Yhteistyö Taste of Helsinki
Pari päivää sitten illalliskumppanin viime tingan sairastumisen takia Hanna etsi kaveria illalliselle Taste of Helsinkiin osallistuvaan ravintolaan vielä samaksi illaksi ja toisen epäonni koitui minun onnekseni. Olin aidosti pahoillani sairastuneen puolesta, mutta en voi kieltää olleeni myös onnellinen päästessäni viimein testaamaan ylistetyn ravintolan. Pari viikkoa sitten tutustuin myös Taste of Helsinkiin osallistuvassa Shelterissä ja nyt pääsin ruokailemaan Suomen Gastronomien Seuran vuoden ravintolaksi 2017 valitussa Grönissä.
Rouhean pelkitetysti sisustettu Grön tarjoaa avokeittiöstä korkealaatuisista raaka-aineista valmistetua modernia kasvispainotteista ruokaa. Tarjolla on a la carte-annoksia sekä neljän ruokalajin "Grön menu". Annoksissa käytetään kauden kasviksia, luomutuotteita ja runsaasti villivihanneksia. Pöydät ovat pienessä ravintolassa lähekkäin, joten naapureiden annoksia pääsi häpeilemättä vakoilemaan helposti. Viereisen pöydän gluteenittomien vegaaniruokailijoiden annokset näyttivät myös houkuttelevilta.
In collaboration with Taste of Helsinki
I got to dine at the Finnish restaurant of the year 2017, Grön a few days ago. Grön serves in relaxed athmosphere plant based food made of high quality ingredients. Restaurant takes part in Taste of Helsinki next weekend.
There is a small selection of à la carte dishes on the menu as well as a four course "Grön Menu". The food is based on seasonal, organic, wild and the Scandinavian produce.
Grönin viinilistalla on laadukkaita pienten tuottajien luonnonmukaisesti tuotettuja viinejä , alkuviinejäkin päästiin maistelemaan.
Wine selection is from small producers, there are also several natural wines.
In collaboration with Taste of Helsinki
I got to dine at the Finnish restaurant of the year 2017, Grön a few days ago. Grön serves in relaxed athmosphere plant based food made of high quality ingredients. Restaurant takes part in Taste of Helsinki next weekend.
There is a small selection of à la carte dishes on the menu as well as a four course "Grön Menu". The food is based on seasonal, organic, wild and the Scandinavian produce.
Grönin viinilistalla on laadukkaita pienten tuottajien luonnonmukaisesti tuotettuja viinejä , alkuviinejäkin päästiin maistelemaan.
Wine selection is from small producers, there are also several natural wines.
Nokkosilla maustettua Naan-leipä tarjottiin jännän makuisen hiillostetun kurkun, jugurtin ja kevään yrttien kera.
Nettle ”Naan” bread with charred cucumber, yogurt and first herbs of the season.
Nettle ”Naan” bread with charred cucumber, yogurt and first herbs of the season.
Tästä annoksesta olen kuullut paljon! Grönin tartarin on useampikin ruokaharrastaja kertonut mieliannoksekseen, eikä suotta. Sinapilla maustetun lehtikaalin, lipstikan, suolatun ja savustetun keltuaisen kera tarjoilu raakakypsytetty nauta oli upea annos. Tartaria on tarjolla Taste of Helsingissäkin.
Grön's tartar is the ultimate favorite dish of many foodies.
Raw dry-aged beef served with mustard flavoured kale with cured and smoked egg yolk is a classic.
Grillattua purjoa, muikunmätiä, karhunlaukkaemulsiota, savustettua hasselpähkinää ja tattari ”bechamel”. Purjoon oli saatu grillaamalla upea maku, jota muikunmäti ja karhunlaukkaemulso korostivat hienosti.
