Huvilaelämää | Summer villa

Vietimme viikonlopun ystäväperheen kanssa. Ystävämme työpaikan loma-asunto paljastui vastavalmistuneeksi neljän makuuhuoneen huvilaksi Pyhäjärven rannassa Forssan kupeessa. Enpä niin hyvin varustellussa loma-asunnossa ole ollutkaan; kaikki kodinkoneetkin olivat älylaitteita. Osaa -kuten uunia ja liettä- jouduimme tutkailemaan aikamme, ennen kuin ymmärsimme kuinka ne toimivat. Valot toimivat sensoreilla ja kaukosäätimillä, terassilta löytyi niin tavallinen kaasugrilli kuin keraaminen Komodo-grilli, rannasta Buster... Jopa oli "kesämökki"!

sonata, mansikka, aamiainen

tomaatti, mozzarella


aperol, spritz, trendijuoma
pataleipä, leipä, kauraleipä 
huvilaelämää, al fresco
Ruoka näytteli suurta osaa viikonlopun ohjelmasta; ruokaa suunniteltiin, ostettiin, valmistettiin, syötiin, siitä puhuttiin... Ja päästiin syömään ulkona, sääkin kun oli upea. 


järvi, pyhäjärvi, maaseutu


teollisuusrakennus, finlayson, forssa

loimijoki, forssa

forssa, kaarisilta, kivisilta

forssa, finlayson
loimijoki, forssaSitä Busteriakin piti käydä kokeilemassa, ajelimme Pyhäjärvellä ja Loimijokea Forssan keskustaan. Forssa -anteeksi vain forssalaiset ystäväni- on mielestäni ollut aika tylsän näköinen, mutta joella ohitimme n iin hevoslaitumia kuin kauniita Finlaysonin vanhoja tehdasrakennuksia. Forssa näytti kauneimmat kasvonsa vesiltä katsottuna.


ruusu, kukka



silta, kaarisilta

Järven toisella puolella satoi muutaman kerran, mutta me saimme nauttia auringonpaisteesta ja lämmöstä koko viikonlopun.




tammela, pyhäjärvi, kuunsilta

kesä, kesäyö, järvi



kuu, täysikuu, kuunsilta

kuu, aamu


Upea täysikuu kruunasi vielä viikonlopun. Yleensä harmittaa, kun havahdun aamuyöstä, uni kun ei yleensä tule heti silmään. Nytkin heräsin puoli neljän maissa aamuyöstä. Iso kullankeltainen kuu oli laskemassa juuri ennen aamunkoittoa. Seisoin parvekkeella seuraamassa sen vajoamista metsänreunan taa - ja olin kerrankin iloinen yöllisestä heräämisestä!

Toivottavasti sinullakin oli kiva viikonloppu!

Spent the weekend with friends by a lake in a superb villa -surroundings and food were gorgeous!


16 kommenttia :

  1. Loma-asunto kuulostaa tosiaan oikealta tuolle "mökille"! Aivan ihanan kuuloinen paikka ja onhan se ihan huikeaa päästä lomalle tuollaiseen paikkaan.
    Mukavaa viikkoa Lumo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli melkoisen huikea "mökki" ja kaikin tavoin onnistunut viikonloppu.

      Poista
  2. Kiitos kysymästä, oli ihana viikonloppu! Me vietimme sen Saimalla perinteisessä (mutta valtavan tunnelmallisessa) kesämökkimiljöössä, jossa älykkäin keittiövehje oli kaasuliesi ; ) Ruoka oli pääosassa myös meillä, kaikkea väliltä espanjalaiset tapakset - verkoila vedetyt ahvenet..

