Viisi viikon varrelta

Ihana syyskuun ensimmäinen viikko on ollut, sää on vielä lämmin, jopa helteinen!  ja päivät ovat olleet aurinkoisia. Syksyyn laskeutuminen ja kesästä irti päästäminen on minulle aina vähän vaikeaa. Tänä syksynä onneksi mennään tällaista hidasta, lämmintä laskua kesästä syksyyn. Tällaisesta kesäisestä syksystä minä pidän!

Sisällöntuottaja, bloggaaja










Sisällöntuottaja, bloggaaja


Viikon valopilkku on kampaajakäynti. Vakiokampaajani Eddie Töölön Studio Päästä teki sekä tummempia että vaaleampia raitoja ja vähän sävyä siihen päälle. Minä istuin läppäri sylissä ja tein samaan aikaan töitä. Toimiston voi välillä viedä vaikka kampaajalle.

Väristä tuli kirkkaampi ja tuhkaisempi, pituudestakin lähti hieman. Talvea vasten olen usein leikkauttuanut lyhyen niskan, jotta muhkeat kaulahuivit eivät nosta takahiuksia harottamaan. Vielä ei ole sen aika, tästä tuli tällainen tavallinen polkkamalli.

Kuvat otin itse operoiden kameraa sovelluksella puhelimesta. Puistosta löysin sopivasti pensasaidan suojaaman nurkkauksen, jossa sain kameran roskiksen päälle ja napattua muutaman kuvan rauhassa. Ajattelin ottaa pari kuvaa lisää läheisellä sivukadulla. Laitoin kameran sähkökaapin päälle, mutta huomasin ensimmäisen kuvan tarkistettuani, että samassa kuvassa on myös joku sammuneena taakseni puskaan pullo kädessä. Tarkistin hänen olevan hengissä ja päätin tyytyä näihin puistokuviin.


Syyskukka



sukattomuus, paljaat_nilkat, syyspukutuminen


Somessa on hehkutettu syyspukeutumista ja jotkut ovat vetäneet jo saappaatkin jalkaan. Saappaita saan käyttää kyllästymiseen asti kuukausikaupalla, minä koetan venyttää ainakin sukatonta kautta mahdollisimman pitkälle -vaikken kuulukaan heihin jotka viilettävät talvipakkasillakin paljain nilkoin. Takkia en ole käyttänyt aikoihin, olisiko ollut kesäkuussa? Neuletakilla olen pärjäillyt viileimpinä aamuina ja toivottavasti vielä viikon pari eteenpäinkin.

Uudet talvisaappaat pitäisi löytää, ainakaan vielä ei ole tullut vastaani tarpeeksi laadukkaita, tarpeeksi leveävartisia (jotka kuitenkin istuisivat napakasti ei niin ohuisiin pohkeisiini) mustia nahkasaappaita, edes luottomyyjälläni, brittimerkki Duo Bootsilla ei olltu tarpeeksi pitkävartisia (mutta ei silti yli polven meneviä) mustia saappaita. Maksan mielelläni vaikka hieman enemmän, jos tiedän saavani hyvä saappaat monivuotiseen käyttöön.

flunssa, syysflunssa

Joku voisi sanoa, että olen vilustuttanut itseni kevyesti pukeutumalla, sillä nenä on vuotanut tällä viikolla. Taitaa kuitenkin olla ihan virustartunta; mm. ovenkahvoista, rullaportaan kaiteista ja kättelyssähän flunssa näppärästi leviää. Vallallaan olevasta nuhakuume-epidemiasta eikä ainakaan influenssasta ainakaan ole kyse, sillä torstaiaamuna ihan huvin vuoksi mittasin lämmön niiskutellessani, vaikkei kuumeinen olo ollutkaan. No ei ollut lämpöä vaan minulle tavanomainen aamulämpö kainalosta mitattuna oli 35,3 C! Hypotermiasta voidaan puhua, kun ihmisen kehon lämpö laskee alle 35 celsiusasteen... Olen siis aika cool tyyppi, aikoinaan sairaalassakin yhden tapaturman jälkeisenä aamuna kokeilivat kolmella mittarilla kun eivät voineet uskoa lämpötilan olevan noin matala. Jos mittari aamulla näyttää kolmeakymmentäseitsemää, minulla onkin jo aika hutera olo.

