Ikean joulu

Eilen nautittiin lähestyvän joulun ihanista tuoksuista ja täyteläisistä mauista Ikean tarjoaman joulupuuron äärellä*.


Ikea_joulu, joulu_2018, joulutunnelma, joulukoristelu, joulukattaus

Hyvän onnen mantelia puurolautaseltani ei löytynyt, mutta hyvän seuran, kauniin, runsaan kattauksen ja jouluisten makujen äärellä en jäänyt sitä kaipailemaan. Ja laitoin puuroni höysteeksi kaikenlaisten muiden herkkujen lisäksi myös paahdettuja saksanpähkinöitä, eivätköhän ne tuo onnea yhtä lailla?Ikea_joulu, joulu_2018, joulutunnelma, joulukoristelu, joulukattaus

Ikea_joulu, joulu_2018, joulutunnelma, joulukoristelu, joulukattaus
Ikea_joulu, joulu_2018, joulutunnelma, joulukoristelu, joulukattaus

G18-juhlatila oli sisustettu ja pöydät katettu juhlasesongin Ikea-uutuuksien tummilla, syvillä sävyillä ja värikylläisillä kuoseilla.Ikea_joulu, joulu_2018, joulutunnelma, joulukoristelu, joulukattaus

Ikea_joulu, joulu_2018, joulutunnelma, joulukoristelu, joulukattaus

Joulupöytää kotona rohkaistiin kattamaan mix & match-tyyliin sekoittaen kuoseja, astioita ja kalusteita sekaisin. Tässä olenkin ihan aallon harjalla; kaikki juhlakattaukseni ovat aina sekoitus uutta ja vanhaa, erilaisia lautasia, ruokailuvälineitä, laseja, kynttilänjalkoja sulassa sovussa.Ikea_joulu, joulu_2018, joulutunnelma, joulukoristelu, joulukattausIllan aikana tutustuttiin hieman jo myös tulevaan kevääseen. Pianhan se kevätkin -tai ainakin ajoissa alkava kevätsesonki- sieltä tulee kun joulusta on ensin selvitty. Paljon väriä on kevääseen ja kesään tiedossa, mutta myös rouheutta, koskettamiseen houkuttelevia tuotteita ja neutraaleja sävyjä niiden ystäville.Ikea_joulu, joulu_2018, joulutunnelma, joulukoristelu, joulukattaus

Ikea_joulu, joulu_2018, joulutunnelma, joulukoristelu, joulukattaus

Oletko jo suunnitellut joulukoristelua ja -kattausta? Millainen joulun värimaailma sinulla on tulossa tänä vuonna?

*PR-tilaisuus

10 kommenttia :

 1. Ihanalta näyttää Ikean joulu - sellainen vähän menneen maailman henkinen :) pidän!
  En ole vielä suunnittelut mitään liittyen jouluun. Nyt on liian aikaista minulle.
  Vasta marras-joulukuun vaihteessa - aikaisiin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä rohkaistiinkin yhdistelemään kotona joulupöytään uutta ja vanhaa runsaalla kädellä. Ja niin meillä on aina tehtykin!

   Meillä on jouluaaton isännöintivuoro, joten vähän olen jo miettinyt joulua, mutta aika samoilla linjoilla taidetaan mennä kuin aiemminkin.

   Poista
 2. Voi näyttää niin ihanalta. Tänä vuonna jäi tilaisuus väliin tämän matkan vuoksi.
  Ikea tuo vahvasti esille sisustuksen monimuotoisuutta ja kerrostumia, mikä onkin hyvä vastaisku vallalla olevalle valkoisuudelle ja muulle.
  En ole suonut yhtään ajatuksia joululle, paitsi sen verran, että tuon joulupyötään luontoa mukaan ja se päätös syntyi jo tapasillan myötä, näytti niin kivalta. Ja samoilla entisillä astioilla ja kattauskamoilla mennään kuten aina. Väriteemaakaan ei ole sen kummemmin, värimaailma on samaa mikä meillä on muutenkin kotona. Aika helppoa ja stressitöntä siis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisustuksen sävyt syvenevät nyt. Kerrostuksellisuus on tärkeää, sisutus ei vaihene kertaheitolal kuten helposti käy jos kaikki on kerralla, sen hetken trendien mukaan hankittua. Meillä on uutta (tai no, 10-20 vuotta vanhaa), ajatonta suoralinjaista kalustetta sekaisin yli satavuotiaiden kalusteiden kanssa ja runsauttakin riittämiin.

   Meilläkin mennään joulut vanhoilla koristeilla, esillä niitä on itse asiassa viime vuosina ollut vähemmän kuin aiemmin. Anoppilan mailta kaadettu kuusi on pienentynyt metrin mittaiseksi ja siinäkin on vain latvatähti.

   Poista
 3. Oli kyllä herkullisia asetelmia ja yksityiskohtia eilen Ikean tilaisuudessa!
  Kerroksellisuus, rentous ja oman persoonan näkyminen sisustuksessa on kyllä tervetullut juttu! Joka kaudelle voi hankkia jonkun uuden pikkujutun täydentämään aikaisempia aarteita. Nyt kyllä iski viimeistäänkin se jouluhulluus, eilen jo laitettiin esille uutuusledivalot ja tuikkuja. Valot ja kynttilät tuovat kyllä iloa näin harmaana päivänä ja kuunakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virittelin ne led-kuuset jo pöytään kynttiläasetelman joukkoon. Niissä on kiva valo, ei ollenkaan kylmä tai liian kirkas. Ja valoa nyt tarvitaan kun pilvet roikkuvat alhaalla eikä päivälläkään kirkastu.

   Poista
 4. Ihanalle näyttää! Kukat ovat parhautta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanat kukka-asetelmat olivat Hanna Piipon käsialaa.

   Poista
 5. Oi miten tunnelmallinen tilaisuus, ihania sävyjä! Töissä laitan perinteistä punaista ja vihreää, mutta äidilleni olen tehnyt kimallusta ja valkoista.
  Ihanaa viikonloppua sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa viikonloppua sinullekin, Outi. Tummat, syvät sävyt tosiaan näyttivät todella hyvältä.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.