Tuorepuuroa teen miltei joka aamu, aina vähän eri reseptillä, äskettäisessä tuorepuuropostauksessa oli runsaasti vinkkejä tuorepuuron maustamiseen ja koristeluun. Tuorepuurojen suurkuluttajalle chai-tuorepuuron resepti olikin kirjasta luonteva valinta ensimmäisiin reseptitesteihin. Kokeilen mielelläni uusia makuyhdistelmiä, chain pehmeän mausteiset maut sopivat hyvin tuorepuuroon.
Chai-tuorepuuro
6 dl mantelimaitoa
4 pussia chai-teetä
1 kanelitanko
2 tähtianista
8 kpl taateleita
1 tl inkiväärijauhetta
1 tl kardemummaa
3 dl kaurahiutaleita
2 rkl chiansiemeniä
viikunoita
Kuumenna mantelimaito kattilassa lähes kiehuvaksi. Laita maidon joukkoon neljä pussia chai-teetä, kaneli- tanko ja pari tähtianista. Anna mantelimaidon maustua 30 minuuttia.
Lisää taatelit ja loput ja aja sileäksi sauva- sekoittimella tai tehosekoittimessa. Sekoita kaurahiu- taleet ja chiansiemenet mantelimaidon joukkoon anna tuorepuuron tekeytyä jääkaapissa yön yli. Tarjoile tuoreiden viikunoiden kera.
Thai-ruokaa rakastavana tämä puuro kuulostaa ihanalta. Voi vitsi, kun itsekin saisi aikaan ahkeroitua joka aamu jotain näin herkullista ja kaunista.
VastaaPoistaKivaa viikonloppua <3
Tuorepuuron voi tehdä illalla valmiiksi eikä se vaadi edes varsinaista ahkerointia
PoistaKuulostaa mielenkiintoiselta ja näyttää herkulliselta.
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua sinulle <3
Chai antoi kivaa uutta vivahdetta normipuuroihin
PoistaKiitos reseptistä. Mantelimaidon joutuisin kyllä korvaamaan tavallisella allergian takia mutta muuten voisin hyvinkin kokeilla.
VastaaPoistaAurinkoista viikonloppua :) ja loman jatkoa.
Mantelimaidon voi korvata vedellä, tavallisella tai jollain muulla kasvismaidolla
PoistaWAU, tämä on taatusti hyvää. Rakastan meinaan chai-teetä.
VastaaPoistaJuon töissä chaiteetä usein ja kivan vivahteen se antoi puuroonkin.
Poista