Charred leek with vendace roe, ramson emulsion, smoked hazelnuts and buckwheat ”béchamel”
Pääruoan ja jälkiruoan väliin tarjoiltiin siemennäkkileipää, säilöttyä mustikkaa, mustikanlehtiä ja raastettua vuohenjuustoa
Between main course and dessert we got seed dry bread wiht blueberries, blueberry leaves and grated goat cheese.
Raparperi ”granita", katajalla maustettua kermaa, ketunleipiä, rapeaa katajaa ja raparperimaitoa. Suloiset pikku lemmikit koristivat annosta. Kuinka kaunista!
Rhubarb ”granita” with juniper flavoured cream, wood sorrel, crispy juniper and rhubarb milk garnished with pretty forget me nots.
Rhubarb ”granita” with juniper flavoured cream, wood sorrel, crispy juniper and rhubarb milk garnished with pretty forget me nots.
Annoksissa on käytetty kekseliäästi eri tavoin käsiteltyjen tuoreiden vihannesten lisäksi säilöttyjä ja kuivattuja raaka-aineita. Kokonaisuus on moderni ja raikas -ja mainitsinko jo kuinka kauniita annokset ovat!
Taste of Helsingissä ei mennä ihan tällä menulla. Siellä Grönin annokset ovat
Kasvi- paahdettua tattarileipää, suolaheinällä maustettua perunasalaattia, raastettua suolaheinävoita ja villiyrttejä (v) -6mk
Villi- kuusenkerkkäetikalla maustettua jäädykettä, auringonkukan siemeniä, maitohappoa ja kuusenkerkkäkinuskia -5mk
Nimikkoannos on tuo ihana tartar hieman erilailla tarjoiltuna.
Raakakypsennettyä nautaa, sinapilla maustettua lehtikaalia, lipstikkaa ja savustettua luuydinrasvaa -10mk
Hannan soppa ja Beach house kitchen-blogeissa on muuten arvonta, jossa voi voittaa kahden hengen lippupaketin Taste of Helsinkiin.
Dishes were modern, fresh and innovative combinations of fresh, fermented, dried... and beautiful!
Grön's dishes at Taste of Helsinki are as followign, try that tartar!
MEAT- charred onion filled with chicken liver cream, wheat and crispy chicken skin -6mk
PLANT- roasted buckwheat bread with sorrel flavoured potato salad, grated wild sorrel butter and wild herbs (v) -6mk
WILD- parfait flavoured with spruce shoot vinegar, sunflower seeds, lactic acid and spruce shoot caramel -5mk
Signature dish
Raw dry aged beef with mustard flavoured kale, lovage and smoked bonemarrow fat -10mk
Grön, Albertinkatu 26, Helsinki
Kyllä on kauniita vihreitä taideteoksia lautasilla! Vsuaalisesti nättiä! Vastasiko ravintola odotuksiasi? Mulla vielä tämä Grön käymättä...
VastaaPoistaEhdottomasti vastasti! Ruoka oli aivan mahtavaa ja tunnelma kivan rento.
PoistaAivan upean näköistä ruokaa. Tottahan se on, että kaunista ruokaa tekeekin mieli syödä.
VastaaPoistaIhanan aurinkoista sunnuntaita Lumo <3
Ruoka oli aivan ihann makuista ja niin kaunista🌸🌿
PoistaSuloista sunnuntaita Outi
Voi osuisipa omalle kohdalle yhtä hyvä tuuri joskus! Mielenkiintoisen vihreää, varmasti tuoreita makuja ja ihanan näköistä ruokaa.
VastaaPoistaGrönissä pääsin illastamaan viime syksynä ja juuri tuo tartar jäi mieleeni! Todella onnistunut. Nyt tuo grillattu purjo mätineen kiinnostaa, ehkä pitää jo torstaina testata : )
VastaaPoistaAnnokset ainakin näyttävät kauniilta ja herkullisilta. Kuvasi ovat kyllä loistavia :)
VastaaPoistaKivaa viikkoa !