Kaupallinen yhteistyö Rosso-ravintolat | 40+-blogit
Ison omenan ravintolan upouuteen ravintolamaailmaan avattu Rosso kutsui viime viikolla ryhmän 40+ - bloggaajia maistelemaan roomalaisia artesaanipizzoja ja muita sesongin makuja.
Aluksi maistelimme antipastoja; artisokkaa, oliiveja ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Ravintolassa oli kivaa valko-harmaasävyistä laattalattiaa, joka häämöttää tuossa aurinkokuivattujen tomaattien vieressä.
Mansikkainen Colonnara IceMary oli raikas, alkoholiton aloitusjuoma.
Pizzalistalta löytyi mm. roomalaistyylistä Roma Rustica-levypizzaa, jossa oli ilmakuivattua kinkkua, vuohenjuustoa, viikunabalsamicoa ja artisokkaa.
Napolilaisista pizzoista maistoimme Verdure Rustica -kasvispizzaa, jossa on artisokkaa, puolikuivattua tomaattia, oliiveja, munakoisoa, pinjansiemeniä ja parmesania.
Tammikuussa Rosso oli järjestänyt perinteisen lasten annoskisan, jossa lapset saivat ehdottaa 100-vuotiaalle Suomelle juhlapizzaa. Voittajaksi valikoitui kuusivuotiaan Erika Kurrin suunnittelema hyvin suomalaisia raaka-aineita hyödyntävä poro-kantarelli-leipäjuustopizza. Maut sopivatkin erinomaisesti pizzan täytteiksi. Suosittua Suometar-pizzaa valmistetaan niin lasten kuin aikuisten annoskokoina.
Pizzat olivat vasta alkuruokaa, pääruoaksi nautimme lohta ja sitruunapastaa; voissa paistettua lohta, Gremolata-kastikkeella maustettua tagliatellepastaa, tomaattia, zucchinia ja bearnaisekastiketta. Jollet ole kokeillut koskaan sitruunaa pastan kanssa, tilaa tämä annos. Sitruuna raikastaa pastan makua ja lohen luontaista rasvaisuutta herkullisella tavalla.
Vaikka vatsat alkoivat olla täynnä, keskustelun käännyttyä vegepizzaan ja siinä käytettyyn vegaanijuustoon, pyöräytettiin meille vielä vegaaninen pizzakin. Vegaanijuusto tehdään kookosrasvasta, mutta vastoin ennakko-odotuksiani kookoksen maku ei puskenut läpi. Koostumukseltaan vegaanijuusto oli hieman tahmeaa, tuorejuustomaista ja maku oli ihan hyvä. Totesinkin, että jos olisin vegaani, voisin hyvin syödä vegaanijuustopizzaa. Kaikkiruokaisena juustojen rakastajana taidan kuitenkin syödä jatkossakin pizzani mozzarella-juuston kanssa.
Kuten viime syksynä kirjoitin Rosso-ruokailun jälkeen; olen aiemmin tainnut vähän ylenkatsoakin ensi vuonna jo 40 v. täyttäviä Rossoja ja ajatella ruokien tulevan keskuskeittiöstä, mutta ruoka oli aidosti maittavaa ja paikan päällä ravintolassa valmistettua. Salista näkyi avokeittiöön, jossa pizzoja paistettiin ja annoksia valmistettiin alusta asti. Ravintola tuntui olevan suosittu, heti viiden jälkeen ravintola täyttyi nopeasti ruokailijoista, sen olivat ottaneet omakseen niin perheet, pariskunnat kuin shoppailun lomassa ruokailevat teinitkin.
Vaikka muuten tuntisi olevansa ihan täynnä, jälkiruoalle on aina ainakin vähän tilaa... Jälkiruoaksi Rosso tarjoili meille jäätelöunelman. Annoksen päälle oli ripoteltu "paukkusokeria", suussa jännästi ritisevää rouhetta oli meistä kai jokainen maistellut lapsuudessa, jolloin se oli suosittua.
Yleensä koetan ravintolassa kuvat lyhyesti ja huomaamattomasti, mutta kun bloggaajat kokoontuvat yhteen ei huomaamattomuus ole ensimmäinen sana joka tulee mieleen... Ruokia asetellaan parhaaseen valoon ja sopiviin kuvakulmiin, kamerat ja puhelimet räpsyvät ennen kuin päästään asettumaan ruokailemaan. Tunnelmallinen valaistus oli hieman hämärä valokuvaamiseen, joten koetimme huomaamattomasti hipsutella kuvaamaan valoisimpiin kohtiin. Huomasin kuitenkin muutaman asiakkaan huvittuneena seuraavan puuhiamme. Toivottavasti emme kuitenkaan pahemmin häirinneet ruokailua.
Rosson ruokia maistelemassa olivat 40+ -blogeista Minäkö Keski-ikäinen, Kristallikimara, Marjon matkassa , Kristallin hohtoa ja Beach House Kitchen
Commercial collaboration - Testing the menu of new Rosso Iso Omena, Espoo.
Tässähän tuli ihan nälkä tätä postausta lukiessa. Rosson pizzat on kyllä tosi hyviä olleet aina.
VastaaPoistaIhanaa tiistaita Lumo <3
Pizzat olivatkin maukkaita!
PoistaAivan mielettömän upeat kuvat. Kiitos Lumo kivasta seurasta ja Rossonhan pizzahan vaan on paras. :)
VastaaPoistaKuvissa vilahtaa sinunkin kätesi pizzaa kannattelemassa :-)
PoistaJuuri nyt minun alkoi taas tehdä mieli pizzaa :) hyvää oli ja ensi viikolla taitaa Rosso kutsua uudelleen tätä bloggaajaa .... :D
VastaaPoistaPizza olikin todella maukasta. Suometar oli näppärä yhdistelmä etenkin niin nuorelta.
PoistaOlen asioinnut Rossoissa varhaisaikuisuudesta alkaen. Silloin alkuunsa Rosso oli ihan laatupaikka. Vielä Suomessa ollessani mielestäni kaikki oli ok. Vuonna 2010 Kuopiossa olin tikahtua nauruun/itkuun, kun alkupaloiksi tilatut sipulirenkaat osoittautuivat olevan kolme (3) sipulirengasta. Hinta ja määrä eivät kohdanneet. 2011 syksyllä Rossossa syöty lasagne oli epämääräinen sotku soossia, juustoa (kaiketi) ja ehkä pastaa, toivon niin. Toivottoman hidas palvelu ja jotenkin niin ankeaa. Kiva, jos Rosso on saanut konseptinsa kohdilleen. Oli silloin nuoruudessani lempi paikkojani.
VastaaPoistaRossoissa taisi ruoan taso notkahtaa aika lailla jossain välissä, mutta nyt niissä on mukavasti terävöitetty tarjontaa ja konseptia.
PoistaIhanat kuvat, jälleen:) Kyllä siellä todella tohina kävi, kun pyörimme maistelemassa ja kuvaamassa, mutta se kuuluu asiaan:) Kyllä Rosso on vuosien saatossa muuttunut todella tyylikkääksi ruokapaikaksi.
VastaaPoista