Kahlua-tiramisu ja brunssiruokavinkkejä

Yhteistyö Pernod Ricard|Kahlua

Tiramisuresepti, kahluaresepti
Eilen Pernod Ricard oli kutsunut bloggaajia brunssille. Pöytä notkui herkuista, jokainen oli tehnyt vähintään pari brunssiherkkua. Mikä makujen kimara! Brunssilta sain monta upeaa brunssitarjoiluideaa. Minä toin brunssille mukanani kvinoa-bataattisalaattia sekä Kahlua-tiramisun.


Cava, brunssi, brunssijuoma


Cava, kuohuviini

Ruokakuvaus


Ensin piti tietysti ottaa hieman ruoka- ja juomakuvia someen. Pernod Ricardin terassilta on näkymät Tuomiokirkolle, jokainen taisi ottaa kuvan Hola!-kuohuviinilasillisesta Tuomiokirkko taustalla. Naisellisen pinkkiin pulloon pakattu marjaisa, kuiva cava on oivallinen brunssijuoma.



Tiramisuresepti, brunssiruoka, jälkiruoka


Alkuperäisissä tiramisuresepteissä on mukana kananmunaa, minä käytin kermavaahtoa ja mascarponea. Pähkäilin etukäteen miten saisin tiramisun kuljetettua metrossa kunnes muistin peltipurkit, joita kaapissa on usemapiakin. Vuorasin kauniin vanhan peltipurkin leivinpaperilla ja rakensin jälkiruoan siihen. Tiramisun sai turvallisesti perille valmiiksi kauniissa tarjoiluastiassa.


Arancinit, risottopallot

Beach House Kitchenin Heli toi brunssipöytään Kahlua-tryffeleitä sekä friteerattuja punajuuri-vuohenjuusto arancini-risottopalloja, jotka tarjottiin chilimajoneesin kera.




Kurpitsaresepti, brunssiruoka

Hannan Soppa tarjosi kurpitsasalaattia misokastikkeen kanssa ja tomaatti-savupaprikapapuleipiä sekä bataatticrostineja  brien sekä jalapenon kanssa.



Punajuuri, brunssiruoka


Sillä Sipulin Meri-Tuulin tuomisina oli ruissipsikuppeja, jotka  oli täytetty sitruunamehulla maustetulla tuorejuustolla. Päällä balsamicolla maustettuja, uunipaahdettuja punajuuria, lakritsipaloja ja sitruunankuorta.


Baba ganoush, dukkah



Vaimomatsku-Juulian Baba ganoush-leipien kanssa tarjoiltu Pop Rocks-dukkah ihastutti maullaan ja poksumalla hauskasti suussa.

 Brunssi, tiramisu

Lohi, brunssiruoka

En ollutkaan ainoa, joka teki tiramisua. Lyhyenä hetkenä-blogin Pia toi brunssipöytään  mustaherukalla maustettua tiramisua. Hän oli myös tehnyt brunssille lohipastramia avokadotahnan kera.


Kahlua

Kahlua

Jälkiruokien kanssa maisteltiin Kahluan Espresso Martineja. Näppärän, uudenlaiseen typpipatruunatölkkiin pakattu juoman tölkki synnyttää paineenmuutoksen avulla avatessa juoman pinnalle Espresso Martinille ominaisen kermaisen vaahdon.


Tiramisuresepti, jälkiruoka


Kahlua-tiramisu

2 dl kuohukermaa
250 g mascarpone-juustoa
½ dl fariini- tai kookossokeria
3/4 dl Kahlua-likööriä
2 dl vahvaa espressoa huoneenlämpöisenä
24 savoiard-keksiä
1 dl makeuttamatonta kaakaojauhetta




Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita mascarponeen Kahlua ja sokeri sekä viimeisenä kermavaahto.

Keitä vahva espresso, kasta puolet kekseistä nopeasti kahvissa ja lado tiiviisti vierekkäin 20 x 20 cm kokoisen astian pohjalle.

Levitä puolet mascarponevaahdosta päälle. Siivilöi mascarponevaahtokerroksen päälle kaakaojauhetta. Toista kerrokset. Peitä foliolla ja anna vetäytyä jääkaapissa yön yli.

Siivilöi pinnalle runsaasti kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua.

Onko sinulla jokin lempiresepti brunssile?



4 kommenttia :

  1. Oi, Tiramisu on ihanaa, näyttää hyvältä. Tuo Kahlua likööri ei olekaan tuttu entuudestaan, sopii varmasti hyvin tähän.

    VastaaPoista
  2. Olipa paras brunssi aikoihin, ei oikeasti ravintolassakaan välttämättä saa yhtä monipuolista kattausta! Brunsilta saa löytyä paljon kalaa ja juustoja, mielllään pieniä annoksia tai kokoja, niitä voi sitten santsata useammin : )

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa niin hyvältä ja näyttää todella upeilta teidän herkut❤️ tuollainen brunssihetki on ihana, että kaikki tuovat jotain.

    Mielettömän kauniit kuvat.
    Ihanaa viikkoa Tuuli!

    VastaaPoista
  4. Voi mitä herkkuja teillä on ollut tarjolla. Meillä brunssilla on ollut aina vohveleita erilaisilla päällisillä :) En edes muista kuka nämä keksi brunsseille!
    Ihanaa viikkoa sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.