    VastaaPoista
  3. Ei tsissus mitä kuvia sinulla taas blogissa, silmät nauliutuivat ruutuun <3 Mitä pikselikokoa sinä käytät, ihanan isoja kuvia. Upea on "mökki" ollut ja varmasti myös mukava viikonloppu. Myös me nautimme ihanan ystäväpariskuntamme kanssa sitä, samalla kävimme Kalkkisten kyläpäivillä ja teinpä muutaman löydönkin siellä. Loistavaa kesäviikkoa sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari. Pienennän blogin kuvat 800 px leveiksi ja lataan ne alkuperäisessä 800 px koossa. Kuvaan aina manuaalilla ja koetan ottaa kuvat niin, ettei niitä tarvitse paljon käsitellä. Joskus täytyy vähän suoristaa ja/tai rajata, joskus rajaan tarkoituksella vaikka neliöksi. Terävöitän kuvan myös ihan vähän, koska netti "pehmentää" kuvia jonkin verran.

      Poista
  4. Kuulostaa ihanalta lomanviettopaikalta! Vaikka onhan perinteinen mökkeilykin ihanaa, mutta vaihtelu virkistää :) Upeita kuvia sinulla viikonlopustasi: sekä nuo ruokakuvat, että huikea täysikuu. Mahtavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiesin etukäteen vain, että loma-asunto on tilava ja järven rannassa. Loistava varustelutaso tuli yllätyksenä. Meitä vielä pyydettiin kertomaan mitä esim. keittiöstä mielestämme puuttuu ja ne hankitaan vielä.

      Poista
  5. Sanonko, että mielettömät kuvat ja herkut ja paikka! Ihanaa kyllä on kelvannut. Vitsi vieköön tuo ulkoterassipöytä eli tuo musta viehätti silmää ja tykkäisin siitä, sopisi meille kotiin tuollainen ja pitäisi olla juuri iso, että kaikki mahtuu tarvittaessa syömään ja hei ennen kaikkea ruoka. ;)

    Kivaa viikon jatkoa Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pöytään olisi mahtunut jopa kymmenen syömään. Se oli jotain helppohoitoista, säänkestävää, haalistumatonta materiaalia ja sopi hyvin isolle terassille mökin eteen, silti tilaa oli reilusti vielä paljulle -olihan täällä sellainenkin- ja sohvaryhmälle.

      Poista
  6. Kivan näköinen tunnelma, kauniita kuvia ja ihania paikkoja, jopa Forssasta, josta on samanlainen mielikuva kuin sinulla. Hauska sattuma, että törmään taas aperol spritziin. En ollut kuullutkaan siitä ennen kuin viime viikolla kun poikani oli mökillä tyttöystävänsä kanssa ja he tekivät sitä. Nytpä tiedän senkin ;o)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin vähän skeptinen, kun perheen teinipojat halusivat innoissaan viedä meidät joelta katsomaan "kauniita maisemia", mutta olivathan ne upeat!

      Nuo katkeroiset juomat eivät yleensä ole mieleeni, mutta tähän tuli puolimakeaa kuohuviiniä ja se taittoi herkullisesti liian katkeruuden.

      Poista
  7. Forssa ja Pyhäjärvi ovat minulle tuntemattomia, mutta tästäpä näen että maisemat ovat kauniit. Nuo yökuvat ovat aivan mahtavat!

    Täkäläinen ystäväni lähti uuden tuttavuuden kanssa beach house -retkelle. Takaisin tullessaan hän oli soikeana innosta: yksityinen ranta ja kaikki makuuhuoneet sviittejä. Siis jokaisella oma kylppäri makuuhuoneen yhteydessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli yhteinen yläkerran kylppäri toisen huoneen kanssa, mutta lomarytmissä suihkuun ei ollut jonoa.

      Poista
  8. Itsekin olen pitänyt Forssaa melko mitättömänä paikkana, mutta veneilykuvasi muuttivat käsitykseni täysin. Mielenkiintoista päästä katsomaan ympäristöä eri perspektiivistä!
    Upeat kuvat yötaivaasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Forssa tosiaan näytti melkoisen erilaiselta joelta katsottuna kuin katuperspektiivistä.

      Olin ihaillut kuutamoa jo illalla, mutta laskiessaan kuu kasvoi ja värikin oli syventynyt. Nappasin heti kameran käteen ja rynnistin parvekkeelle, onneksi ehdin ikuistamaan kuun sen laskiessa ripeästi metsänrajan taakse.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.