Itsetehdyt joulumakeiset

Joulumakeisten tekeminen on kuulunut joulutraditioihini lapsesta saakka. ystävät ja sukulaiset osaavat aina odottaa (jopa vähän vaatia) itsetehtyjä joulusuklaita. Joulun alla keittiössäni onkin varsinainen suklaatehdas.



itsetehdyt suklaamakeisetHedelmä-ja pähkinäsuklaat

Kuutioi 200 g pussillinen kuivattuja viikunoita ja 200 g pussillinen kuivattuja taateleita. Sekoita joukkoon 200 g pussillinen rusinoita. Paahda  5-7 minuuttia 200 C uunissa 200 g pähkinöitä (cashewpähkinöitä hasselpähkinöitä, saksanpähkinöitä tms.), rouhi pähkinät. Sekoita kuivattujen hedelmien joukkoon. Voit halutessasi murskata joukkoon myös 10 piparkakkua.

Sulata mikrossa tai vesihauteessa 2 x 200 g maitosuklaalevyä palasiksi pienittynä. Sekoita hedelmä-päkinäseos ja suklaa. Nostele seoksesta pallosia lusikalla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna jähmettyä jääkaapissa tai ulkona. Säilytä tiiviissä rasiassa.

itsetehdyt suklaamakeiset
Piparminttuvalkosuklaa

Murskaa ranskanpastillit morttelissa, sekoita mikrossa tai vesihauteessa sulatettuun valkosuklaaseen. Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, anna jähmettyä ulkona tai jääkaapissa, murra palasiksi. Voit lisätä halutessasi valkosuklaan joukkoon muutaman tipan piparminttuöljyä.

Säilytä tiiviissä rasiassa.

Teetkö ruokalahjoja jouluksi? Mikä on suosikkireseptisi?




10 kommenttia :

  1. Joulumakeisia en ole nyt tehnyt muutamaan vuoteen. Täytyy ottaa taas ohjelmistoon.
    Olen tehnyt joululahjoiksi kuivakakkuja ja pipareita myös. Usein annan myös piparkakkukuusen lahjaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piparkakkuja en on ole tehnyt vuosiin. Syy selviää pian blogista.

      Poista
  2. Aijai nam ja riittävän helppo ohje minullekin. Hyvin kauniit kuvat Tuuli. <3 Mukavaa sunnuntaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helppoa sen olla pitää, näissä joululahjakeittiötalkoissa kuluu muutenkin jo tovi jos toinenkin.

      Poista
  3. Voi taivas mitä herkkuja. En yhtään ihmettele, että näitä ollaan ihan vaatimalla vaadittu tekemään :)
    Ihanaa sunnuntaita Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä itse tehdyssä on aina oma viehätyksensä. Osa ystävistä on piilottanut suklaat lapsiltansa ja niitä ovat syöneet vain aikuiset lasten syödessä jotain tavallisia Pandan suklaita!

      Poista
  4. Teen melkein joka jouluksi jotain karkkeja pieneksi muistamiseksi. Appiukon suosikki on pähkinäsuklaa johon tulee pistaasia, cashewpähkinöitä ja tummaa suklaata. Muille menee rocky roadia. Sitten jos ei tule tehtyä joulusuklaita, niin pitää tehdä piparkakkukuusia. Suklaiden kanssa pääsee paljon helpommalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molemmat suklaat kuulostavat herkullisilta. Meillä suklaiden koostumus vaihtelee joka vuosi, mutta tuo hedelmäsuklaa eri versioina on kulkenut mukana lapsuudesta asti.

      Poista
  5. Kyllä kiitos itsetehtyjä lahjoja ja varsinkin suklaa maistuu aina! Olen tehnyt mm.saaristolaisleipää, paholaisen hilloa, lakritsitryffeleitä, persimonmarmeladia ja granolaa lahjaksi. Itsetehtyä sinappia on myös kiva saada lahjaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Granolaa tein myös tänä vuonna ja neljää erilaista karamellia, Klaus tekee meillä perinteisesti näkkärit. Tänä iltana pitäisi vielä pakata kaikki.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.