle of the Qing emperors (1644–1911) and their courts. Forbidden city was the mythic great centre of power, governed by the emperor. It’s surrounded by high walls and a wide moat, which made it inaccessible to ordinary mortals. In his palace, the emperor, surrounded by thousands of courtiers, lived a highly regulated life at the pace set by numerous ceremonies.kahvila, tamperekahvila, tamperekahvila, tampere, suklaaveistos

kahvila, kakku, tampere


Kaupunkipäivään kuuluu myös kahvittelu. Tyylikäs Bakery Cafe* on aivan Stockan vieressä aseman lähettyvillä. Suolaisia ja makeita herkkuja tarjoilevan kahvilan kabinettitilassa nautimme aamiaisen ja seurasimme mm. kevään hiusmuotikatsauksen, omistajilla kun on myös kulman takana oleva Hair Garage-kampaamo.

Kahvilan alakerrassa on esillä huikea, suklaaveistoskilpailuissa kilpailleen Bakery Cafen työntekijän medusa-suklaaveistos.

Stylish Bakery cafe is located rigth next to Stockmann department store.


tampere, parturi

parturi, tampere


tampere, parturi

Jos seurueessa on mukana siistimistä kaipaavia miehiä, kannattaa suunnata Dick Johnsonin Barber Shopiin. Persoonallisessa parturissa on parturipalvelujen lisäksi erilaisia välineitä miehekkään ulkonäön ylläpitoon.

Dick Johnson Barber shop is a personal barber and grooming shop.


sisustusliike tampere

sisustusliike, tampere
 sisustusliike, tampere

sisustusliike tamperesisustusliike, tampereVuoden 2016 sisustusliikkeeksi valittu KantriinaLaukontorin laidalla ja Hyväntuulen puoti * Verkatehtaankadulla ovat runsaudensarvia etenkin romanttisen sisustuksen ystäville. Sisustustavaraa ja kauniita lahjoja löytyy laidasta laitaan. Kantriinassa ihasteltiin etenkin Riviera Maisonin laajaa valikoimaa, Hyväntuulen puodissa oli myynnissä mm. monen kehumia pyykkietikoita.

For romantic decoration and gifts look no further than to Kantriina and Hyväntuulen Puoti.tampella, tampere, ravintola

tampella, tampere, ravintola

tampella, tampere, ravintola
tampella, tampere, ravintola

tampella, tampere, ravintola

Ravintola Tampella on Tammerkosken rannalla, vanhan pellavakutomon upeassa miljöössä.
Seurueestamme moni valitsi Tampellan vihersalaattia, hedelmien ja balsamicon kanssa. Minun salaatissani oli myös kotimainen härän sisäfileepihvi & paahdettua parmesaanijuustoa. Salaatti parsan ja lohen kera näytti myös herkulliselta. Jälkiruoassa oli valkosuklaata, jogurttijäätelöä ja passionhedelmää.

Restaurant Tampella is located in an old linen mill. Many of our party ordered Tampella’s salad greens, fruits and balsamic vinegar, I had mine with Finnish beef tenderloin (150 g) and Parmesan.
Salad with roasted salmon and asparagus looked also delicious. For desser I ordered white chocolate, yogurt ice cream and passion fruit


40+bloggaaja

viirit

lintu, varis, tampere

blogimatka


blogimatka

tampere
Kiitos Marina päivän järjestelyistä!

*Marina oli neuvotellut meille ilmaisen pääsyn ja opastetun kierroksen Vapriikin Kielletty-kaupunki-näyttelyyn sekä aamiaisen Bakery Cafessa. Kantriinasta ja Hyvän Tuulen puodista saimme pienet lahjakassit. Tampellan lounas kustannettu itse.

*Sponsored breakfast at Bakery cafe, free entrance andg guided tour at Vapriikki, small gift bags from Kantriina & Hyvän tuulen puoti.

17 kommenttia :

 1. Sulla on ollut sun mun lempikenkulit matkassa. <3 ;) Ihanaa päivää Lumo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lempikenkulit ovat olleet ainoat jotka ovat mahtuivat huhtikuussa jalkaan Kööpenhaminassa heittämäni voltin jälkeen. Nyt mahtuvat onneksi muutkin kengät, mutta kyllä nämä silti ovat jalassa melkoisen usein

   Poista
 2. Tosi kivan kuuloinen Tampere-päivä! Tuo Vapriikin Kielletty kaupunki -näyttely on vielä itsellä käymättä, mutta se on kyllä ehdottomasti nähtävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttely oli hyvä. Suosittelen opastettua kierrosta, sen avulla näyttelystä saa enemmän irti.

   Poista
 3. Voi miten kivan kuuloinen ja myös näköinen päivä teillä on ollut.
  Oikein ihanaa keskiviikkoa Lumo ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnekkaasti aurinkokin paistoi, kaupunkia oli kiva kierrellä poutasäällä.

   Poista
 4. Ihania kuvia olet meidän mahtavasta päivästä ottanu! <3 Kiitos itsellesi, kun pääsit tulemaan. <3
  Hävettää nuo mun harakanvarpaat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylttihän oli hauska! Harvoin kukaan on kyltin kanssa vastassa.

   Kiitos vielä kivan päivän järjestmisestä <3

   Poista
 5. Ihania kuvia taas. Sinun tapasi vangita kuvillasi, ihastuttaa minua aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Koetan kehittyä tarinankertojana kuvillani

   Poista
 6. Todella ihania kuvia sinulla <3 Omat vielä purkamatta koneelle, saas nähdä mitä sieltä löytyy, mutta ei ainakaan yhtä ihania kuin sulla. Ja kivasti olet tiivistänyt kivat paikat tähän postaukseen :)

  Ja olipahan kiva nähdä ihan livenä, tekee niin paljon, kun näkee ne ihan oikeat kasvot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokinen meistä varmaan tekee oman tyylisensä, vähän erilaisen kertomuksen päivästä, ajattelin kokeilla nyt tällaista viisi vinkkiä-tyyliä

   Poista
 7. Olen usein miettinyt, että jos Suomeen muuttaisin takaisin niin haluaisin asua Tampeeella. Tampereelle tein monta teatterimatkaa ja näin suosikkini Eva Dahlgrenin. Jotenkin Tampereella on osattu säilyttää vanhaa, tehdä uutta, kaupunki on mielenkiintoinen. Niin, ja se Muuminäyttely aikoinaan Metso-kirjastossa. Matka ei olisi pitkä enää Helsinkiin eikä Jyväskylään... Pyynikillä olisi ihana viettää kesäpäivää ja Tammerkosken rannalla. Mitenhän tämän nyt toteuttaisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tampere on ollut minulle aika tuntematon, pari työreissua aikoinaan ja muutama muu matka. Olikin kiva nähdä kaupunkia edes vähäsen.

   Poista
 8. Meillä oli kullä niin kiva päivä! Kiitos seurasta. Kivoja kuvia olit ottanut ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva nähdä❤ Päivä oli kaikin puolin onnistunut

   Poista
 9. Uuh, miten huikean ihania kuvia olet päivästä ottanut. Minuun vetosi eniten Vapriikin huima ja monellakin tapaa aika ainutlaatuinen näyttely. Vahva suositus vähintään kaikille historiasta kiinnostuneille.

  Ja hei olipa niin ihana taas nähdä <3. Pitkäastä aikaa <3.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.