Joulupöydän lohi-ja possuherkut + graavilohi- fenkolisalaattiresepti

PR-tilaisuus Kaartilan Mallaspossu, Kala-Lappi ja Saimaa Brewing co

Viime viikolla pääsin kokkailemaan Kaartilan Mallaspossun, Kala-Lapin ja Saimaa Brewing co:n kutsumana bloggarijoukon kanssa Unileverin keittiöön jouluateriaa laadukkaista kotimaisista lohi- ja possutuotteista. Illan reseptit olivat Risto Mikkolan ja Henri Lepistin käsialaa, herrat myös johtivat kokkausta.

Illan aikana valmistettiin ruokia koko joulupöydällinen; Lapin graavilohta sinappidressingvaahdon ja tilli-fenkolisalaatin kanssa, Lapin kymäsavulohi-piparjuurituorejuustorullaa perunamyslin ja äyriäisvinegreten kanssa, Lapin tulisavurosollia ja punajuuricremeä tuorenjuustoconcassepikkelssillä, Lapin Lumous-kylmäsavulohitartarkakkua, Lapin lumous graavulohitartar-paholaisen munia, Lapin lumouspihvi-joululeipiä Dijon-majoneesin, Myrttisen suolakurkkujen ja punasipulipikkelsin kera, Lapin Savumuikkumoussea briossin ja päärynä-kurpitsahillokkeen kanssa, Lapin savuahvenperunapiirasta piimä-tillikastikkeella ja sillikaviaaria. Lisäksi tarjolla oli Saiman Panimon mäskillä kuorrutettua mallaspossin kinkkua, Mallaspossun tomahawkia ja joulumakkaroita. Nälkä ei jäänyt kenellekään!

Oluiden, siiderien ja jouluruoan yhdistämisestä kertoi Aniko Lehtinen maistattaessaan Saimaa Brewingin juomia. Jouluruokien kanssa sopivat mm. lager sekä kuiva omenasiideri.

Minä kokosin Lapin graavilohesta ja tekemästäni sinappidressing-vaahdosta sekä tillifenkolisalaatista vadillisen. Illan maut olivat herkullisia ja moni resepti jäi kutkuttelemaan mieleen; itsenäisyyspäivänä ajattelin tehdä Lapin Lumous-kylmäsavulohitartarkakkua sekä Mallaspossu-tomahawkia.














 

Kinkkua oli toki tarjolla kahtenakin versiona. Jottei ihan koko yön kinkkuvalvojaisiksi olisi mennyt, kinkut olivat Risto ja Henri paistaneet etukäteen. Kinkun kanssa tarjottiin myös Kaartilan Mallaspossun joulumakkaraa sekä possun mehevää tomahawkia.



Kokkailujen lomassa otettiin tietysti kuviakin. Missä ruokabloggaajat kokoontuvat, siellä kuvataan varmasti!




 Nelkytplusblogeista kokkailemassa olivat Beachhouse kitchenin Heli ja Casa Mimin Sari sekä Kiitos myös bloggaajat oli koolle kutsunut Timo, jolla on nyt päällä eineshaaste. Sain myös ottaa Siipan mukaan, hän pääsi Helin kanssa tekemään savuahven-perunapiirasta.





Minä siis kokosin Kala-Lapin graavilohesta ja tekemästäni sinpapidressing-vaahdosta sekä tillifenkolisalaatista vadillisen. Sinappidressingvaahto vaahdotettiin ja pursotettiin sifonilla, ihan uusi kokemus minulle. Kotona vaahdotus taitaisi parhaiten toimia vatkaimella ja pursotus perinteisesti pursotinpussilla.



Sinappidressingvaahto

1 dl kuohukermaa
2 dl smetanaa
1 dl Dijonsinappia
worchester-kastiketta
suolaa
sokeria

Sekoita aineet kulhossa, mausta suolalla ja sokerilla. Siivilöi massa sifonipulloon, laita 1 kaasupatruuna. Ravista kunnolla ennen pursotusta.


Tilli-fenkolisalaatti

1 fenkoli
1 sitruunan mehu
1 puntti tilliä, hienonnettuna
tilliöljyä
suolaa
pippuria
sokeria

Leikkaa fenkolista mandoliinilla ohuen ohuita siivuja. Laita jääveteen rapeutumaan. Kuivaa fenkolit paperin päällä, laita kulhoon. Lisää hienonnettu tilli, öljy, sitruunamehu, mausteet. Sekoita, tarkista maku ja tarjoile.



Tilliöljy

1 puntti tilliä
20 g sokeria
15 g suolaa
3 dl rypsiöljyä

Ryöppää tillit, laita jääveteen jäähtymään.

Purista tilleistä kaikki ylimääräinen neste pois ja laita blenderiin. Lisää muut raaka-aineet ja ajaa täysillä muutama minuutti. Siivilöi öly liinan läpi ja laita pursotinpussiin asettumaan. Poista ylimääräinen neste ja laita pulloon. Koristele annos tilliöljyllä ja ruohosipulilla.


Olipahan herkullinen joulusetti laatutuotteista valmistettuna! Joko olet maistellut jouluruokia vai odotatko aattoon asti?






4 kommenttia :

  1. Iloisen näköistä porukkaa ollut paikalla! Hyvä ruoka saa aina hymyilemään <3

    VastaaPoista
  2. Olipas herkullinen kattaus ja sai ideoita ruoan esille laittoon ja uusiakin reseptejä tuli testiin! Tuo sinappidressing on kyllä todella monikäyttöinen ja varmasti sopii moneen juttuun joulupöydässä. Olihan nuo tuotteetkin ihan huippuja, voi suositella täydestä sydämestä!

    VastaaPoista
  3. Jösses noita herkkuja, ei voi muuta sanoa, että jos edes puolet noista saisi pöytään, niin johan olisi juhlat. <3 Ihanaa uutta viikkoa Tuuli <3

    VastaaPoista
  4. Amazing Recipe...Amazing food...i love it...

    Book online bus ticket from Redbus

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.