Lääkitsin itseäni reippaasti torstaina käsikauppalääkkeillä ja lämpimällä juomalla. Jo perjantaina olo oli parempi hyvien yöunten jälkeen ja eilen nuha oli hävinnyt jo kokonaan.


Kvinoa, kvinoamysli, mysliresepti, granolaresepti


Viikon aamiaisuutuus on ollut pressinäytteenä saatu Risentan kvinoamysli, jossa on myös mustikkaa ja omenaa. Yleensä teen itse granolani käyttäen vain vähän hunajaa makeutukseksi, koska monet garanolat/myslit ovat aivan liian sokerisia makuuni. Tässä ei kuitenkaan ole liikaa makeutusta ja puffattu granolakin on kivan makuista.

Kvinoaa olen  muutenkin käyttänyt tällä viikolla salaatteihin, kvinoamerkeissä on näköjään on isoja eroja. Paras on mielestäni myös Risentan (sen ostin ihan itse), koska siitä saa irtonaista helposti. Jonkun toisen merkin kvinoan jouduin keitettyäni heittämään roskiin, koska tuloksena oli vain tahmea möykky. Sain kyllä idean tehdä loppurasiallisesta tuota puuroutuvaa kvinoaa löysää puuroa ja käyttää leipätaikinaan. Löytämäni kvinoaleipäreseptit ovat gluteenittomia ja hiivattomia, mutta itse ajatelin käyttää kvinoapuuroa tavallisen leipätaikinan lisänä. Katsotaan miten onnistuu. Kvinoasalaatin resepti on joka tapauksessa tulossa blogiin, siitä tuli todella hyvää!


Jukolan_juusto, Kala-Lappi

Jukolan_juusto, Kala-Lappi

Skagen, cheddarjuusto




Jukolan_juusto, Kala-Lappi


Viikon ruokayhdistelmä on kirjolohi ja cheddar-juusto. Kala-Lappi ja Jukolan juusto järjestivät kokkausillan* yhdessä Unileverin kanssa. Illan aikana kokattiin lukuisia annoksia Jukolan Aito Cheddarista ja Kala-Lapin kirjolohituoteista. Yrityksiä yhdistää ajatus tarjota vain laadukkaasti valmistettuja aitoja makuja. Kala-Lappi valmistaa korkealaatuisia kirjolohituotteita käsityönä, suvussa monessa sukupolvessa olleita reseptejä ja perinteitä kunnioittaen, nykyteknologiaa hyödyntäen, Jukolan Juusto puolestaan perinteistä ja ainoaa oikeaa valmistustapaa vaalien Aito Cheddaria aamulypsyn maidosta. Cheddar ei ole nimisuojattu, monien valmistajien "cheddar" ei ole valmistettu oikeaoppisella cheddar-menetelmällä, jota Jukolassa vaalitaan.

Suosikkiannokseni taisi olla illan kokkauksien vetäjien Risto Mikkolan ja Henry Lepistin alkuun valmistama herkkusieni-cheddarkeitto ja  herkkusieni-mustapippuricheddar-tartar sekä oman kokkausryhmäni skagenilla täytetty kylmäsavulohi sitruunavinegretilä maustetulla cheddar-salaattipedillä friteerattujen kapristen kera.

Mitä sinun viikkoosi on kuulunut? Odotatko jo säiden viilenemistä ja oletko säästynyt syysflunssalta?

*pressitilaisuus

11 kommenttia :

  1. Onpas onnistunut hiuslookki ja kuvatkin! Millä sovelluksella saa kaukolaukaistua kuvat? Olen ihan käsi tuollaisissa, heh! Flunssa on meinannut puskea päälle, mutta tyrniä olen mehuna ja marjoina ottanut ja paljon myös sinkkitabletteja mennyt - vielä välttynyt kuitenkin, kop kop kop! Harmittaa kun missasin tuon bloggaajien kokki-illan, uskon että oli kiva tapahtuma ja tuotteet ja niistä valmistetut ruoat mitä parhaimpia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No teillä oki sellainen huippumatka, että varmasti oli kivaa sielläkin! Sonylla on Play Memories-sovellus. Asenna puhelimeen, niin näytän kuinka toimii kun seuraavan kerran nähdään.

