Toissa viikolla sain mahtavan mahdollisuuden matkata kolmen eri laivayhtiön aluksella.Tallink, Eckerö Line ja Viking Line järjestivät yhteisen risteilyreissun Tukholmaan ja Tallinnaan ryhmälle somevaikuttajia ja toimittajia. Pääsimme maistelemaan juhlaherkkuja buffetpöydistä ja kuulemaan, kuinka varustamot tuovat joulutunnelmaa laivoille ja mitä uutta on tulossa.
Tukholmassa käytiin joulumarkkinoilla ja kansallismuseossa, Tallinnassa mm. ihasteltiin maisemia Toompeanmäeltä ja käytiin joulutorilla.
Eckerö Linen puolesta matkaa vetämässä oli Rauha Kiljunen-Ruotsalainen.
Kuva Eckerö Line |
Tallinnasta Suomeen palattiin Eckerö Linen Finlandia-laivalla, mukavasti juhlabuffetista nauttien sekä meille varatussa tyylikkäässä Captain's Loungessa. Loungen voi varata enintään viidelletoista hengelle, siellä voi omalla porukalla matkata rauhassa. Loungeen voi tilata etukäteen myös tarjottavia.
Eckerö Linen juhlapöytä on katettuna uudenvuoden päivään asti. Vaikka matka-aika on vain 2 h 15 min, monta kertaa vuodessa vaihtuvaan buffetpöytään on panostettu. Loppuvuoden buffettarjoilua kutsutaan Eckerö Linella juhlapöydäksi, onhan katettuna on muutakin kuin vain jouluisia herkkuja. Pöydän antimilla juhlistetaan myös Viron satavuotisjuhlavuotta. Virolaisherkkuina pöydässä ovat mm. porsaan paisti ohra-hapankaalilla, marinoidut sienet sekä karpalo-mannavaahto.
Kasvisruokana pöydässä on tarjolla mm. vegaanista ”lasimestarinsilliä”, paneroitua kukkakaalia, voissa paistettuja porkkanoita ja hunajapaahdettuja hasselpähkinöitä sekä piparkakkupaahdettua punajuurta.
Keskityin juhlapöydässä pitkälti kalaherkkuihin, nostin lautaselleni kalapöydän klassikoita; mätiä, lohta ja katkarapuja.
Sinappimarinoituun leipäjuustosalaattiin ihastui seurueestamme moni, se onkin noussut yhdeksi buffetpöydän suosikeista. Paahtopaisti on aina lihansyöjien suosiossa.
Jälkiruoalle täytyy aina jättää vähän tilaa. Juhlapöydässä on tarjolla mm. sitruuna-juustokakkua ja karpalosiirappia, mustaherukkakakkua, glögipäärynöitä, juustoja ja maustekakkua.
Eckerö Linen ruokatarjonnassa kaikkina vuodenaikoina korostuu luomu. Eckerö Line on mukana Portaat Luomuun-ohjelmassa, luomun määrää on tuplattu. Kotimaiset ja luomutuotteet sekä satokauden tarjonta ovat ruokatarjonnan runkona, joka valmistetaan jopa kahdeksankymmentäprosenttisesti laivan omassa keittiössä.
Eckerö Line tarjoaa myös joulumatkoja Tallinnaan, valittavana on kahden tai kolmen yön hotellimatkoja. Joulupöytä on valmiiksi katettu ja joulun pyhät voi rentoutua tunnelmallisessa Tallinnassa.
Kuulimme myös laivan uudistuksista; Finlandia lähtee telakalle 2.1. ja tulee takaisin liikenteeseen 13.1. Laivaan tulee mm. uusi lisäsisäänkäynti, buffetin sisäänkäyntiä uudistetaan, hyttejä uusitaan, kahvilatiloja ja loungea uusitaan. Pistorasioitakin laivoille tulee lisää, niitä matkaajat kaipaavat laitteidensa lataukseen.
Katso myös Beach house kitchen-blogin Helin vinkit talviseen Tallinnaan.
Eikä risteilyinto tähän #itämerenjoulu-kierrokseen loppunut, lauantaina lähdemme Siipan kanssa Ruotsin-risteilylle!
Herkullinen postaus. Minä olisin roikkunut tuolla liha- ja jälkkäripuolella risteiyn ajan.
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua sinulle Tuuli <3
Lihapuoli oli harvinaisen hyvän näköinen, päätin kuitenkin keskittyä vain kaloihin - ja niihin jälkkäreihin, sillä lounaasta oli vain muutama tunti aikaa ennen illallista
Poista