Vaniljainen tomaattihillo | Tomato vanilla jam

Vuosikausia sitten tein joka kesä tomaattihilloa, mutta sitten se unohtui pariksi vuodeksi.

Pari viikkoa siten ostin meheviä kotimaisia tomaatteja 0,95€/kg. Muiden tomaattiruokien lisäksi tomaattihillokin tuli taas mieleen.

Vaniljainen tomaattihillo sopii niin jäätelön, ohukaisten kuin juustojenkin seuraksi. Tomaattihillo ei ole överimakeakaan.

Älä heitä vaniljatankoja pois, Voit hienontaa ne vaikka sokerin sekaan kun ne ovat kuivahtaneet. Vanilja antaa hienoa makua myös tagine-ruokiin ja vaikkapa kampasimpukoille.



hillo, hilloaminen

hillo, hilloaminen

hillo, hilloaminen

recipe, jam
Makea tomaattivaniljahillo

2 kg tomaatteja
2 vaniljatankoa
1 dl hillosokeria
1 sitruuna (mehu ja kuori)


Poista siemenet, kuutioi tomaatit.

Laita tomaatit isoon teräskattilaan. Leikkaa vaniljatangot pituussuunnassa ja kaavi siemenet veitsenkärjellä. Sekoita vaniljan siemenet tomaattien kanssa, sekoita sokeri, sitruunan mehu ja kuori tomaattien joukkoon. Peitä jknnella ja anna seistä yön yli.

Lämmitä tomaattiseosta, kunnes kaikki sokeri on liuennut. Lisää lämpöä ja anna kevyesti kiehua 15 minuuttia, kunnes hillo sakeutuu. Säilö lämpimiin, steriloituihin purkkeihin. Säilytä hillo jääkaapissa.



I have made tomato jam many summers, but forgot it for few years.

Now when tomatoes are in season, plump, sweet, juicy -and cheap- I rememebered my old favorite jam again.

Sweet tomato vanilla jam

2 kg tomatoes
2 vanilla beans
1 dl jam sugar
1 lemon (juice and zest)

Remove seeds, chop the tomatoes.

Put the tomatoes in a big pot. Slice the vanilla beans lengthwise and scrape the seeds, mix seed wiht tomatoes, mix in sugar, juice and zest of the lemon. Cover and let stand overnight to macerate.

Warm, stirring, until all the sugar has dissolved. Increase the heat and bring to a gently rolling boil for 15 minutes until the jam thickens. Skim off any film, then bottle at once in warm, sterilised jars.

Store in refrigerator.

Don't throw away the vanilla bean pods. You can mince them and mix with sugar. They also give superb taste for example to tagines and scallops.

8 kommenttia :

  1. Ihan uusi tuttavuus. Ihan ekaksi ei tulisi mieleen hillota tomaatteja. Sen verran mielenkiintoinen, että voisi vaikka kilolla tomaatteja kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tätä voi kokeilla pienellä määrällä ensin ja päättää sitten onko omaan makuun.

      Poista
  2. Tomaattihillo en taida olla maistanut koskaan :) kuulostaa mielenkiintoiselta!

    VastaaPoista
  3. Tomaattihillo tai -marmeladi, OI niin hyvää! Parasta juustojen kanssa tai paahtoleivällä vuohenjuustonokareen kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maistuu hyvin juustojen kanssa, mutta myös jäätelön.

      Poista
  4. No nyt tuli uusi hillo minulle, uteliaisuudesta on pakko kokeilla tätä. Mukavaa viakkakin sateista keskiviikkoa :)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.