      Poista
  2. Tosi hyvät kuvat olet ottanut itsestäsi. Täällä mennään vielä ilman sukkia myös ja pelkällä neuletakilla aamuisin. Minun normaalilämpö on 35,8 ja kun alkuviikosta mittari näytti 37,4 niin oli pakko luovuttaa ja sairastella kotosalla pari päivää.
    Mukavaa sunnuntaita Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun normaali lämpö on tavanomaista alhaisempi, tuntuu muutaman pykälän nousu heti. Onneksi nämä nyt jylläävät flunssat tuntuvat olevan lyhytkestoisia

      Poista
  3. Tuollainen sovellus olisi kyllä kätevä olla puhelimessa. Olen surkea ottamaan itsestäni kuvia ja kuvaajaa minulla on harvoin. Hyvät kuvat olet itsestäsi ottanut. Minäkin olen mennyt vielä villatakin turvin ja ilmankin. Sää on ollut vielä tosi lämmin. Ihana syksy ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aiemmassa kamerassa ei ollut WIFiä, se olikin yksi syy miksi siirryin tähän kameraan pari vuotta sitten. WIFIllä voi paitsi ottaa kaukosäädöllä ja ajastimellakin kuvia (ruokakuvissa on esim hyvä jos haluaa omat kädet kuvaan jne.) myös siirtää kameralla otettuja kuvia puhelimeen ja sitä kautta vaikka someen.

      Poista
  4. Kauniit hiukset, kuten jo aiemmin kommentoinkin. Tulee heti uusi ilme, kun niitä kihartaa hiukan pyöröraudalla (luulisin että niitä on käytetty).
    Mulla pyöri sama kysymys, miten otetaan itselaukaisijalla...Olen asentanut sen ohjelman puhelimeeni, mutta en onnistu saamaan sillä skarppeja kuvia. Puhelimessa kun ei näy kuvattavaa kohdetta...
    Itse odotan jo viileämpi säitä, on ollut koko viikonloppu taas niin kuuma kotona, ettei meinaa saada nukutuksi.
    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oman kamerani puhelinsovelluksessa (Sony ILCE6000-kamera ja Sony Play Memories-sovellus) näkee kuvan ja kuvaa voi tarkentaa puhelimen näytöllä haluttuun kohtaan, lisäksi normaalit ISOn, aukon ja valotusajan säädöt voi tehdä asetuksen kautta.

      Poista
  5. Toimii ihanasti pienet laineet/kiharat. <3 Upeat hiukset tuli. Noi kenkulit, tahtoo samikset.

    Upeaa uutta viikkoa Lumo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kenkulit ovat HM Premium-mallistoa (netistä), nahkaa ja viime vuoden mallia. HM:n laatu ei usein ole kovinkaan kaksista, mutta premium-kokoelmasta olen hankkinut parit kengät ja kashmirneuleita, jotka ovat olleet hyviä.

      Poista
  6. Tuo on muuten totta, että usein tulee itsekin tyttärille sanottua, että olet kulkenut liian vähillä vaatteilla, kun flunssa iskee! Noh, eihän se siitä kyllä tule, mutta saattaa iskeä silloin, kun on yleiskunto huono ja palelet viimaisessa säässä:) Välillä ei kyllä tajua, mistä ne flunssat iskee tai sitten iskee tauti, kuten minulla, jolla ei ollutkaan flunssan kanssa mitään tekemistä. I think:)
    Syyssää on ollut mitä ihanin, tosin enpä ole siitä saanut nyt ulkona nauttia, mutta onhan se kiva, kun aurinko paistaa vaikka ikkunasta sisään:) Jatkuisi vaan lämpö ja ei vielä minullakaan saapikkaita ole jalassa ollut, joten kitkutellaan vielä hetki:D

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.